ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιδού οι 69 «χρυσές» αποφάσεις διακυβέρνησης της Τσελεστίνα

Μέσα στις αποφάσεις της και οι καταργήσεις επιδομάτων

24news team

H υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, έδωσε στη δημοσιότητα τις 69 «χρυσές» -όπως τις χαρακτηρίζει-, αποφάσεις για τη διακυβέρνηση της Κύπρου. Η κα. Τσελεστίνα, εξήγησε μάλιστα πως ο αριθμός 69 είναι η απάντηση στους 100 άξονες πολιτικής που παρουσίασε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κος. Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ η λέξη «χρυσές», αφορά τα... χρυσά διαβατήρια.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση, η κα. Τσελεστίνα, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στους δημόσιους υπαλλήλους που βαριούνται να δουλέψουν, στις κρατικές υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες, ενώ προτείνει και την κατάργηση επιδομάτων σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή της:

Ζούμε σε ένα παράλυτο κράτος όπου πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι βαριούνται να δουλέψουν ή οι κρατικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και άλλοι απλά δημιουργούν προβλήματα εκμεταλλευόμενοι τη θέση ισχύος τους.

Στον δε ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι τα ‘διπλώνουν’ ένα μήνα πριν από κάθε διακοπές. Καταλήγουμε το όνειρο κάθε λογικού ανθρώπου να είναι το ΕΕΕ, να κάθεται να πληρώνεται και να μην χολοσκά άσκοπα με το Δημόσιο και στο τέλος να βρίσκει και τον μπελά του ενώ έχει δίκαιο, ενώ οι τράπεζες επιμείνουν σε μια λύση, που αφορά την περιουσία σου, η οποία δόθηκε τυχαία από υπολογιστή με αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου να μοιάζει με παιχνίδι καζαντί .Πλήρης αποτυχία της τελευταίας κυβέρνησης των 10 τόσων χρόνων? Ή τέλειο αποτέλεσμα ισοπέδωσης για εύκολη οικονομική ένωση με την κατεχόμενη Κύπρο? Δεν καταστρέφουμε τη χώρα μας για να μοιάσει με μια άλλη ούτε αφαιρούμε σημαντικά χαρακτηριστικά της, αλλά αλλάζουμε χώρα οι ίδιοι.

Max Weber: ’Μια από τις αρετές ενός πολιτικού είναι το αίσθημα ευθήνης’.

Τι ευθύνη και τι είδους πολιτικοί έκλεισαν την Πόρτα στην Ρωσία και προκάλεσαν οικονομική κρίση στην χώρα μας αλλά και στέρησαν την προστασία της χώρας μας από μια υπερδύναμη. Οι πολιτικοί αυτής της κυβέρνησης έχουν έλλειψη αισθήματος ευθηνής.

Max Weber: ‘έλλειψη αισθήματος ευθύνης: Χαίρονται τη δύναμη, μόνο για τη δύναμη, χωρίς ουσιαστικό σκοπό.’

Max Weber: ‘2η αρετή πολιτικού είναι η παράφορη αφοσίωση σε μια υπόθεση’.

Βάσει αυτού εγώ λέω, η μόνη λύση είναι η ‘Θρησκευτική επεκτατική πολιτική’ η οποία θα μας ανοίξει δρόμους σε λύσεις. Λόγω της Θρησκευτικής μας πολιτικής σαν χώρα δεν μας επιτρέπεται να γυρίζουμε την πλάτη σε χώρες, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες μας στην Ρωσία που ποτέ δεν υπήρξε εχθρός μας, αλλά την ίδια ώρα θα εξακολουθούμε να δίνουμε την βοήθεια που προσφέρουμε στην Ουκρανία. Μόλις λύθηκε το 50% των προβλημάτων της Κύπρου και έμειναν οι δικαιολογίες.

Απαράδεκτον να ακούω και να διαβάζω σε σοβαρές μελέτες ότι η μητρότητα αντιμετωπίζεται ως ποινή και ως τιμωρία και όχι μόνο αλλά να το βλέπω και στην πράξη. Τέρμα στο συνταξιοδοτικό χάσμα, τέρμα στο φαινόμενο της γυάλινης οροφής.

Ευχαριστώ για την χειραγώγηση που προσπάθησαν ορισμένοι να ασκήσουν πάνω μου και ως εκ τούτου πέραν του 50% των υπουργικών θέσεων θα καλύπτονται από γυναίκες λύνοντας έτσι το πρόβλημα με την Eurostat (2020) όπου η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Να καθησυχάσω τον κόσμο και να πω ότι όποιος σύμβουλος μου είναι σήμερα δεν σημαίνει ότι θα είναι και αύριο, αλίμονο αν μπορούσε ο καθένας να με χειριστεί τότε θα ήταν επικίνδυνο για την χώρα αύριο.

Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας άρθρο 28.

Και λέω: Αναγνώριση, αποδοχή της φύσης της γυναίκας στην κοινωνία με επίγνωση της σημασίας και αναγκαιότητας της σε αυτήν. Ισότητα σημαίνει
αναπροσαρμογή αντιμετώπισης προς αναγνώριση της διαφορετικότητας.

Δεν με αναγνωρίζεις άρα δεν υπάρχει ισότητα άρα δεν υπάρχει δικαιοσύνη για όλους άρα οι νόμοι και δικαιώματα δεν εφαρμόζονται.

Η φύση λέει: Το παιδί χρειάζεται να είναι με την μητέρα του και η μητέρα χρειάζεται να είναι με το παιδί της. Η μητέρα έχει δικαίωμα στην ελευθερία μέσα σε δημοκρατικές επιλογές.

Μετά από σοβαρή διοργάνωση και ομιλία όπου έλαβαν μέρος οργανισμοί, αρχές και ασφάλεια, που είχε ως αποτέλεσμα τις τελικές δηλώσεις προς τον κόσμο ότι δεν έχουν πλάνο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τις γυναικοκτονίες, την βία στην οικογένεια, θέλω να πω στον κόσμο που παρακολούθησε τις ομιλίες με παρουσιάσεις, παραστάσεις, παραδείγματα και τρομακτικές περιγραφές, να μην ανησυχεί».

Ακολουθούν οι 69 χρυσές αποφάσεις μου: Α' Μέρος Προγράμματος για τα 5 χρόνια θυτείας μου (Το εσωτερικό της Κύπρου)

1. Θα δώσω διαμέρισμα επικαρπία σε όλες τις Ελληνοκύπριες γυναίκες 2ης γενιάς από την μεριά των μητέρων τους οι οποίες είναι μόνιμοι κάτοικοι των ελευθέρων περιοχών της Κύπρου. Ισχύει και για γκέι άνδρες και τρανσέξουαλ προς γυναίκειο φύλο και μπι σεξουαλ. Για σκοπούς καταπολέμησης της βίας, της υπογεννητικότητας και αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας. Με την ολοκλήρωση της επικαρπίας το διαμέρισμα θα επιστρέφεται πίσω στο κράτος.
2. Για τις ηλικιωμένες σχετικά με τον αριθμό 1. θα δημιουργήσω ‘senior communities’ στα οποία θα υπάρχουν 24/7 security.
3. Θα δώσω σε όλες τις Κύπριες γυναίκες σχετικά με τον αριθμό 1. Αφορολόγητο αυτοκίνητο.
4. Μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε με ορισμένους να θέλουν να μην υπάρχουν καθόλου ονοματεπώνυμα και των δυο γονέων στις ταυτότητες των παιδιών, αποφάσισα, μόνο το ονοματεπώνυμο της μητέρας θα αναγράφεται στην ταυτότητα και διαβατήρια των παιδιών.

5. Από την στιγμή που συλλαμβάνεται συγκεκριμένα η μητέρα για φυλάκιση σε περίπτωση που το παιδί της κάνει πολλές απουσίες στο σχολείο τότε αποφάσισα ότι, τα παιδιά θα ανήκουν εξολοκλήρου στην μητέρα.
6. Θα δώσω εισόδημα 550 ευρώ τον μήνα σε μητέρες για εξάλειψη της υπογεννητικότητας και βία στην οικογένεια και ως αναγνώριση του καθημερινού έργου της για ένα καλύτερο αύριο.
7. Ο στρατός δεν θα είναι υποχρεωτικός. Τα παιδιά θα κάνουν ασκήσεις στρατιωτικές και θεωρία χωρίς όπλα στα σχολεία και όποιο παιδί θέλει να το ακολουθήσει σαν καριέρα θα μπορεί μετά το σχολείο με ένα training και παίρνοντας την πρώτη βαθμίδα.
8. Κατάργηση των ΚΙΕ για μαθητές.
9. Κατάργηση του home work.
10. Θα υπάρχουν δωρεάν δραστηριότητες στα σχολεία για όλους τους μαθητές ως αντιμετώπιση και πρόληψη bullying, βάσει πετυχημένων αποτελεσμάτων.

11. Τα σχολεία θα προσφέρουν χώρο για μεσημεριανό στους μαθητές και στους γονείς τους και αδέρφια των παιδιών αν υπάρχουν.
12. Μέσα από πρόγραμμα για γυναίκες επιχειρηματίες θα χρηματοδοτούνται εστιατόρια, ξενοδοχεία, αρτοποιεία για να προσφέρουν μεσημεριανό και σχετικές υπηρεσίες στα σχολεία.
13. Δωρεάν επιδιορθώσεις πολυκατοικιών όπου οι ιδιοκτήτες είναι γυναίκες και πρόσθεση συστήματος αντιμετώπισης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
14. Κατάργηση καντίνας στα σχολεία.
15. Θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος στο ΓΕΣΥ καθώς και θα χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες τους και για τα σχολεία.
16. Το Υπουργείο Παιδείας δεν θα έχει ψυχολόγους και σχετικές υπηρεσίες που ανήκουν σε άλλα Υπουργεία.
17. Η αστυνομία θα είναι υπόχρεη να απομακρύνει τον πατέρα από το σπίτι σε περίπτωση καταγγελίας από την μητέρα η’ το παιδί για βία στην οικογένεια.

18. Κατάργηση επιδόματος μονογονεϊκής.
19. Κατάργηση επιδόματος μάνας.
20. Κατάργηση επιδόματος παιδιού.
21. Οι πολίτες θα πληρώνουν ένα σταθερό ποσό στο κράτος για ρεύμα, νερό, αποχετευτικό, σκύβαλα κτλ και η κυβέρνηση θα τα διανέμει στις διάφορες αρχές.
22. Πρόγραμμα ελεγχόμενης υπηρεσίας μεταφορών, υδραυλικών, ηλεκτρολογικών,
Εργολαβικά και αρχιτεκτονικής.
23. Δημιουργία προγράμματος υπηρεσίας φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.
24. Δημιουργία προγράμματος υπηρεσίας νομικών/δικηγόρων.
25. Θα δώσω εξοχικό επικαρπία σε άνδρες, λέσβιες και τρανσέξουαλ προς ανδρικό φύλο και bisexual οι οποίοι είναι 2η γενιά Ελληνοκυπρίων από την μεριά της μητέρας των πατεράδων τους και είναι μόνιμοι κάτοικοι της ελεύθερης περιοχής της Κύπρου. Και για αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

26. Κατάργηση του ΦΠΑ σε ένδυση, υπόδηση και κομμωτήρια.
27. Θα υπάρχει εύκολος τρόπος να βγαίνεις από το Άρτεμης.
28. Μείωση ωραρίου δουλείας.
29. Μισθός αναλόγως του επιπέδου μόρφωσης.
30. Θα είναι υποχρεωτική η πρόσληψη 2 τουλάχιστον Κυπρίων από ξένες εταιρείες εδραιωμένες στην Κύπρο για σκοπούς επικοινωνίας με τους Κυπρίους.
31. Όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω κρατικής υπηρεσίας και θα υπάρχει συνεχής έλεγχος. Προς εξάλειψη εκμετάλλευσης.
32. Οι διαδικτυακές εργασίες θα καλύπτουν πρώτα τον πληθυσμό με συγκεκριμένες αναπηρίες και γυναικείο πληθυσμό.
33. Όλες οι εξετάσεις θα διεξάγονται με ανοικτά βιβλία.
34. Επιλογή home schooling με πρόγευμα για όλη την οικογένεια.
35. Διορθώσεις στους δρόμους ώστε να μην μπορεί αυτοκίνητο να αναπτύξει εύκολα ταχύτητα και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

36. Αποζημίωση ατόμων όπου τους στερείται περιουσία είτε έχει πάει στο κράτος για
οποιοδήποτε λόγο είτε σε σχετικό σύστημα η’ ανεξάρτητο οργανισμό η ’είναι υπό
περιβαλλοντική προστασία το οποίο αποτελεί στέρηση χρήσης και από τους ιδιοκτήτες η’ αυτούς που θα έπρεπε να ήταν ιδιοκτήτες.
37. Τακτικοί έλεγχοι σε νοσηλευτήρια.
38. Κάθε συναλλαγή που αφορά τα οικονομικά δεδομένα του κράτους θα πρέπει να φέρει και την δική μου υπογραφή.
39. Δημιουργία προγράμματος εργοδότησης τραγουδιστών όπερας και μπαλέτου.
40. Ευκαιρία σε ιδιωτικές σχολές να γίνουν ημικρατικές.
41. Θα υπάρχει έλεγχος και αστυνόμευση.
42. Προστασίας ζωών.
43. Προστασία από ναρκωτικά.
44. Ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνία με επιχορηγημένα προγράμματα προς επιχειρήσεις γυναικών επιχειρηματιών.
45. Πρόγραμμα αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.46. Αυξήσεις δωρεάν Parking διαρκείας 30’ ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία.

47. Επιχορηγήσεις προς Δημαρχεία για εκδηλώσεις σε πλατείες.
48. Με την πώληση των περιουσίων από τράπεζες, το 20% θα πηγαίνει στον ιδιοκτήτη.
49. Αναβάθμιση της παιδείας.
50. Κατάργηση εγγυητών σε δάνεια.
51. Εξασφάλιση εργασίας μετά τις σπουδές διαμέσου του κράτους.
52. Δημιουργία Ορφανοτροφείου εκ νέου.
53. Προώθηση Κυπριακών εξετάσεων στο εξωτερικό.
54. Εκπαιδευτικά ταξίδια για όλη την οικογένεια με τα σχολεία.
55. Κυβερνητικοί υπάλληλοι ως ενδιάμεσος χώρος. Μεταθέσεις με επιλογή και άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.
56. Τα ενοίκια θα είναι συγκεκριμένα για όλες τις πόλεις διαφοροποιημένες μόνο από τα τετραγωνικά τους μέτρα.
57. Δημιουργία τραμ, μετρό και σταθμών τρένου.
58. Οι ιδιοκτήτες υποστατικών θα μπορούν να κάνουν έξωση στους ενοικιαστές και χωρίς λόγο.

59. Κρατικά κτήρια θα είναι συγκεντρωμένα μαζί.
60. Δημιουργία ασφαλών πάρκων για άτομα με αναπηρία.
61. Θα δοθεί χρόνος στα άτομα για να δηλωθούν επίσημα στο κράτος πριν να δοθούν τα διαμερίσματα και αφορολόγητα αυτοκίνητα. Το Ληξιαρχείο θα είναι υποχρεωμένο να συνεργαστεί με παρόντες δικηγόρους και αστυνόμευση.
62. Κύπρος ως προορισμός αφορολόγητου shopping
63. Το Γεσυ θα πληρώνεται μόνο από την ψηλή τάξη.
64. Η Κύπρος να ανοίξει τις πόρτες της προς την Ρωσία διότι υποστηρίζουμε Θρησκευτική
επεκτατική πολιτική και δεν μπορούμε να γυρίζουμε την πλάτη μας σε κανένα αλλά
εξακολουθούμε συνάμα να βοηθούμε την Ουκρανία. Αυτά θα ισχύουν όσον οι χώρες
σέβονται τους νομούς και κανονισμούς της Κύπρου και συμπεριφέρονται κόσμια εντός της χώρας μας.
65. Προώθηση Κύπρου ως προορισμός Όπερας.
66. Ανάπτυξη με επιχορηγημένα προγράμματα για την μόδα στην Κύπρο.

67. Πρόωρη σύνταξη με επιπλέον 550 ευρώ τον μήνα σε σφαγεία και χασάπηδες.

68. Προώθηση αφορολογήτων βιολογικών προϊόντων.
69. Εξέταση σοβαρών υποθέσεων όπως Χρυσά διαβατήρια, αξιόγραφα, βία, μεταναστευτικό,
φυλακές, κέντρα ψυχικής υγείας και εκμετάλλευση θέσης ισχύος, επαναθεώρηση του ΕΕΕ και επιδομάτων. Γενικός έλεγχος
Τίμημα: Απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής κρέατος και θανάτωσης ζωών για κατανάλωση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X