ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια μέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι τεμπελιάζουν περισσότερο

Νέα έρευνα με βάσει την χρήση υπολογιστών στους χώρους εργασία την αποκαλύπτει

Μία νέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Τέξας A&M δείχνει ποιά ημέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο παραγωγικοί με βάση τους υπολογιστές τους.

Μετά από την διετή έρευνα σε τουλάχιστον 789 υπολογιστές εργαζομένων σε διαφορετικές μέρες και ώρες της εβδομάδας κατέληξαν πως το απόγευμα της Παρασκευής είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο τεμπέληδες.

Σύμφωνα με τη NewYorkPost, ο Taehyun Roh, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής είπε πως «Διαπιστώσαμε ότι η χρήση υπολογιστή αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στη συνέχεια μειώθηκε σημαντικά τις Παρασκευές».

«Οι άνθρωποι πληκτρολογούσαν περισσότερες λέξεις και είχαν περισσότερες κινήσεις του ποντικιού, κλικ και κύλιση του ποντικιού κάθε μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη, μετά λιγότερες από αυτή τη δραστηριότητα την Παρασκευή» πρόσθεσε.

Η έρευνα έδειξε πως τα περισσότερα τυπογραφικά γίνονται το απόγευμα της Παρασκευής, άρα οι εργοδότες που εκτιμούν την ταχύτητα ή την ακρίβεια θα πρέπει να αναθέτουν εργασίες νωρίς στην ημέρα και όχι το απόγευμα.

Σημειώνεται πως οι εργασίες από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη ολοκληρώνονται σωστά και μετά αρχίζουν και μειώνονται.

Ωστόσο, λόγω της μεταπανδημικής εποχής και της απομακρυσμένης εργασίας, σχεδόν το 60% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης εξακολουθούσαν να εργάζονται εξ ολοκλήρου στο χώρο εργασίας τους ενώ οι υπόλοιποι από το σπίτι σύμφωνα με μια μελέτη της WFH Research.

Πηγή: reader 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση