ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί δεν πρέπει να «ξαπλώνεις» τη θέση σου στο αεροπλάνο

Μια συνήθεια που ενοχλεί πολλούς

Το ταξίδι με το αεροπλάνο (αν δεν έχεις κλείσει πρώτη θέση) μπορεί να σου επιφυλάξει αρκετές εκπλήξεις -οι περισσότερες από αυτές- όχι ιδιαίτερα ευχάριστες.

Μας αρέσουν τα ταξίδια και ανυπομονούμε να αλλάξουμε παραστάσεις και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το αεροπλάνο είναι το κατεξοχήν σύμβολο ταξιδιού και ελευθερίας.Ταξίδι με αεροπλάνο σημαίνει νέες εμπειρίες, χαρά και ανυπομονησία. Μια πτήση πάνω από τα σύννεφα εν αναμονή της άφιξης σε αγαπημένο προορισμό είναι για πολλούς ένα ιδανικό σενάριο.

Οταν μπαίνουμε σε ένα αεροπλάνο θέλουμε να είμαστε άνετοι και να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τους ενοχλητικούς συνεπιβάτες γύρω μας. Ειδικά αν το ταξίδι μας έχει μεγάλη διάρκεια, θέλουμε να το περάσουμε όσο πιο ήρεμα και άνετα γίνεται. Να διαβάσουμε το βιβλίο μας, να ακούσουμε τη μουσική μας, ακόμη και να κοιμηθούμε για να περάσει γρηγορότερα η ώρα και να είμαστε ξεκούραστοι στον προορισμό μας. Δεν είναι λίγοι ωστόσο οι επιβάτες που «ξαπλώνουν» τη θέση τους λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου, αναγκάζοντας τους επιβάτες από πίσω να είναι σε απόσταση αναπνοής από την πλάτη της θέσης.

Ειδικοί στα θέματα ταξιδιών αναφέρουν ότι η δυνατότητα κύλισης του αεροπορικού καθίσματος προς τα πίσω δημιουργεί συχνά αρνητικά συναισθήματα στους επιβάτες. Ερευνες έχουν δείξει ότι μεγάλο ποσοστό των επιβατών προτιμά να απαγορευτεί η ανάκληση του καθίσματος ειδικά σε μικρά ταξίδια, ή έστω να επιτρέπεται σε συγκεκριμένες μόνο ώρες. Είναι αυτονόητο ότι όταν ξαπλώνουμε κατά τη διάρκεια της πτήσης, περιορίζουμε τον χώρο του ανθρώπου που κάθεται από πίσω μας.

Επιπλέον, η ανάκλιση του καθίσματος χωρίς να προειδοποιηθεί το άτομο που κάθεται ακριβώς από πίσω, κρύβει αρκετούς κινδύνους, ανάλογα με το είδος των αντικειμένων που είναι τοποθετημένα στο πτυσσόμενο τραπεζάκι του καθίσματος. Αν υπάρχει κάποιο καυτό ρόφημα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εγκαύματος. Αν υπάρχει φορητός υπολογιστής ή τάμπλετ, υπάρχει ενδεχόμενο να πάθει ζημιά.

Η ανάκλιση του καθίσματος στριμώχνει τον επιβάτη που βρίσκεται από πίσω μας και καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε μόνο τον εαυτό μας και την άνεσή μας.

bovary.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X