ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλυκό φιλί Μπρούντζου στη Γωγώ του μετά τη νίκη (vid)

Έτσι πανηγύρισε το ζεύγος την προβλεπόμενη νίκη του Χαράλαμπου Μπρούντζου για τη Δημαρχεία της πρωτεύουσας

24news team

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ήδη ο Χαράλαμπος Μπρούντζος φαίνεται να δικαιούται να πανηγυρίζει για την εκλογή του στη δημαρχεία της Λευκωσίας, αφού η διαφορά του από τον δεύτερο Νίκο Τορναρίτη, είναι πολύ μεγάλη.

Ο ίδιος, προτού να προβεί σε δηλώσεις, εμφανίστηκε μαζί με την σύζυγό του, μπροστά στους υποστηρικτές του που βρίσκονταν στο επιτελείο και... πανηγύρισαν με αγκαλιές και ένα πολύ γλυκό φιλί.

O κ. Μπρούντζος, καταχειροκροτήθηκε από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα. 

Αργότερα, ο διαφαινόμενος νέος δήμαρχος της Λευκωσίας, προέβη σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις του νέου δημάρχου Λευκωσίας: 

Ο κ. Προύντζος ανέφερε ότι οι πολίτες μίλησαν και το μήνυμα τους είναι σαφές. «Σήμερα νίκησε η Λευκωσία», είπε και πρόσθεσε ότι «νίκησε η αγάπη για την πόλη μας και η επιθυμία να την οδηγήσουμε εκεί που της αξίζει. Χαίρομαι γιατί το σύνθημά μας δικαιώθηκε. Ναι. Η Λευκωσία ενώνει».

Ανέφερε ότι το διακύβευμα μιας πρωτεύουσας που θα πρωταγωνιστεί, υπερβαίνει πολιτικές αφετηρίες.

Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει για τη Λευκωσία είπε ότι «το πρώτο πράγμα βεβαίως είναι να συνεργαστούμε με τους Αντιδημάρχους που θα εκλεγούν, τους δημοτικούς συμβούλους, με τους εργαζομένους του δήμου – είναι η ατμομηχανή του δήμου – αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα». Πρόσθεσε ότι «οι προτεραιότητες καθορίζονται μέσα από το πρόγραμμα μας, από το "Στρατηγική Λευκωσίας", που έχουν ήδη κοινοποιηθεί στον κόσμο».

Πρόσθεσε ότι η Λευκωσία είναι η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και «δεν επιτρέπεται να το ξεχνάμε αυτό». Είναι η μεγαλύτερη πληγή στο σώμα της πόλης μας, συνέχισε ο κ. Προύντζος, λέγοντας ότι «οφείλουμε να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τη Λευκωσία και όλους τους κατοίκους της».

Σε ερώτηση εάν θα επιδιώξει συνάντηση και με τον "δήμαρχο" της κατεχόμενης Λευκωσίας ο κ. Προύντζος είπε ότι «είμαι Δήμαρχος όλων των δημοτών της Λευκωσίας και βεβαίως είναι σημαντικό να κάνουμε πράγματα για τους κατοίκους της πόλης μας. Η Λευκωσία είναι η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και δεν θα μπορούσε κανένας Δήμαρχος να παραβλέψει αυτό το τόσο ουσιαστικό και βασικό υπαρξιακό γεγονός για την πόλη μας».

Ο κ. Προύντζος ευχαρίστησε τους δημότες που στήριξαν με τη ψήφο τους, σημειώνοντας ότι «είναι δεδομένο ότι η υποψηφιότητα μας ήταν μια πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα που άντλησε στήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά και από πολίτες χωρίς κομματική ταυτότητα».

Είπε ότι νιώθει Δήμαρχος όλων και έτσι θα λειτουργήσει στέλνοντας το ίδιο μήνυμα προς τους πολίτες που επέλεξαν άλλους υποψηφίους.

Ακόμη, ευχαρίστησε τα κόμματα και τις κινήσεις πολιτών που τον στήριξαν, αλλά και τους ανθυποψήφιούς του, Νίκο Τορναρίτη, Παναγιώτη Μέντζη και Κωνσταντίνο Δημητριάδη «για τον αγώνα που δώσαμε». Ελπίζω, συνέχισε, «ότι η επόμενη μέρα θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε προς όφελος της πόλης».

Ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει συνάντηση με τους ανθυποψηφίους του ο κ. Προύντζος είπε ότι «βεβαίως ο καθένας από αυτούς έχει την πορεία του στην πόλη και ήταν δεδηλωμένη η πρόθεσή μου και σε προσωπικό επίπεδο να συνεργαστώ με όλους για το καλό της πόλης μας».

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, λέγοντας ότι «το 2026 η Λευκωσία πρέπει να φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μιλώντας για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέδειξε ότι η μεταρρύθμιση ανεβάζει τον πήχη ψηλά και θα είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. «Μέσα από το πρόγραμμα μας, Στρατηγική Λευκωσίας δείξαμε ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα, εντοπίσαμε τις ευκαιρίες και μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Για να τα καταφέρουμε θα δουλέψουμε μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου. Με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας», επανέλαβε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό η κεντρική Κυβέρνηση να δώσει περισσότερη στήριξη στους Δήμους, σημειώνοντας ότι είναι πιο κοντά στους ανθρώπους και μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές τους με πιο άμεσο και ευέλικτο τρόπο.

Ο κ. Προύντζος ευχαρίστησε τη σύζυγό και τα παιδιά του για τη στήριξη όπως και την αδερφή και τους γονείς του. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εθελοντές για την ανιδιοτελή τους προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση