ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα γίνεις εκατομμυριούχος - Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να αποταμιεύεις

Με πειθαρχία και υπομονή, το όνειρο να γίνετε εκατομμυριούχος μέχρι τη συνταξιοδότηση θα μπορούσε να είναι εφικτό

Ο δρόμος για να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι την ηλικία των 65 ετών μπορεί να είναι πιο εφικτός από ό,τι πιστεύουν πολλοί νέοι. Ο οικονομικός σύμβουλος David Bach, συγγραφέας του βιβλίου «Smart Couples Finish Rich», προτείνει ότι το θέμα δεν είναι να έχεις χρήματα για να βγάλεις χρήματα, αλλά να παίρνεις και να ενεργείς με βάση τις σωστές αποφάσεις.

Η στρατηγική του Bach περιλαμβάνει την αποταμίευση ενός μικρού χρηματικού ποσού κάθε μέρα, ξεκινώντας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του που αναλύονται στο Business Insider, ένα συστηματικό σχέδιο αποταμίευσης και επενδύσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική συσσώρευση πλούτου με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το διάγραμμα του Bach, που υπολογίζεται σε δολάρια, δεν λαμβάνει υπόψη τους φόρους και υποθέτει μια μάλλον αισιόδοξη ετήσια απόδοση 12 τοις εκατό. Επιπλέον, το διάγραμμα είναι αρκετά παλιό και δεν αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις.

Παρά τους παράγοντες αυτούς, η κεντρική ιδέα παραμένει μια ισχυρή υπενθύμιση της δύναμης του ανατοκισμού και της πειθαρχημένης αποταμίευσης. Για παράδειγμα, η ανάλυση του Bach ανά ηλικιακή ομάδα δείχνει ότι στα 20 χρόνια, η αποταμίευση 1.87€ την ημέρα, μπορεί να σας κάνεις εκατομμυριούχου μέχρι τα 65.

Για όσους είναι 25 ετών, η ημερήσια απαίτηση αποταμίευσης αυξάνεται σε 3.34€. Αν είστε 30 χρονών και πάνω το ποσό που θα πρέπει να αποταμιεύετε ανέρχεται στα 6€.

Αν και τα ακριβή νούμερα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές συνθήκες και τους οικονομικούς παράγοντες, η βασική αρχή είναι σαφής: μικρές, συνεπείς αποταμιεύσεις με την πάροδο του χρόνου μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό πλούτο. Επομένως, ίσως αξίζει να παραλείψετε τον καθημερινό καφέ ή την εβδομαδιαία επίσκεψη σε ένα μαγαζί.

Πηγή: gazzetta 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση