ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος είναι ο «ψηλός Πολ» που βρισκόταν στο πλευρό της Βασίλισσας για 44 χρόνια

Η βασίλισσα του έλεγε πικάντικα στοιχεία

Ο «ψηλός Πολ», ο άνθρωπος που επί 44 χρόνια συνόδευε τη βασίλισσα Ελισάβετ, έλαβε την τιμητική θέση μπροστά από το φέρετρό της. «Πρόκειται για τον Πολ Γουάιμπρου, με ύψος 1,93μ. ο οποίος ήταν ο «φύλακας- άγγελος» στο πλευρό της 96χρονης μονάρχη. Για το λόγο αυτό, του δόθηκε η τιμητική θέση μπροστά από το φέρετρό της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Ο Πολ Γουάιμπρου ήταν μαζί με τη βασίλισσα μέχρι την τελευταία της πνοή, ήταν μια εικόνα σιδερένιας αποφασιστικότητας», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κέι σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». «Είχαν, μάλιστα, μεταξύ τους τέτοια σχέση που η βασίλισσα του έλεγε πικάντικα αστεία», προσθέτει.

«Με τα χέρια του σφιγμένα, δεν κοίταζε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά επικεντρωνόταν μόνο προς τα εμπρός καθώς βάδιζε με βήμα μπροστά από την άμαξα που μετέφερε το φέρετρο της κυρίας του». Ο Πολ είναι ένας από τους τρεις άνδρες του οικιακού προσωπικού της βασίλισσας που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πομπή.

Ο ίδιος θεωρείται μια ευγενική μορφή δίπλα στη βασίλισσα, ενώ υπηρετούσε τη βασιλική οικογένεια από 19 ετών, όπως σχολιάζει η εφημερίδα Telegraph. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Έσσεξ. Είναι γιος διευθυντή τράπεζας ωστόσο, ο ίδιος ήθελε να εργαστεί για τη βασιλική οικογένεια από παιδί. Αρχικά δούλευε ως κατώτερος υπηρέτης αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτός από τη βασίλισσα εξαιτίας του τρόπου του με τα κόργκι.

Ωστόσο, στη νέα του θέση θα έπρεπε να εργάζεται στο πλευρό του Πολ Μπάρελ, ο οποίος αργότερα έγινε ο μπάτλερ της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα. Έτσι η βασίλισσα για να τους ξεχωρίσει ονόμασε τον Burrell «Μικρό Πολ» και τον Γουάιμπρου «ψηλό Πολ».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X