ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Νο. 1 τρόπος για να αυξήσετε την περιουσία σας - Τι λέει ένας self-made εκατομμυριούχος

«Οι κορυφαίοι τρόποι για να αυξήσετε τον πλούτο σας είναι πραγματικά απλοί, σχεδόν βαρετοί», δηλώνει χαρακτηριστικά

Η αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος, μπορεί τελικά, να μην αποτελεί τόσο δύσκολη υπόθεση όσο φαντάζεστε, εξομολογείται ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του βιβλίου, «Θα σου μάθω να είσαι πλούσιος», Ραμίτ Σέιθι.

Έχοντας περάσει 20 χρόνια της καριέρας του γράφοντας για τα οικονομικά και την ψυχολογία, ο Σέιθι γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεται να κάνετε προκειμένου να αυξήσετε την περιουσία σας. «Οι κορυφαίοι τρόποι για να αυξήσετε τον πλούτο σας είναι πραγματικά απλοί, σχεδόν βαρετοί», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Και μπορεί να φαίνονται βαρετοί, αλλά λειτουργούν πραγματικά», προσθέτει.

Εάν κάνετε αυτά τα τρία βασικά πράγματα, «θα έχετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.

1. Ξεκινήστε να επενδύετε

Ο πρώτος – και πιο σημαντικός – τρόπος για να αυξήσετε τον πλούτο σας είναι να επενδύσετε. «Επενδύστε ένα ποσοστό του εισοδήματός σας κάθε χρόνο και στη συνέχεια, αυξήστε αυτό το ποσοστό κατά 1%», αναφέρει. Η επένδυση σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με δείκτη χαμηλού κόστους, όπως ο S&P 500, θα επιτρέψει στα χρήματά σας να αυξηθούν εξίσου καλά με τις «μυστικές επενδύσεις» στις οποίες έχουν πρόσβαση οι πλούσιοι.

«Συχνά πιστεύουμε ότι οι super rich, έχουν πρόσβαση σε μυστικές επενδύσεις και έτσι βγάζουν πολλά χρήματα», υποστηρίζει ο ίδιος. «Ακούστε, έχω πρόσβαση σε αυτές τις επενδύσεις και μπορώ να σας πω αμέσως τώρα, ότι συνήθως δεν αποδίδουν καλύτερα από ένα απλό αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη S&P».

Ο S&P έχει καλή απόδοση ιστορικά. Μεταξύ Ιανουαρίου 1926 και Ιουνίου 2023, ο δείκτης σημείωσε ετήσια συνολική απόδοση 10,34%, σύμφωνα με τον Χόγουαρντ Σίλβερ Μπλατ. «Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να έχετε εξαιρετικές αποδόσεις με ένα απλό χαμηλού κόστους μακροπρόθεσμο ταμείο δείκτη», τονίζει ο Σέιθι.


2. Πιέστε για το μισθό που σας αξίζει

Αφού μάθετε πώς να επενδύετε τα χρήματά σας, το επόμενο βήμα για την αύξηση του πλούτου είναι να πιέζετε για έναν δίκαιο μισθό. «Μάθετε να διαπραγματεύεστε τον μισθό σας και να πληρώνεστε όσο αξίζετε», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το να κάνετε την έρευνά σας και να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν άλλοι σε παρόμοιες θέσεις είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση δίκαιης αποζημίωσης, συμβουλεύει ο Σέιθι.

3. Ξεκινήστε κάτι δικό σας

Αν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε τα κέρδη σας, σκεφτείτε να ξεκινήσετε παράλληλα, μια δική σας επιχείρηση. Μερικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε: να νοικιάσετε το σπίτι σας αυτό το καλοκαίρι στην Airbnb ή σε άλλες πλατφόρμες ενοικίασης.

Εάν τα βήματα είναι τόσο εύκολα, γιατί οι άνθρωποι δεν τα εφαρμόζουν;

Αυτά τα τρία βήματα είναι απλά και επιτεύξιμα. Ωστόσο, δεν είναι βήματα που εφαρμόζουν, οι άνθρωποι γενικά. «Ξέρεις γιατί οι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό; Επειδή διδασκόμαστε ότι για να γίνουμε πλούσιοι, πρέπει να έχουμε 30 οθόνες ανοιχτές για να διαλέγουμε μετοχές. Και μας λένε ότι η επένδυση είναι σαν τον τζόγο. Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια», υποστηρίζει ο Σέιθι.

Η επένδυση, σε αντίθεση με τον τζόγο, δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – μια μορφή ψυχαγωγίας. Ο Σέιθι ξοδεύει «λιγότερο από μία ώρα το μήνα» για όλα τα οικονομικά του. «Η πραγματική επένδυση είναι βαρετή», καταλήγει.

Πηγή: newmoney.gr

Viral: Τελευταία Ενημέρωση