ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με το 4άρι της ελληνικής επιτροπής - Το ΡΙΚ μπορεί να ζητήσει ακύρωση

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι τα μέλη της ελληνικής επιτροπής, δεν πληρούν τους κανονισμούς της EBU.

24news team

Η 67η Eurovision ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (13/5) με τη Loreen να αναδεικνύεται νικήτρια και να χαρίζει το τρόπαιο στη Σουηδία.

Η Κύπρος κατέκτησε τη 12η θέση με το τραγούδι «Break a Broken Heart» που ερμήνευσε ο Andrew Lambrou, ωστόσο, αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η βαθμολογία που μας έδωσε η ελληνική επιτροπή. Σε σχέση με το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό που χάρισε στην κυπριακή συμμετοχή το 12άρι, οι μόλις τέσσερις βαθμοί της επιτροπής, εξόργισαν τους πάντες.

Οι κριτές της ελληνικής επιτροπής:

Εύα Θεοτοκάτου -Ραδιοφωνική παραγωγός

Κλαούντια Ματολα- Ραδιοφωνική παραγωγός

Τάκης Γιαννούτσος- Ραδιοφωνικός παραγωγός-παρουσιαστής

Χρήστος Γιακουμόπουλος-Διευθυντής ραδιοφώνου

Νίκος Νικολακόπουλος (πρόεδρος)-Σύμβουλος προγράμματος των ραδιοφώνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι τα μέλη της ελληνικής επιτροπής, δεν πληρούν τους κανονισμούς της EBU.

Συγκεκριμένα, από τα προηγούμενα χρόνια θυμόμαστε πως στους κανονισμούς της EBU για τον διαγωνισμό, επιτρεπόταν μέχρι ένα μέλος που να έχει εργασιακή σχέση με τη δημόσια τηλεόραση. Φέτος, και εφόσον οι κανονισμοί δεν έχουν αλλάξει στο κομμάτι αυτό, παρατηρούμε πως δύο από τα πέντε μέλη της επιτροπής είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (ο κος Νικολακόπουλος σύμβουλος ραδιοφώνου και η κα. Κλαούντια Ματόλα ραδ. παραγωγός στο Cosmos). Μέχρι πρότινος μάλιστα ήταν εργαζόμενος της ΕΡΤ και ο κος Γιαννούτσος.
Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που παρατηρείται στη σύνθεση της ελληνικής επιτροπής, έχει να κάνει με το επάγγελμα των μελών της. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η επιτροπή πρέπει να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποικιλία στην ηλικία των μελών της, στο επαγγελματικό background τους και στο φύλο τους. Στην επιτροπή όμως που ανακοινώθηκε από τη Μαρία Κοζάκου στο τέλος της μετάδοσης του τελικού, ακούσαμε πέντε ραδιοφωνικούς παραγωγούς, σε σταθμούς μάλιστα που ουδεμία σχέση έχουν με το χαρακτήρα της Eurovision.

Θυμίζουμε πως η EBU το 2019 είχε ακυρώσει μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας. Κάτι αντίστοιχο έχει δικαίωμα να πράξει και το ΡΙΚ, αλλάζοντας έτσι την τελική κατάταξη του διαγωνισμού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε αν το κρατικό κανάλι έχει την πρόθεση να παρέμβει.

«Ντροπή!»

Να υπενθυμίσουμε ότι με το που ανακοινώθηκε η βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής προκλήθηκε σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στην εμφάνιση της Κύπρου έδωσαν μόλις 4 βαθμούς!

Συγκεκριμένα η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε ως εξής:

Σερβία – 1
Ελβετία – 2
Αλβανία – 3
Κύπρος – 4
Αυστραλία – 5
Σουηδία – 6
Αυστρία – 7
Ισραήλ – 8
Πορτογαλία – 10
Βέλγιο – 12

Με σχόλια οι πολίτες σε Κύπρο και Ελλάδα γιουχάρουν την πενταμελή κριτική επιτροπή της Ελλάδας, κράζοντάς την για την απόφασή της η οποία ουσιαστικά στέρησε από την Κύπρο την είσοδό της στην 10άδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X