ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αυτή τη χώρα οι εργαζόμενοι κοιμούνται... όρθιοι (pics, vid)

Η ειδική κάθετη κάψουλα

Στην Ιαπωνία δύο εταιρείες παρουσίασαν μία νέα ιδέα ώστε οι εργαζόμενοι στα γραφεία να ξεκουράζονται, παίρνοντας έναν γρήγορο υπνάκο.

Συγκεκριμένα, εφηύραν μια ειδική κάψουλα, που ονομάζεται «Giraffenap», η οποία είναι κάθετη και επιτρέπει στους υπαλλήλους του γραφείου να κοιμούνται όρθιοι μέσα σε αυτήν.

Μάλιστα, η κάψουλα μοιάζει με ντουλάπα ή τηλεφωνικό θάλαμο, με τη διαφορά ότι είναι πλήρως προστατευμένη από τους εξωτερικούς ήχους και διαθέτει ειδικές πλατφόρμες στήριξης που επιτρέπουν στο σώμα να είναι χαλαρό ακόμη και σε όρθια θέση.

Στο εσωτερικό της κάψουλας υπάρχει ανεμιστήρας, ανιχνευτής καπνού, φωτισμός οροφής και δαπέδου, πυροσβεστήρας και γάντζοι για παλτά. Η οροφή μπορεί να αφαιρεθεί για να επιτρέπει στον εξωτερικό αέρα να εισέρχεται ελεύθερα στην κάψουλα.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, η κάψουλα θα βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην επιτυχία των εταιρειών.

Το σχέδιο είναι να εγκατασταθούν τα κουτιά σε γραφεία, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να παίρνουν σύντομους υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί θα βοηθήσει στην παραγωγικότητα των εργαζομένων;

Το Giraffenap είναι δημιούργημα της Koyoju Plywood Corporation στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας – μια χώρα όπου είναι ήδη κοινωνικά αποδεκτό να αποκοιμάστε στο γραφείο σας.

Σύμφωνα με τη NY Post, οι σχεδιαστές ελπίζουν ότι τα κουτιά θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αυστηρής κουλτούρας γραφείου της Ιαπωνίας, η οποία βλέπει σχεδόν το ένα τέταρτο των εταιρειών να απαιτεί από τους υπαλλήλους να εργάζονται περισσότερες από 80 ώρες υπερωρίες κάθε μήνα – συχνά χωρίς επιπλέον αμοιβή.

Η υπνηλία στη δουλειά είναι τόσο διαδεδομένη που το Bloomberg αναφέρει ότι η Ιαπωνία έχει μια ειδική λέξη, «inemuri», για τους ανθρώπους που παίρνουν υπνάκους για να αντέξουν τις μεγάλες εργάσιμες ημέρες.

«Νομίζω ότι πολλοί Ιάπωνες τείνουν να εργάζονται συνεχώς χωρίς διαλείμματα», δήλωσε η Saeko Kawashima, διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας κατασκευής επίπλων Itoki.

«Ελπίζουμε ότι οι εταιρείες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αυτό ως μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για την ανάπαυση».

ΠΗΓΗ: IN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση