ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταδικάστηκε σε ισόβια, σπούδασε νομική και απόδειξε την αθωότητα του

Η αληθινή ιστορία που έγινε σειρά στις ΗΠΑ

Το 1989, ο Άιζαακ Ράιτ εργαζόταν ως μουσικός παραγωγός στο Νιού Τζέρσι των ΗΠΑ, όταν ξεκίνησε μια περιπέτεια που άλλαξε όλη του τη ζωή. Συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε ισόβια το 1991. Ο ίδιος διατράνωνε από το πρώτο λεπτό την αθωότητά του και όταν κανείς δεν ήταν εκεί για να τον βοηθήσει – η σύζυγός του του ζήτησε διαζύγιο και η κόρη του υπήρξε απόμακρη και αδιάφορη – αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Παρακολούθησε μαθήματα νομικής στη φυλακή και κατάφερε να εργαστεί ως σύμβουλος κρατουμένων για νομικά ζητήματα που αφορούσαν συγκρατούμενούς του. Στα χρόνια που βρέθηκε φυλακισμένος κατάφερε να βρει τις απαραίτητες αποδείξεις ώστε να αθωώσει 20 κρατούμενους και τελικά να οδηγήσει και την δική του υπόθεση στην πανηγυρική αθώωσή του.

Απέδειξε την αθώωσή του και στη συνέχεια έγινε δικηγόρος
Βγαίνοντας από τη φυλακή το 1996, αποφάσισε να σπουδάσει και αποφοίτησε το 2007 από τη νομική σχολή του πανεπιστημίου Σεντ Τόμας στο Μαϊάμι. Η θητεία όμως στη φυλακή, παρά την πανηγυρική αθώωσή του, τον οδήγησε σε νέες περιπέτειες. Η επιτροπή για την έκδοση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος εξέταζε επί 9 χρόνια τον φάκελό του, πριν του δώσει τελικά το «πράσινο φως»

Ο 50 Cent, κατά κόσμον Κέρτις Τζάκσον, γνώριζε τον Ράιτ και αποφάσισε να μεταφέρει την ιδιαίτερη ιστορία του στην μικρή οθόνη. Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 19 Αυγούστου κάνει πρεμιέρα στο MEGA μια νέα δραματικής σειρά, η οποία παίχτηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Φλεβάρη και πραγματεύεται ακριβώς αυτή την ιστορία. Λίγο μετά την προβολή της στο ABC της Αμερικής τον Φεβρουάριο του 2020, η σειρά «FOR LIFE», έρχεται στις οθόνες σας, σε Α’ Τηλεοπτική προβολή, με μια ιστορία που θα σας καθηλώσει.

Οι ομοιότητες της πραγματικής ζωής με τη σειρά For Life
Ο πρωταγωνιστής, Άαρον Ουάλας (Νίκολας Πίνοκ) ένας πρώην ιδιοκτήτης μπαρ, καταδικάστηκε ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην πραγματικότητα η παγίδα στήθηκε από έναν από τους υπαλλήλους του. Εκτίοντας την ποινή του, χωρίς δυνατότητα απαλλαγής, του δίνεται η δυνατότητα να ασκήσει τη δικηγορία και εργάζεται πια για να βοηθήσει τους συγκρατούμενους του, ως συνήγορος τους στο δικαστήριο.

Πίσω του έχει αφήσει την γυναίκα του Μαρί (Τζόι Μπράιαντ), αλλά και την κόρη του Τζάσμιν (Τάιλα Χάρις), η οποία ήταν μωρό όταν ο πατέρας της συνελήφθη. Οι δύο γυναίκες δίνουν το δικό τους αγώνα για να συνεχίσουν τη ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν τον Άαρον στον νέο του ρόλο.

Ο Άιζαακ Ράιτ παραγωγός της σειράς που εξιστορεί τη ζωή του
Ο ίδιος ο Άιζαακ Ράιτ είναι παραγωγός της σειράς και σύμβουλος των υπευθύνων, προκειμένου να αποτυπωθεί με τον κατάλληλο τρόπο η ιστορία, που φυσικά διαφοροποιείται σε σημεία από την πραγματική. Για παράδειγμα, ο ήρωας του For Life σπουδάζει και γίνεται δικηγόρος εντός της φυλακής, ενώ στην πραγματικότητα, ο Ράιτ δεν πήρε το δίπλωμά του παρά χρόνια μετά την αποφυλάκισή του.

«Είναι προφανώς ένα απίστευτο συναίσθημα η πορεία από εκεί που ξεκίνησα στο σημείο όπου βρίσκομαι τώρα» σημειώνει ο Ράιτ για τη σειρά που εξιστορεί τη ζωή του. Μιλώντας στην Los Angeles Times, ο άνθρωπος που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη νέα σειρά και σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος, αναφέρει.

«Η σειρά αυτή υπήρξε μια ιδιαίτερα διαφωτιστική και θεραπευτική διαδικασία. Μου επιτρέπει να παρακολουθώ όλα όσα πέρασα από μια τρίτη ματιά. Αυτό με βοήθησε πολύ γιατί ποτέ δεν είχαν στην πραγματικότητα πολύ χρόνο να επεξεργαστώ την εμπειρία μου. Περνούσα όλο μου τον χρόνο πολεμώντας την. Ήταν μια πραγματική τρικυμία» συνεχίζει ο Ράιτ.

«Παρατηρώ τον αγώνα του Άαρον και βλέπω τον δικό μου αγώνα» λέει για τη σειρά ο Άιζαακ Ράιτ και προσθέτει: «Μιλώ εκ μέρους όλων όσους έχουν μπει φυλακή, ειδικά εκείνους που είναι αθώοι ή καταδικάστηκαν αδίκως».

Η συνάντηση του ηθοποιού της σειράς με τον πραγματικό πρωταγωνιστή της ζωής
Ο παραγωγός της σειράς Χανκ Στάινμπεργκ, σαγηνεύτηκε από την πρώτη στιγμή, ακούγοντας την ιστορία του Ράιτ από τον Τζάκσον, ωστόσο ήξερε πως θα έπρεπε να διαφοροποιήσει κάπως το σενάριο για δραματουργικούς λόγους. Ο Στάινμπεργκ όμως ήταν αποφασισμένος να διατηρήσει την ουσία της ιστορίας του.

«Η αποφασιστικότητα, η προνοητικότητα και η ικανότητά του να επιβιώνει όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή, η θέληση και η επιμονή του, είναι μια εξαιρετική ιστορία. Πρόκειται για μια προσωπική αφήγηση όπου μπορούμε επίσης να δείξουμε τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος και να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε» λέει ο Στάινμπεργκ.

«Τον είδα στην άκρη του δωματίου και χαιρετηθήκαμε» σημειώνει ο ηθοποιός Νίκολας Πίνοκ που αναλαμβάνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στη σειρά. «Τον τράβηξα σε ένα άλλο δωμάτιο και τον βομβάρδισα με ερωτήσεις. Μετά από αυτό, ένιωσα πως έπρεπε να κάνουμε ορισμένες προσθήκες (στη σειρά)» είπε.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X