ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί το Instagram σβήνει τους λογαριασμούς εκατοντάδων πρωταγωνιστριών πικάντικων ταινιών

«Κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας γιατί δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε για να ζήσουμε»

Για λογοκρισία κατηγορούν το Instagram εκατοντάδες εργαζόμενοι στην βιομηχανία του πορνό που είδαν τους λογαριασμούς τους να διαγράφονται και ξεκίνησαν μία μεγάλη εκστρατεία κατά του «γίγαντα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η πρόεδρος της Ομάδας των Ηθοποιών Ενήλικων Ταινιών, Αλάνα Έβανς έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές περισσότερων από 1,300 ηθοποιών που ανέφεραν ότι το Instagram διέγραψε τους λογαριασμούς τους για παραβίαση των κανόνων της κοινότητας, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες ή σεξουαλικό περιεχόμενο. 

«Κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας γιατί δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε για να ζήσουμε», είπε η Αλάνα Έβανς. Οι εκπρόσωποι των ηθοποιών της βιομηχανίας του πορνό συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Instagram προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα. Το καλοκαίρι οι συνομιλίες σταμάτησαν και η δημοφιλής πλατφόρμα συνέχισε κανονικά με τις διαγραφές. 

Η Αλάνα Έβανς εξήγησε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε όταν το Instragram διέγραψε το προφίλ της πορνοστάρ Τζέσικα Τζέιμς αμέσως μετά τον θάνατο της. «Μόλις είδα ότι διαγράφηκε ο λογαριασμός της Τζέσικα η καρδιά μου βούλιαξε. Ήταν η τελευταία σταγόνα», ανέφερε η Έβανς. Μετά τις διαμαρτυρίες το προφίλ, το οποίο ακολουθούν 900.000 άνθρωποι, επανήλθε.

Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του πορνό κατήγγειλαν ότι από τα τέλη του 2018 δέχονται παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς στα προφίλ τους και ότι πιθανότατα μία ομάδα ατόμων αναφέρει τα προφίλ τους προς διαγραφή στο Instagram. Για παράδειγμα ένας λογαριασμός με το όνομα «Omid» πολλές φορές έκανε αναρτήσεις όπου δήλωνε προσωπικά υπεύθυνος για εκατοντάδες διαγραφές προφίλ. 

Ένας από τους πρώτους στόχους ήταν η πορνοστάρ και ακτιβίστρια Τζίντζερ Μπάνκς, η οποία ανέφερε ότι οι επιθέσεις και οι διαγραφές απομονώνουν τους ηθοποιούς του πορνό από την υπόλοιπη κοινωνία. 

Εκπρόσωπος του Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, είπε στο BBC ότι :«Με μία τόσο ποικιλόμορφη παγκόσμια κοινότητα πρέπει να θέσουμε κανόνες για το γυμνό και την σεξουαλική προσέλκυση για να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για όλους, ιδιαίτερα τους νέους». 

Και συνέχισε: «Θα αναλάβουμε δράση για το περιεχόμενο που μας αναφέρεται εάν παραβιάζει αυτούς τους κανόνες. Δίνουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να προσβάλλουν την απόφαση και θα επαναφέρουμε το περιεχόμενο εάν έχουμε λανθασμένα αφαιρέσει κάτι». 

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X