ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκατομμυριούχος επιχειρηματίας υποδύθηκε τον διανομέα φαγητού - O απίστευτος λόγος

Τι διαπίστωσε

Ο διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας παράδοσης φαγητού Deliveroo παραδέχτηκε ότι συχνά υποδύεται τον διανομέα, με σκοπό να δοκιμάσει το σύστημα. Μάλιστα, μια φορά, όπως θυμάται, το «αγενές» προσωπικό του εστιατορίου τον απαξίωσε όταν διαμαρτυρήθηκε ότι το φαγητό που θα μετέφερε ήταν κρύο.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Γουίλ Σου, πραγματοποιεί τις ιδιαίτερες αυτές παραδόσεις με το ποδήλατό του για αγνώστους πελάτες -με μόνο μερικούς συναδέλφους του, να τον αναγνωρίζουν κατά τη διάρκεια των γύρων του στο Λονδίνο, αποκάλυψε στο podcast «The Diary of a CEO».

Εξήγησε ότι ολοκληρώνει τις συλλογές και τις παραδόσεις για να δοκιμάσει την εφαρμογή Deliveroo, ως «αξιοπρεπή τρόπο άσκησης» και «να δει τα εστιατόρια σε δράση».

Κατά τη διάρκεια ενός από τους γύρους του κοντά στο σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ, ο Γουίλ, που είναι εκατομμυριούχος χάρη στην εταιρεία του ύψους 5 δισεκατομμυρίων λιρών, «αντιμετωπίστηκε με αγένεια» από το προσωπικό σε ένα από τα εστιατόρια, όταν τους προειδοποίησε ότι το φαγητό που του είχαν δώσει να παραδώσει ήταν κρύο.

Ο Γουίλ Σου, CEO της εταιρείας Deliveroo

«Έκανα πέντε παραδόσεις χθες το βράδυ στο Νότινγκ Χιλ», είπε ο επιχειρηματίας. «Κανείς δεν με αναγνωρίζει, οι ποδηλάτες μερικές φορές, αλλά δεν είμαι διασημότητα, οπότε κανείς δεν με αναγνωρίζει».

Μιλώντας για το προσωπικό του εστιατορίου που υπήρξε «αγενές» απέναντί του, συνέχισε: «Πήρα το φαγητό και ήταν λίγο κρύο, και τους είπα “εϊ, ξέρετε αυτό το φαγητό είναι κρύο”. Κι εκείνοι απάντησαν κάτι σαν: "Απλώς παράδωσέ το, φίλε". Ήταν πραγματικά αστείο, καθώς με πλησίασε ένας άλλος διανομέας. Δεν ήξερε ποιος ήμουν. Και μου είπε "βλέπεις, αυτοί οι τύποι το κάνουν ξανά"».

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι δεν είπε στο προσωπικό ποιος ήταν επειδή θέλει να καταλάβει τι περνούν οι διανομείς του και αντί να τους πει μια κουβέντα, το καταγράφει στις σημειώσεις του.

Ερωτηθείς εάν θα ενημερώνει τα αφεντικά του εστιατορίου, είπε: «100% θα το κάνω». Είπε ότι θα έλεγε: «Περίμενα πολλή ώρα, σαφώς είχατε φτιάξει το φαγητό, απλά καθόταν, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να λειτουργήσει αυτό. Και παρακαλώ πείτε στο προσωπικό σας να χαμογελάσει, πείτε "γεια σας, τι κάνετε". Κάνει μια μεγάλη διαφορά στις ημέρες των ανθρώπων».

«Πάντα δοκιμάζω την εφαρμογή μας, οπότε είναι καλός τρόπος να το κάνω. Δεύτερον, είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος για να ασκηθείς και είσαι στο δρόμο και δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Το βρίσκω πραγματικά πολύ χαλαρωτικό. Τρίτον, μπορώ να δω και τα εστιατόρια σε δράση. Ο καταναλωτής δεν θέλει να σoυ μιλήσει, αλλά απλά θέλει το φαγητό του, το καταλαβαίνω. Όμως, μπορείς να μάθεις πολλά για τα εστιατόρια απλά περνώντας χρόνο εκεί», πρόσθεσε ο Γουίλ

Ωστόσο, παρά την εμπειρία του στην πρώτη γραμμή, η επιχείρηση του κατηγορείται ότι δεν πληρώνει και δεν αντιμετωπίζει σωστά το προσωπικό παράδοσης. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι αναβάτες της Deliveroo προχώρησαν σε απεργία λόγω των αμοιβών, των δικαιωμάτων εργαζομένων και της ασφάλειας μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες σε πόλεις όπως είναι το Λονδίνο, η Υόρκη, το Σέφιλντ, το Ρέντινγκ και το Γουλβερχάμπτον.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Γραφείου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ορισμένοι οδηγοί του Deliveroo κερδίζουν μόλις 2 λίρες ανά ώρα.

Η Deliveroo απέρριψε τα ευρήματα, τα οποία αποκαλύφθηκαν τον Μάρτιο, και ισχυρίστηκε ότι οι αναβάτες κερδίζουν κατά μέσο όρο 13 λίρες ανά ώρα κατά τη διάρκεια γεμάτων περιόδων.

Ο Γκρεγκ Χάουαρντ, ένας αναβάτης του Deliveroo και ένας αξιωματούχος της Ένωσης Ανεξάρτητων Εργαζομένων της Μεγάλης Βρετανίας (IWGB), δήλωσε: «Θα απεργήσω για τα βασικά μου δικαιώματα και εκείνων όλων των άλλων αναβατών που αγωνίζονται να βρουν και να στηρίξουν οικογένειες με τη φτωχή πληρωμή της Deliveroo».

Η εταιρεία είπε ότι «αυτή η μικρή αυτοδιοριζόμενη ένωση δεν αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών που μας λένε ότι εκτιμούν τη συνολική ευελιξία που απολαμβάνουν». Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι με την εταιρεία, ανέφερε η Deliveroo σε ανακοίνωσή της.

Ποιος είναι ο Γουίλ Σου

Ο Γουίλ Σου είναι ένας γκατζετάκιας Αμερικανός που μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστεί για την JP Morgan. Ίδρυσε την Deliveroo το 2013, αφού αναγκάστηκε να τρώει σάντουιτς και σαλάτες κατά τη διάρκεια των βαρδιών του μέχρι αργά, όταν εργαζόταν στο Canary Wharf.

Σήμερα διευθύνει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης take away της Βρετανίας, πίσω από τις Uber Eats και Just Eat, ενώ υπήρξε ο πρώτος διανομέας της Deliveroo πριν από οκτώ χρόνια.

Ο επιχειρηματίας περιγράφεται από φίλους ως «εξαιρετικά έντονος» και «πωρωμένος» με την επιχείρηση και το φαγητό. Όμως, παρά τον πλούτο και την επιχειρηματική του επιτυχία, πιστεύεται ότι είναι single.

Οι εργαζόμενοι στην Deliveroo του φέρνουν τα τρία γεύματά του την ημέρα με ποδήλατο ή αυτοκίνητο στο σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ, ή στο γραφείο του στην πόλη.

Ο Γουίλ γεννήθηκε από γονείς που κατάγονται από την Ταϊβάν στο Κονέκτικατ το 1979. Αφού πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Northwestern, έγινε μέλος της JP Morgan, πρώτα εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και μετά μετακόμισε στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο.

Ήταν εκεί, ενώ περιπλανιόταν στο εμπορικό κέντρο του Canary Wharf το βράδυ αναζητώντας ποιοτικά γεύματα εστιατορίου, που σκέφτηκε την ιδέα για το Deliveroo, δημιουργώντας την εταιρεία και έγινε ο πρώτος αναβάτης της.

Ίδρυσε την επιχείρηση με τον παιδικό του φίλο Greg Orlowski, έναν μηχανικό λογισμικού που σχεδίασε την εφαρμογή. Ο Orlowski παραιτήθηκε πριν από πέντε χρόνια για να περάσει περισσότερο χρόνο με την κόρη του στο Σικάγο, αλλά αυτός και ο Γουίλ παραμένουν φίλοι.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X