ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έστειλε κατά λάθος πάνω από 330.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό

Δεν έχει πάρει ακόμα τα χρήματα του πίσω

Σε μια τεράστια οικονομική γκάφα, ο Digby Beaumont, επικεφαλής επενδύσεων της Paliside Real Assets και πρώην στέλεχος της Blue Sky, έστειλε κατά λάθος πάνω από 330.000 ευρώ σε λάθος τραπεζικό λογαριασμό και τα χρήματα δεν έχουν ακόμη ανακτηθεί.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Beaumont, ενεργώντας για λογαριασμό του οικογενειακού καταπιστεύματος A&D Beaumont, σκόπευε να επενδύσει στο Long Short Fund της L1 Capital μέσω ενός τρίτου διαμεσολαβητή που ονομαζόταν Apex Group. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της γραφειοκρατίας έγινε ένα κρίσιμο λάθος. Ο Beaumont, συμπληρώνοντας τα έντυπα χειροκίνητα, έδωσε κατά λάθος τον λάθος αριθμό BSB (Bank-State-Branch).

Ως αποτέλεσμα, το σημαντικό ποσό κατέληξε σε έναν αθέλητο τραπεζικό λογαριασμό αντί για τον προβλεπόμενο προορισμό του. Αναγνωρίζοντας το λάθος, η Commonwealth Bank (CBA) έλαβε προσωρινή απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της NSW για να σταματήσει κάθε ανάληψη από τον λογαριασμό του παραλήπτη, καθώς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον παραλήπτη για αρκετές ημέρες.

Ευτυχώς για τον Beaumont, η νομική του ομάδα πέτυχε με επιτυχία την έκδοση διαταγής που εμπόδιζε τον παραλήπτη να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας για να ανακαλυφθεί το μπέρδεμα, όταν ο Beaumont και η Apex συνειδητοποίησαν ότι η πληρωμή είχε γίνει στον λάθος λογαριασμό.

Παρά τη νομική παρέμβαση, η τύχη των κεφαλαίων παραμένει άγνωστη. Ο δικηγόρος του Beaumont ρώτησε πρόσφατα για την κατάσταση των χρημάτων, γεγονός που ώθησε τον δικηγόρο της CBA να απαντήσει προσεκτικά, προτείνοντας ότι μια εντολή δέσμευσης θα ήταν μια σοφή προφύλαξη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η CBA απαγορεύεται να επιτρέψει οποιαδήποτε ανάληψη από τον λογαριασμό, εκτός εάν τα υπόλοιπα κεφάλαια είναι ίσα ή μεγαλύτερα από το μεταφερόμενο ποσό.

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα σχετικά με την ανάκτηση των κεφαλαίων χρησιμεύει ως υπενθύμιση των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από ένα απλό λάθος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσεκτικής προσοχής στη λεπτομέρεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση