ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι δύο λόγοι που κάνουν το «τραπεζάκι» της πίτσας εξαιρετικά χρήσιμο

Εσύ τους γνώριζες;

Πόσο ωραίο συναίσθημα μπορεί να προκαλέσει ο ήχος του κουδουνιού στο σπίτι σου, όταν ξέρεις ότι μόλις έφτασε το delivery με την πίτσα που παρήγγειλες; Ανοίγεις την πόρτα, πληρώνεις, παίρνεις το κουτί και κατευθύνεσαι προς το σαλόνι.

Και αφού το ανοίξεις, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς πάνω στην πίτσα, είναι σαφώς αυτό το μικρό πλαστικό τραπεζάκι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της. Πριν μερικά χρόνια, πιθανότατα δεν είχες ιδέα σε τι μπορεί να χρησιμεύει. Κι όμως, δεν έχει μία, αλλά δύο χρήσεις.

Η πρώτη και κύρια, την οποία γνωρίζουν σχεδόν όλοι πλέον, είναι πως βρίσκεται εκεί για να κρατάει την πίτσα ακέραιη, κατά τη διανομή της. Μιας και οι πίτσες συχνά στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, με το τραπεζάκι διατηρείται ο «αέρας» στο κουτί και δεν πέφτει πάνω στην πίτσα.

Σύμφωνα με το Eater, το συγκεκριμένο τραπεζάκι εφευρέθηκε το 1983 από την Καρμέλα Βιτάλε, μια 46χρονη από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, με την πατέντα της να αναγνωρίζεται επίσημα δύο χρόνια αργότερα και να χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

 

@drak_1official #fyp #fypシ #xyzbca #στρογγυλοπιτσας #21μηνεςαποχη #forrryouuu #foryou ♬ πρωτότυπος ήχος - ethnikos pitsologos

Η δεύτερη χρήση τώρα, την οποία μας τη σύστησε πρόσφατα το Tik Tok, είναι για λόγους υγιεινής. Τι εννοούμε; Μετά το άνοιγμα του κουτιού της πίτσας, δεν πετάμε το «τραπεζάκι». Το πιέζουμε με το ένα χέρι, έτσι ώστε να κόψουμε ευκολότερα το κομμάτι της πίτσας με το άλλο. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουμε να αγγίξουμε τα υπόλοιπα κομμάτια της πίτσας, σε περίπτωση που τη μοιραζόμαστε με άλλα άτομα.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση