ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση στα τρολ: Η Κύπρος έκανε τελικά copy-paste;

Η συζήτηση που μονοπώλησε για την «αντιγραφή» του πλάνου της Ελλάδας από την Κύπρο

24news team

Μέσα στην καραντίνα χρειάζονται και οι τρολιές για να βγει το πράγμα και στα ΜΚΔ προσφέρονται επί τούτου. Πεδίον δόξης λαμπρόν. Σε αυτή την κρίση, το πιο συχνό meme, ήταν αυτό που ήθελε τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη να κρυφοκοιτάζει τα χαρτιά του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη για να δει τι θα κάνει. Ήταν όμως έτσι;

Με ανάλαφρη διάθεση γράφουμε έτσι οφείλουμε να ξεκινήσουμε από το γεγονός πως στη Λεμεσό έγινε κανονικότατα καρναβάλι ενώ ο Μητσοτάκης το απαγόρευσε. Θα μπορούσε στα λεξικά η λέξη καρναβάλι να είναι συνώνυμο του συνωστισμού. Φανταστείτε τι θα κάνατε τις στολές που αγοράσατε αν το απαγόρευε, συνδέστε το με το ποιες αναμνήσεις έχετε από νυχτερινή ζωή έκτοτε και ελάτε να τα διηγηθούμε και να κλάψουμε παρέα.

Ακολούθως υπήρξαν περιπτώσεις που ακολουθούσε πότε ο ένας και πότε ο άλλος στα μέτρα αλλά οι διαφορές είναι σαφείς και εξηγήσιμες. Να δούμε λίγο το πλάνο εξόδου:

Στην Ελλάδα τα SMS επανέρχονται στην κανονική χρήση τους από τη Δευτέρα. Εσύ θα στείλεις το πρώτο λεύτερο για να ευχηθείς σε Κωνσταντίνο ή Ελένη στις 21/5. Μέχρι τότε, αν είσαι έξω στις 21:50 θα τρέχεις να βρεις ένα σπίτι να κρυφτείς. Σε αυτό αποδειχθήκαμε πιο σκληροί στην Κύπρο.

Στο κεφάλαιο της μάσκας, έγινε το αντίθετο. Η Ελλάδα αρχικά δεν προέτρεπε τον κόσμο να τις φορεί, ενώ τώρα έβαλε πρόστιμο €150 σε όποιον συλληφθεί σε κλειστό χώρο χωρίς το αξεσουάρ του Κορωνοϊού. Στην Κύπρο πρόστιμο δεν μπήκε, αν και η προτροπή είναι να φοράμε. Την ώρα που θα βγάζεις 150 σέλφι πάνω στο νερό πριν μπεις για βουτιά για να επιλέξεις τη μια που θα ανεβάσεις, δε θα έχεις να αγχώνεσαι για το αν σου πάει η μασκούλα σου ούτε εδώ, ούτε στην Ελλάδα. Πάλι καλά.

Συνεχίζουμε. Οι Εκκλησίες ανοίγουν 17/5 στην Ελλάδα και Κύπρο 1/6 κι ας μάθαμε τα ονόματα όλων των επιστημόνων του τόπου που υπέγραφαν επιστολές για το αντίθετο.

Πάμε τώρα στις τρίχες. Ασήμαντο ε; Δες τον εαυτό σου στον καθρέφτη δευτερόλεπτα αφού ξυπνήσεις και τα ξαναλέμε. Στην Αθήνα από τη Δευτέρα ο ήχος του ψαλιδιού θα είναι κάτι σαν ωστικό κύμα ενώ εδώ πρέπει να περιμένεις ως τις 21 του μήνα. Μέτρα τις μέρες και σκέψου πως θα είσαι.

Όπως καταλαβαίνετε, έφτιαξε η κάθε κυβέρνηση το δικό της πλάνο εξόδου βασισμένο στις δικές της ιδιαιτερότητες, το πόσο πλήγηκε από τον Ιό και ασφαλώς τις επιστημονικές θέσεις των επιδημιολόγων που ανέλαβαν να τη συμβουλεύουν. Το μεγαλύτερο κοινό στοιχείο, και ευτυχώς για όλους μας, είναι πως και ο Αναστασιάδης και ο Μητσοτάκης άκουσαν τους ειδικούς και έπραξαν έγκαιρα αυτά που τους εισηγήθηκαν. Έτσι, σιγά σιγά και το μαλλί θα το φτιάξουμε και τη σέλφι στη θάλασσα θα τη βγάλουμε και για ένα χαλαρό καλοκαιρινό ποτό θα μπορέσουμε να βγούμε. Αμην!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση