ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η θλιβερή ιστορία που κρύβεται πίσω από το μήλο της Apple

Εσύ ξέρεις γιατί χρησιμοποίησε το δαγκωμένο μήλο ως λογότυπο της εταιρείας;

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να γνωρίζουμε πολλές εταιρείες, ωστόσο είναι ανέφικτο να θυμόμαστε το logo τους. Και ενώ αυτό είναι δεδομένο, υπάρχει μια εταιρεία που μάλλον είναι αδιανόητο -λόγω της δημοφιλίας της- να μην το γνωρίζουμε. Αναφερόμαστε στην Apple και το δαγκωμένο της μήλο. Και ενώ όλοι σήμερα γνωρίζουμε το συγκεκριμένο λογότυπο, οι περισσότεροι δεν ξέρουμε την ιστορία πίσω από αυτό.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του dokari.gr, αν και οι ιστορίες πίσω από αυτό είναι πολλές, η επικρατέστερη έχεις τις «ρίζες» της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εικόνα αποτελεί φόρος τιμής στον Alan Turing, έναν σπουδαίο επιστήμονα που έθεσε τις βάσεις για τους σύγχρονους υπολογιστές.

Σύμφωνα με το wikipedia, ο Alan Turing ήταν Άγγλος μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, κρυπτογράφος και θεωρητικός βιολόγος. Θεωρείται «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών», χάρη στην πολύ μεγάλη συνεισφορά του στο γνωστικό πεδίο της θεωρίας υπολογισμού κατά τη δεκαετία του 1930, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στο λεγόμενο τεστ Turing, την οποία πρότεινε το 1950: έναν τρόπο για να διαπιστωθεί πειραματικά αν μία μηχανή έχει αυθεντικές γνωστικές ικανότητες και μπορεί να σκεφτεί. 

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Apple  |  Stories

Viral: Τελευταία Ενημέρωση