ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Μέρκελ... ενθουσιάστηκε με τα δώρα του Ερντογάν (pics)

Η Άνγκελα Μέρκελ... ενθουσιάστηκε μόλις είδε το δώρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην τελετή υποδοχής στο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο, ο Ερντογάν δώρισε στην Μέρκελ έναν καθρέφτη αντίκα και ένα κράνος οθωμανικής εποχής, με την Γερμανίδα Καγκελάριο να μην κρύβει τον ενθουσιασμό της.

Αρχικά πανηγύρισε με τα χέρια ψηλά ενώ στη συνέχεια πήρε τον καθρέφτη στα χέρια της και πόζαρε.

Δίπλα της, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στεκόταν χαμογελαστός, χειροκροτώντας, εμφανώς ικανοποιημένος από την αντίδραση που προκάλεσαν τα δώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διεξαγάγει συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τις επαφές Μέρκελ - Ερντογάν θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών σε όλες τους τις διαστάσεις, ενώ θα συζητηθούν και βήματα που μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία τον Ιούλιο, κατά τις επαφές θα δοθεί έμφαση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, τη διαδικασία ένταξης και τα θέματα επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Στις συνομιλίες θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τη Λιβύη, το Συριακό και τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης, Ερντογάν και Μέρκελ θα εγκαινιάσουν τουρκογερμανικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου πραγματοποιείται μια μέρα αφότου Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει το Εθνικό Δίκαιο Θαλάσσης και κατά συνέπεια είναι παράνομο και λειτουργεί σε βάρος τρίτων. Στα συμπεράσματα επισημαίνεται σαφώς ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει το αναγνωρισμένο εθιμικό δίκαιο των ελληνικών νησιών με το να «αρνείται» την ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης και δημιουργεί (αντιποιείται) μια δική της ενιαία ΑΟΖ μέχρι τις ακτές της Κρήτης και της Ρόδου.

Πηγή: reader / Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X