ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον απέλυσε επειδή την απέρριψε ερωτικά

Όλα ξεκίνησαν σε ένα δείπνο της εταιρείας

Ένα πρώην στέλεχος της Google κατέθεσε μήνυση κατά του τεχνολογικού κολοσσού, κατηγορώντας τον ότι τον απέλυσε, αφού απέρριψε τις σεξουαλικές προτάσεις μιας υψηλόβαθμης προϊσταμένης.

Ο Ράιαν Όλοχαν, 48 ετών, ισχυρίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019, η Τίφανι Μίλερ, διευθύντρια των προγραμματικών μέσων της Google, τον ακούμπησε παρά τη θέλησή του, σε δείπνο της εταιρείας σε εστιατόριο του Τσέλσι.

Η Μίλερ φέρεται να έκανε κομπλιμέντα για τη σωματική του διάπλαση, του έτριψε τους κοιλιακούς και του είπε ότι ο γάμος της στερείται «πικάντικων απολαύσεων». Ο Όλοχαν, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας επτά παιδιών, αρχικά δεν κατήγγειλε το περιστατικό επειδή πολλοί από τους συναδέλφους του ήταν μεθυσμένοι. Ωστόσο, το ανέφερε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Google την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν προέκυψε τίποτα.

Η Μίλερ φέρεται να έκανε κομπλιμέντα για τη σωματική του διάπλαση, του έτριψε τους κοιλιακούς και του είπε ότι ο γάμος της στερείται «πικάντικων απολαύσεων»

Εκπρόσωπος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού παραδέχτηκε ανοιχτά πως αν η καταγγελία ήταν αντίστροφη, δηλαδή αν μια γυναίκα κατηγορούσε έναν λευκό άνδρα για παρενόχληση, η καταγγελία θα προχωρούσε σίγουρα, σύμφωνα με την αγωγή. Ο Όλοχαν ισχυρίζεται ότι η Μίλερ άσκησε αντίποινα εναντίον του, ασκώντας του κριτική και αναφέροντάς τον στο ανθρώπινο δυναμικό για μικροεπιθέσεις. Τα αντίποινα σύμφωνα με τη «New York Post» συνεχίστηκαν σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Google τον Δεκέμβριο του 2021, όπου η Μίλερ μεθυσμένη επέπληξε τον Όλοχαν μπροστά στους συναδέλφους του. Η Μίλερ ζήτησε αργότερα συγγνώμη, αλλά η αγωγή υποστηρίζει ότι η Google δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Ο Όλοχαν δήλωσε ότι άρχισε να αισθάνεται τεράστια πίεση από τον προϊστάμενό του, ο οποίος του είπε ότι υπήρχαν προφανώς πάρα πολλοί λευκοί στην ομάδα του. Τον Ιούλιο, τον ενθάρρυναν να απολύσει έναν άνδρα υπάλληλο για να κάνει χώρο στην ομάδα του για μια γυναίκα, αναφέρει η αγωγή. Έναν μήνα αργότερα, η Google τον απέλυσε, τερματίζοντας την απασχόλησή του μετά από 16 χρόνια στην εταιρεία.

Η αγωγή του Ράιαν Όλοχαν, στην οποία ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση, κατονομάζει ως κατηγορούμενους τόσο την Google, όσο και τη Μίλερ και τους κατηγορεί για διακρίσεις, αντίποινα και καλλιέργεια εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Τον Σεπτέμβριο, ο Όλοχαν εντάχθηκε στην «Klick Group», μια διαφημιστική εταιρεία που επικεντρώνεται στις βιοεπιστήμες, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος ανάπτυξης.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X