ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος πόλεμος; Ετοιμάζεται το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν

Πρόκειται για μια υπερπολυτελή λιμουζίνα με 8κύλινδρο μοτέρ των 598 PS

Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν, το όνομα του με την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας έχει συνδέσει και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ηδη έχει ξεκίνησει η κανονική παραγωγή της υπερ-πολυτελούς λιμουζίνας Aurus Senat, την οποία έχει προωθήσει σημαντικά και προσωπικά ο Ρώσος Πρόεδρος. Και εφόσον ο οικονομικός… στραγγαλισμός που επιβάλει όλος ο κόσμος δεν αγγίξει την Ρωσία -πράγμα δύσκολο- σύντομα θα το δούμε στους δρόμους και στις πολιτικές του εκδόσεις.

Η Aurus ιδρύθηκε στην ουσία το 2013, όταν η Ρωσία γνωστοποίησε τα σχέδια της για την κατασκευή πολυτελών οχημάτων. Πέντε χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2018, ο Πούτιν κάθισε πίσω από το τιμόνι του θηριώδους οχήματος, πηγαίνοντας με αυτό στην τελετή ορκωμοσίας για την ανάληψη της νέας, 6ετούς θητείας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomost, ο Υπουργός Βιομηχανίας, Ντένις Μαντούροφ, ανέφερε πως εντός του έτους θα παραχθούν 200 έως και 300 μονάδες. Η τιμή της βασικής έκδοσης θα ξεκινά από τις 245.000 δολάρια (200.300 ευρώ).

Το μοντέλο ενσωματώνει έναν twin-turbo V8 4,4 lt που παράγει 598 PS και 880 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το βάρος του οχήματος είναι σχεδόν 2.650 κιλά, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 km/h.

Το μεταξόνιο είναι 3.300 mm, το μήκος 5.630 mm (ή και 6.620 στη long version), το πλάτος 2.020 mm και το ύψος 1.695 mm.

Θέλει να μειώσει τις εισαγωγές

Η Ρωσία προσπαθεί να αμβλύνει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα αγαθά, μια απόφαση που επισπεύσθηκε το 2014, μετά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν με αφορμή της αδιαλλαξία της χώρας στην ουκρανική κρίση.

Η ρωσική λιμουζίνα προορίζεται να γίνει ο διάδοχος των ZIL που για δεκαετίες μετέφεραν σοβιετικούς ηγέτες και συμμάχους.

Πέρα από τη λιμουζίνα, η Aurus ετοιμάζει ένα minivan και ένα SUV, τα οποία βρισκονται σε δοκιμαστικό στάδιο. Παράλληλα, έως το 2025 δεν αποκλείεται να λανσαριστεί είτε μια υβριδική είτε μια ηλεκτρική έκδοση.

Πηγή: newsauto

 

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X