ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ουκρανοί ρίχνουν μολότοφ σε ρωσικό τανκ εν κινήσει (Vid)

Το Κίεβο ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις βόμβες

Ενώ οι εχθροπραξίες στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή συνεχίζονται αμείλικτες όλο και περισσότερα βίντεο με Ουκρανούς να ακολουθούν τακτικές ανταρτοπόλεμου και να επιτίθενται στα ρωσικά στρατεύματα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα ένα από αυτά το οποίο έχει γίνει και viral δείχνει ένα αυτοκίνητο με 3 Ουκρανούς επιβαίνοντες να περνά δίπλα από ένα ρωσικό τανκ, με το χαρακτηριστικό σύμβολο Ζ στο πίσω του μέρος, και η συνοδηγός να του πετά μια μολότοφ στις ερπύστριες.

Στο κλιπ ακούγονται να φωνάζουν καθώς πετάνε την αυτοσχέδια βόμβα από το αυτοκίνητό τους στο μεγαλύτερο θωρακισμένο όχημα προτού αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

 

 

Το βίντεο έρχεται αφότου το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας άρχισε να δίνει οδηγίες στους πολίτες της για το πώς να χρησιμοποιούν τα εμπρηστικά όπλα για την καταπολέμηση των στρατευμάτων εισβολής.

Ουκρανοί όλων των ηλικιών συνεχίζουν να φτιάχνουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν κατά ρωσικών αρμάτων και δυνάμεων που επιχειρούν στη χώρα, με στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα. Επίσημα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε εντολή στους πολίτες να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ προκειμένου να αντισταθούν στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ζυθοποιία «Pravda», με έδρα την πόλη Λβιβ, που ξεκίνησε την παραγωγή βομβών μολότοφ, αμέσως μετά το κυβερνητικό κάλεσμα.

Ένας οδηγός αφίσας κυκλοφόρησε από το υπουργείο, που δείχνει ποια μέρη διαφορετικών στρατιωτικών οχημάτων πρέπει να στοχοποιούνται σε τέτοιες επιθέσεις.

Η ανάρτηση, από τη σελίδα Twitter του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα ανέφερε: «Ζητάμε από τους πολίτες να ενημερωθούνγια την κίνηση του εξοπλισμού! Φτιάξτε μολότοφ, εξουδετερώστε τον κατακτητή! Ειρηνικοοί κάτοικοι – προσοχή! Μη φεύγετε από το σπίτι!». Η ανάρτηση συνοδευόταν και από οδηγίες παρασκευής βομβών μολότοφ.

 ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση