ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερωτική πλατφόρμα «γυρίζει σελίδα» - Τέλος το ακατάλληλο περιεχόμενο

Τεράστια αλλαγή

Έκπληξη προκάλεσε στους απανταχού θαυμαστές το γεγονός ότι η OnlyFans θα απαγορεύσει το σεξουαλικό περιεχόμενο από τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς δημιουργών και θαυμαστών, πρέπει να ενημερώσουμε τους όρους περιεχομένου» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι αλλαγές έρχονται μετά από αιτήματα «τραπεζικών εταίρων και παρόχων πληρωμών».

Είναι μια τεράστια αλλαγή για μια υπηρεσία που έχει γίνει σημαντικός χώρος για περιεχόμενο ενηλίκων. Όπως και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το OnlyFans επιτρέπει στους δημιουργούς του είτε να προσφέρουν περιεχόμενο δωρεάν είτε να μεταφέρουν livestreaming, βίντεο και μηνύματα πίσω από συνδρομές επί πληρωμή.

Ο ιστότοπος, που ιδρύθηκε το 2016, λέει ότι έχει 130.000.000 χρήστες. Πληρώνει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς του -οι οποίοι αριθμούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο- κάθε χρόνο.

Όπως λέει η εταιρεία, ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέρος όπου φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί και άλλοι δημιουργοί μπορούν να κερδίσουν εισοδήματα από μερική ή ακόμη και πλήρη απασχόληση, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως καταφύγιο για influencers που θέλουν να προωθήσουν και να πουλήσουν περιεχόμενο αποκλειστικά για ενηλίκους, όπως κάνει η Μπέλα Θορν αλλά και η Μία Καλίφα.

Θα επιτρέπεται το γυμνό, αλλά υπό όρους

Η εταιρεία δήλωσε χθες ότι θα εξακολουθεί να επιτρέπει στους δημιουργούς να δημοσιεύουν γυμνό, «εφόσον είναι σύμφωνο με την Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης», παρόλο που απαγορεύει αυτό που αποκαλεί «ανάρτηση οποιουδήποτε περιεχομένου που περιέχει σεξουαλικά σαφή συμπεριφορά».

Η πολιτική χρήσης απαγορεύει τη βία, τον βιασμό και την έλλειψη συναίνεσης. Απαγορεύει επίσης την απεικόνιση ή την προώθηση «υπηρεσιών συνοδείας, διακίνησης σεξ ή πορνείας». Η OnlyFans πρόσθεσε ότι «θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έκπληξη και κριτική, με κάποιους να τη συγκρίνουν με την κίνηση της πλατφόρμας Tumblr το 2018, που απαγόρευσε εικόνες και βίντεο με «περιεχόμενο για ενηλίκους», συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας.

Οι ειδικοί εκείνη την εποχή είπαν ότι η σαρωτική απαγόρευση απειλεί να αποξενώσει κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων χρηστών LGBTQ, επιζώντων σεξουαλικής επίθεσης και εργαζομένων του σεξ, που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία για να συνδεθούν μεταξύ τους και να μιλήσουν για θέματα ασφάλειας.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Viral  |  Sexy

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X