ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήρε δάνειο, το ξόδεψε σε αυτοκίνητα και μπαίνει φυλακή

Απίστευτη ιστορία!

Το εξαιρετικό γούστο στα κλασικά αυτοκίνητα δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει εκτός φυλακής έναν απατεώνα επιχειρηματία που έκλεψε εκατ. ευρώ και έφτιαξε με αυτά μία άκρως εντυπωσιακή συλλογή.

Ο λόγος για τον 70χρονο σήμερα Najeeb Khan, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση οχτώ ετών λογω της τραπεζικής απάτης που είχε στήσει μέσω της επιχείρησής του στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία του απέφερε συνολικά 168,6 εκατ. ευρώ -τα περισσότερα από αυτά θα πρέπει να τα επιστρέψει.

Την ημέρα της ανακοίνωσης της ποινής του από το δικαστήριο ο Αμερικανός δήλωσε ότ είχε τυφλωθεί από την απληστία που τον οδήγησε να αγοράσει δεκάδες αυτοκίνητα, όπως επίσης και αεροπλάνα, σκάφη αλλά και ένα ελικόπτερο.

Ο Khan, στα οχτώ περίπου χρόνια που κράτησε η τραπεζική απάτη (2011-2019), κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πλέον εντυπωσιακές συλλογές κλασικών οχημάτων που έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας και αυτός είναι και ο λόγος που η είδηση της καταδίκης του κάνει ξανά τον γύρο του κόσμο.

Στη συλλογή του Αμερικανού επιχειρηματία βρίσκονταν περισσότερα από 240 άρτια διατηρημένα κλασικά αυτοκίνητα, 30 μοτοσυκλέτες αλλά και πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα σχετικά με τον κόσμο των δύο και τεσσάρων τροχών.

Η συλλογή του Khan βγήκε στο σφυρί στα τέλη του Οκτωβρίου 2020 από την RM Sotheby's ώστε να επιστραφεί μέρος των χρημάτων που είχε κλέψει και να πληρωθούν και οι τόκοι που του αναλογούσαν.

Ferrari 225 S Berlineta by Vignale

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε γι' αυτή τη συλλογή το κοινό φάνηκε και από το γεγονός ότι στις δύο ημέρες που κράτησε η δημοπρασία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 συλλέκτες από 53 διαφορετικές χώρες. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς συμμετείχαν για πρώτη φορά σε δημοπρασία της RM Sotheby's.

Η πώληση της συλλογής των αυτοκινήτων του Khan είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και συγκέντρωσε ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν καταγραφεί ποτέ για δημοπρασία συλλογής ενός ανθρώπου με το ποσό να φτάνει στα 41,6 εκατ. ευρώ.

Fiat 8V Supersonic by Ghia

Το μεγαλύτερο αστέρι της συλλογής ήταν μία Ferrari 225 S Berlinetta του 1952 με αμάξωμα από τον Vignale η οποία πωλήθηκε για 2,63 εκατ. ευρώ. Δεύτερο πολυτιμότερο αυτοκίνητο αναδείχθηκε ένα Fiat 8V Supersonic του 1953 με αμάξωμα Ghia και τιμή πώλησης το 1,91 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν ήταν και μια Mercedes-Benz 300 SL Gullwing του 1955, η οποία άλλαξε χέρια για 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα πέντε σπάνια κλασικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν για περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Μετά το τέλος της φυλάκισής του, τον Khan θα τον περιμένει στο γκαράζ του σπιτιού του ένα… GMC Yukon του 2005, το μοναδικό αυτοκίνητο που του επιτράπηκε να κρατήσει από την τεράστια συλλογή του.

Πηγή: carandmotor

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση