ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Καρχαρίας εμβολίζει με μανία αλιευτικό σκάφος

Ο καρχαρίας ταρακουνούσε το σκάφος «σαν σακούλα ποπ-κορν»

To γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, που καταγράφει τη λυσσαλέα επίθεση ενός τεράστιου καρχαρία εναντίον αλιευτικού σκάφους ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε προ ημερών στο Instagram διακρίνεται ένας ταυροκαρχαρίας – είδος καρχαρία, γνωστό για την απρόβλεπτη και συχνά επιθετική συμπεριφορά του – να εμβολίζει επανειλημμένα με το ρύγχος του το σκάφος προκαλώντας ζημιά σε έναν από τους δύο εξωλέμβιους κινητήρες του.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BlacktipH (@blacktiph)

Ο Τζος Τζόργκενσεν, οικοδεσπότης του δημοφιλούς καναλιού BlacktipH Fishing στο YouTube κατέγραψε με κάμερα προσαρμοσμένη σε drone τις επιθέσεις του καρχαρία στο σκάφος του φίλου του, Καρλ Τόρεσον.

«Παρακολουθούσα το σκάφος με το drone μου, όταν εντελώς ξαφνικά ο καρχαρίας επιτέθηκε στις μηχανές του. Επιτέθηκε πέντε φορές στο σκάφος, απομακρύνθηκε και επέστρεψε. Συνολικά ο καρχαρίας επιτέθηκε οκτώ φορές στο σκάφος του Καρλ», αφηγείται ο ίδιος στο βίντεο.

Ο καρχαρίας ταρακουνούσε το σκάφος «σαν σακούλα ποπ-κορν»

Όταν ο καπετάνιος του αλιευτικού επέστρεψε στην προκυμαία, έμεινε άναυδος από τη ζημιά που είχε προκαλέσει ο καρχαρίας στον έναν από τους εξωλέμβιους κινητήρες του.

«Σκεφτήκαμε ότι ίσως έσπασε την προπέλα, αλλά δεν περιμέναμε τη ζημιά αυτή, όταν επιστρέψαμε στην αποβάθρα», εξηγεί ο Τόρεσον δείχνοντας τα που άφησαν τα σαγόνια του ταυροκαχαρία στον κινητήρα. «Ολόκληρο το μεσαίο τμήμα του ήταν εντελώς κατεστραμμένο. Ουδέποτε θα πίστευα ότι ένας καρχαρίας θα μπορούσε πραγματικά να ταρακουνήσει ένα σκάφος σαν σακούλα ποπ-κορν», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση