ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απίστευτη αντίδραση της Μέρκελ όταν ο Τραμπ είπε για τις Γερμανικές του Ρίζες

Viral στο Twitter το ρουθούνισμα της Μέρκελ

Πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί την Γερμανία «σύντομα» μετά από πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ. Και το Twitter πήρε φωτιά, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Προχθές, όταν οι ηγέτες ετοιμάζονταν να ποζάρουν για την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής G7, οι κάμερες κατέγραψαν το αδέξιο φιλί του Αμερικανού προέδρου στην Άνγκελα Μέρκελ. Τώρα όμως είχε σειρά το ρουθούνισμα της Γερμανίδας καγκελάριου.

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερμανία και το ρουθούνισμα της Άνγκελα Μέρκελ

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου την Δευτέρα που πραγματοποιήθηκε πριν από την διμερή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής G7 στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Βερολίνο και αναφέρθηκε στην γερμανική του κληρονομιά.

«Θα είμαστε εκεί... νιώθουμε μεγάλη τιμή με την πρόσκληση – και αυτό είναι αλήθεια – και θα είμαστε εκεί. Ίσως σύντομα» δήλωσε προτού προσθέσει «Έχω γερμανικό αίμα στις φλέβες μου» κάτι που μάλλον ξάφνιασε την Άνγκελα Μέρκελ με αποτέλεσμα να ρουθουνίσει, με έναν όχι και τόσο διακριτικό τρόπο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την ανακοίνωση όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε την Μέρκελ αν έχει καλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην Γερμανία και αν ναι, ποια ήταν η απάντησή του. Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε λέγοντας πως το έχει κάνει «πολλές φορές» σε προηγούμενες περιπτώσεις και τότε έδωσε τον λόγο στον Αμερικανό πρόεδρο για να απαντήσει.

Viral στο Twitter το ρουθούνισμα της Μέρκελ

Κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε την Μέρκελ αποκαλώντας την «μια λαμπρή γυναίκα» κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιέγραψε την διμερή συνάντησή τους ως «πολύ παραγωγική», στο Twitter οι χρήστες δεν ήταν και τόσο φιλικοί. Λίγο μετά την συνέντευξη Τύπου το hashtag #TrumpNotWelcome έγινε viral με πολλούς να σχολιάζουν την αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ στο άκουσμα για τις γερμανικές ρίζες του Τραμπ και κάποιους να σημειώνουν πως μόλις και μετά βίας συγκρατήθηκε για να μην γελάσει.

Να σημειωθεί πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται στην γερμανική του καταγωγή: τον Απρίλιο, κατηγόρησε την χώρα για ανεπαρκή στρατιωτική δαπάνη κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζενς Στολτενμπέργκ, αλλά προσπάθησε να το απαλύνει λίγο εκφράζοντας τον σεβασμό του για την Γερμανία και την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ. «Σέβομαι πολύ την Άνγκελα και έχω μεγάλο σεβασμό για την χώρα. Ο πατέρας μου ήταν Γερμανός, σωστά, ήταν Γερμανός και γεννήθηκε σε ένα πολύ όμορφο μέρος στη Γερμανία, γι’ αυτό και έχω σπουδαία αισθήματα για την Γερμανία, αλλά δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε να πληρώνουν» είχε δηλώσει τότε.

Εκείνη την εποχή το σχόλιό του είχε επικριθεί γιατί παρόλο που ο πατέρας του Φρεντ Τραμπ, γεννήθηκε από οικογένεια Γερμανών μεταναστών από την Βαυαρία, ήρθε στον κόσμο σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Ο παππούς του, ο Φρίντριχ είχε γεννηθεί στην Γερμανία και στην συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X