ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν έρωτα

Τι λέει έρευνα

Η υγιής και συχνή σεξουαλική επαφή σε ένα ζευγάρι θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για μια μακροχρόνια σχέση. Ωστόσο δεν είναι πάντα ο κανόνας. Επιστήμονες από την Μεγάλη Βρετανία κατάφεραν να καταγράψουν τους βασικότερους λόγους για τους οποίους σβήνει «η ερωτική σπίθα».

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η έλλειψη προσωπικού χώρου και χρόνου είναι οι βασικότεροι παράγοντες για τους οποίους ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση σταματούν σταδιακά να έχουν σεξουαλικές επαφές.

Οι ψυχολόγοι που έκαναν τη σχετική έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσαν ότι οι ανταπαντήσεις ανδρών και γυναικών ήταν σχεδόν πανομοιότυπες.

Τα ζευγάρια που έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα απάντησαν ότι δεν επιθυμούν πλέον να έχουν σεξουαλική επαφή με την ή τον σύντροφό τους, καθώς δεν έχουν προσωπικό χώρο και χρόνο για να μπορέσουν να «ηρεμήσουν» από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις

Σχεδόν το 70% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα (άνδρες και γυναίκες) υπογράμμισαν ότι λόγω της έλλειψης χώρου και χρόνου, δεν έχουν καμία διάθεση για σεξουαλική επαφή με τον/την σύντροφό του.

Ο καθηγητής Μενέλαος Αποστόλου, από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, δήλωσε στην «Daily Mail». «Το να έχεις και να διατηρείς μια καλή σχέση είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες».

Η μέση ηλικία των ερωτηθέντων ήταν τα 35 χρόνια, με όσους είχαν μεγαλύτερη ηλικία να θεωρούν ότι το «κακό σεξ» και η η αδιαφορία για τον/την σύντροφό τους οφείλεται στις πολλές ώρες και στις κακές συνθήκες εργασίας,

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X