ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H «απάτη» της δαγκάνας: Tο κόλπο που σε κάνει να χάνεις χρήματα

Όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν θα πιάσεις ποτέ εκείνο το αρκουδάκι

Δεν υπάρχει άνθρωπος που γεννήθηκε στη δεκαετία του ’80 ή του ’90 (ή και νωρίτερα) και δεν έχει παίξει έστω και μια φορά στο μηχάνημα με την περίφημη δαγκάνα, όπου μπορείς να πιάσεις από ένα αρκουδάκι, μέχρι ένα κινητό τηλέφωνο. Πόσα νομίσματα έχουν «φύγει» σε μια προσπάθεια να σηκώσουμε το περιβόητο δώρο;

To κακό με αυτή τη δαγκάνα ήταν πως κάθε φορά που ήμασταν σίγουροι πως το αντικείμενο του πόθου μας θα γίνει δικό μας, κάτι γινόταν και τελευταία στιγμή έπεφτε και το χάναμε. Τυχαίο; Mάλλον όχι. 

 

Όπως υποστηρίζει η ομάδα του αμερικανικού Vox πάντως που το έψαξε, φαίνεται πως το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κερδίζει ο ιδιοκτήτης του και όχι ο πελάτης. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την έρευνά τους που παρουσίασαν σε βίντεο, η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να βάζει κανονική δύναμη στη λαβή της, μόνο όταν έχει ρίξει ο παίκτης έναν συγκεκριμένο αριθμό κερμάτων στο μηχάνημα. 

Έτσι, μέχρι να συγκεντρωθεί ένα συγκεκριμένο ποσό, η δαγκάνα πιάνει το αντικείμενο και στη συνέχεια χαλαρώνει, με αποτέλεσμα αυτό να πέφτει. Αν τώρα παίξουμε αρκετές φορές και το μηχάνημα πιάσει το αντίστοιχο ποσό που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του, τότε η δαγκάνα αποκτά ξανά όλες τις δυνάμεις της και μας φέρνει το πολυπόθητο αντικείμενο. 

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, δεν φταις εσύ που δεν μπορείς να πιάσεις το αναθεματισμένο αρκουδάκι.

Πηγή: gazzetta 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X