ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

One night stand και οι θετικές επιπτώσεις για τη γυναίκα

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό των περιστασιακών σεξουαλικών επαφών

Ένα από τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών είναι η συνεχώς αυξανόμενη διάδοση των περιστασιακών σεξουαλικών επαφών χωρίς να υπάρχει σταθερή σχέση. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζει μεγαλύτερη διάδοση σε φοιτητές, όπου το 60%-80% δηλώνει ότι έχει βιώσει τουλάχιστον μία εμπειρία περιστασιακού σεξ στην ενήλικη ζωή του. Υπό το πρίσμα της εξελικτικής ψυχολογίας το περιστασιακό σεξ παρατηρείται σε αυτές τις ηλικίες κυρίως δεδομένης της περιέργειας και της διάθεσης πειραματισμού των νέων ενηλίκων αναφορικά με τη σεξουαλικότητά τους. Οι νέοι μπορεί να εμπλέκονται σε περιστασιακές σχέσεις για πολλούς λόγους που αφορούν είτε την σεξουαλική ικανοποίηση, είτε την συναισθηματική κάλυψη, είτε και την κοινωνική ενίσχυση που λαμβάνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η επιστημονική κοινότητα είχε επικεντρωθεί μέχρι πρόσφατα στις αρνητικές επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ οι οποίες, αν και αφορούν αμφότερα τα φύλα, επιδρούν περισσότερο στις γυναίκες.

Οι αρνητικές επιπτώσεις αφορούν το κατά πόσο μπορεί ένα άτομο να μετανιώσει για την εμπειρία που είχε, είτε επειδή δεν ικανοποιήθηκε σεξουαλικά, είτε επειδή ένιωσε ντροπή.

Οι περιστασιακές σχέσεις φαίνεται να συσχετίζονται και με αισθήματα μοναξιάς, μελαγχολίας ακόμα και κατάθλιψης. Στις βιολογικές αρνητικές παραμέτρους εντάσσονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η σωματική κακοποίηση που μπορεί να υπάρξει. Η διάδοση, ωστόσο, των ευκαιριακών σεξουαλικών επαφών σε τόσο μεγάλο βαθμό προϋποθέτει και την ύπαρξη ορισμένων θετικών χαρακτηριστικών που ωθούν τα άτομα στην εμπλοκή τους σε αυτές.

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό των περιστασιακών σεξουαλικών επαφών.

Οι γυναίκες φαίνεται να απολαμβάνουν εντονότερα την οργασμική κορύφωση σε σχέσεις της μιας βραδιάς, καθώς οι περισσότερες δηλώνουν ότι στην τελευταία τους επαφή είχαν οργασμό. Παράλληλα οι ευκαιριακές επαφές ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών αλλά προκαλούν και αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευεξίας. Όπως δηλώνουν οι ίδιες, η έλξη που αισθάνεται ο σύντροφος για εκείνες λειτουργεί ως εξωτερικός ενισχυτικός παράγοντας που αυξάνει ακόμα περισσότερο την σιγουριά που αισθάνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση. Η αυτοεικόνα τους βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και απολαμβάνουν περισσότερο την σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε την συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση