ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Βερσαλίες της Λευκωσίας!

Oι καταπράσινοι κήποι του Μετοχίου Κύκκου

24news team

Στο κέντρο της πόλης, στην καρδία της Λευκωσίας, βρίσκονται οι καταπράσινοι κήποι του Μετοχίου Κύκκου. Το μαγευτικό τοπίο ανήκει στον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού, που αρχικά ήταν ένας τεράστιος ελαιώνας.

Το μοναστήρι του Αγίου Προκοπίου (γνωστό ως Μετόχι του Κύκκου), βρίσκεται στον Δήμο Έγκωμης, και αποτελούσε το χώρο διαμονής του πρώτου Άγγλου Κυβερνήτη της Κύπρου Sir Garnet Wolseley, ο οποίος εγκαταστάθηκε το 1878.

Το 1890 ο Πατήρ Γεράσιμος, χειροτονείται ως Ηγούμενος του Μοναστηριού. Έργο του αποτέλεσε η μετατροπή του Μοναστηριού στο μαγευτικό Μετόχι του Κύκκου, καθώς αγόραζε τις τεράστιες εκτάσεις γης που γειτνίαζαν με το μοναστήρι και τις μετέτρεπε σε περιβόλια. Αποτέλεσμα η περιοχή ολόκληρη να καταστεί ένας τεράστιος κήπος.

Με τα χρόνια όμως η ανάγκες της Μονής για το φιλανθρωπικό της έργο, ανάγκασαν τον σημερινό Ηγούμενο να οικοπεδοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιουσίας. Όμως, κρατώντας ένα μεγάλο κομμάτι, η περιοχή που προηγουμένως λειτουργούσε ως Κρατική Έκθεση Κύπρου, μεταμορφώθηκε σε διαμάντι της πόλης, ο πόλος έλξης της Μονής, ένας παραδεισένιος χώρος.

Παρά την βαβούρα της πόλης, τα καυσαέρια και τα αυτοκίνητα, την κίνηση και τα τρεχάματα, μπαίνοντας στον κήπο, ξεφεύγεις από όλη την φασαρία της πόλης και αφήνεσαι στο καταπράσινο τοπίο και τα κελαηδίσματα των πουλιών!

Με πληροφορίες από: allikypros.wordpress.com, ix-andromeda.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση