ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Zέτα, στερείτε τις συντάξεις, πεινούν δικαιούχοι - H ψυχρότητα ΑΚΕΛ - ΘΥΡΑΣ 9 και το κόκκινο έγκλημα

Η ανεξάρτητη πορεία της Ομόνοιας 29Μ αποτελεί πονοκέφαλο και αιμάσσουσα πληγή για το ΑΚΕΛ. ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ Η ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κραυγή αγωνίας – απελπισίας και οδύνης συνανθρώπων μας, οι οποίοι περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για να πάρουν τη σύνταξη τους και που μεταφέρθηκε ανάγλυφα μέσω των ερτζιανών του Γ’ προγράμματος από την Επίτροπο Διοικήσεως - ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΛΟΤΤΙΔΗ, ακούστηκε δυνατά και στεντόρεια. Φαίνεται όμως ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ, δεν άκουσε, καθότι επαναπαύτηκε στις δάφνες από τους διθυράμβους που έλαβε λόγω της επιτυχούς διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και της έγκαιρης καταβολής των επιδομάτων που δόθηκαν λόγω πανδημίας.

Όμως δεν κρίνονται οι παίκτες από την απόδοση τους σε ένα σημαντικό ντέρμπι, αλλά και από την αντίστοιχη προσπάθεια τους και στα υπόλοιπα ματς της σεζόν. Εξάλλου, όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις βαθμούς οπόταν μια ήττα μπορεί να οδηγήσει σε κατρακύλα από την κορυφή. Και μπορεί η ΓΕΩΡΓΙΑ, κατά κόσμο ΖΕΤΑ, να βρίσκεται στην κορυφή της δημοφιλίας των υπουργών, αλλά στο εν λόγω θέμα, δέχεται καθημερινά ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ.

Η απεικόνιση των διαστάσεων του προβλήματος όπως έγινε ευκρινώς από την Επίτροπο Διοικήσεως, που δέχεται σωρηδόν παράπονα για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων προσδιορίζει ότι δεν μπορεί η κοινωνία να δεχτεί άλλες καθυστερήσεις. Και μπορεί η Ζέτα, ο Νίκαρος και άλλοι συνταξιούχοι να μην έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη την σύνταξη τους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ζουν απ’ αυτήν και την περιμένουν εναγωνίως. Και ας απαντήσει κάποιος στο σαφές ερώτημα που διατύπωσε η Επίτροπος Διοικήσεως στην εκπομπή της καλής συναδέλφου ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΕΤΟΥ που ανέδειξε το θέμα και που απασχολεί κάθε εχέφρων πολίτη. «Πως θα ζήσει κάποιος πολίτης όταν περιμένει ένα χρόνο την σύνταξη του;» Έλα μου ντε. Δεν έχουν και όλοι καταθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό για να αντέξουν.

Και μπορεί η Ζέτα, ο Νίκαρος και άλλοι συνταξιούχοι να μην έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη την σύνταξη τους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ζουν απ’ αυτήν και την περιμένουν εναγωνίως

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Η ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ;

Καλά δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ να πληρώνει κάποιος για την ασφάλεια του και να του αποδίδονται τα χρήματα μετά από ένα χρόνο; Αν καθυστερήσει κάποιος τις εισφορές του στο Ταμείο Κοινωνικών ασφαλίσεων για ένα χρόνο τι θα γίνει; Απλώς θα περάσει κάποιες μέρες φιλοξενούμενος στο Σωφρονιστικό κατάστημα της ΑΝΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. Κι όμως μας βρίσκουν χιλιάδες δικαιολογίες. Το λογισμικό, η έλλειψη προσωπικού, οι καθυστερήσεις και άλλου είδους φληναφήματα και αερολογίες. Θέλετε να σας πούμε κάτι.

Δεν μας ενδιαφέρει ποσώς (κάτι άλλο λέγεται όμως είμαστε συγκρατημένοι…). Αυτό λέγεται ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΑ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του κράτους σε ένα εκ των σοβαρότερων ωφελημάτων του πολίτη. Που στο κάτω - κάτω είναι δικά του τα χρήματα. Δηλαδή Νίκαρε και Ζέτα, εσείς αν είχατε να παίρνετε από κάποια ιδιωτική ασφαλιστική χρωστούμενα που του δώσατε μέσω σχεδίου, θα δεχόσασταν να περάσει χρόνος να σας τα επιστρέψει και μέχρι τότε θα ζούσατε στην ανέχεια και την φτώχεια; Μάλλον, θα τον πιάνατε από τον λαιμό και θα κάνατε φασαρίες. Όμως στην περίπτωση αυτή ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ. Κόμματα, συντεχνίες οργανωμένοι φορείς και άλλοι σαλτιμπάγκοι και κλαπατσίμπαλα που περιφέρονται στην δημόσια σφαίρα …

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία θα επαναλάβουμε κάτι που γράφουμε εδώ και 10 ετίες από όποιο δημοσιογραφικό μετερίζι και αν βρισκόμαστε. Το Ταμείο Κοινωνικών ασφαλίσεων συνιστά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΟΠΗ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και πολιτικές ηγεσίες. Αυτή την στιγμή το κράτος χρωστά στο ΤΚΑ 9 δισεκατομμύρια Ευρώ που υφάρπαξε σαν κοινός εγκληματίας για να καλύψει ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ των σκανδάλων. Ένοχοι είναι όλο το πολιτικό σύστημα. Κι αμφιβάλουμε αν δεν διαγράφηκαν από χρέος τα 9 δις. επί εποχής τρόικα και μνημονίων.

Αυτά περί καταβολής των συντάξεων από το κράτος τα ακούμε βερεσέ. Ταμείο που του χρωστούν 9 δις. θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά του. Αν διέθετε το εν λόγω ποσό δεν θα είχε ανθρώπους που παίρνουν 350 – 400 – 500 Ευρώ σύνταξη. Και όχι μόνο για τους εντελώς χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και όσοι παίρνουν 800- 1000 Ευρώ, να πάρουν περισσότερα και να ζήσουν καλύτερα. Μην ενοχοποιήσουμε δηλαδή και την υποφερτά καλή διαβίωση.. Καταλάβετε το και μην σας παρασύρουν με ψέματα και δικολαβισμούς. Τα λεφτά είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ, όλων που εισφέραμε με κόπο – μόχθο και ιδρώτα. Απλώς αυτοί τα διαχειρίζονται και τα κλέβουν ασύστολα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ ΤΑΥΤΊΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΜΟΝΗ…

Πάμε και σε κάτι ποιο ελαφρά θέματα που περιτριγυρίζουν στην περιρρέουσα και είναι αξιοσημείωτα. Παρακολουθώντας την συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για την περιβόητη κάρτα φιλάθλου διέκρινες την ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ μεταξύ των εκπροσώπων της Ομόνοιας Λευκωσίας και της αντίστοιχης – συνώνυμης τους Ομόνοιας 29Μ. Εξάλλου η ΘΥΡΑ 9 ταυτίστηκε και συνυπέγραψε μνημόνιο με τους Συνδέσμους Φιλάθλων των άλλων σωματείων ΑΠΟΕΛ- ΑΠΟΛΛΩΝ- ΑΕΛ- ΑΕΚ που ζητούσαν προώθηση της τροπολογίας ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ μέχρι και πλήρη κατάργηση της κάρτας φιλάθλου. Από πλευράς της, τόσο το ΔΣ της εταιρείας Παπασταύρου, όσο και ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τάχθηκαν κατά της τροπολογίας Ευσταθίου.

Οι παγωμένες σχέσεις της ΘΥΡΑΣ 9 ήταν ευδιάκριτες και με τους ΑΚΕΛικούς βουλευτές όσο κι αν προσπαθούσαν οι παριστάμενοι να το κρύψουν. Όπως μας έλεγε και ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ η ανεξάρτητη πορεία της Ομόνοιας 29Μ αποτελεί πονοκέφαλο και αιμάσσουσα πληγή για το ΑΚΕΛ, αφού σημαντικός αριθμός εν δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος απέχουν και δεν μπορούν να μαντριστούν, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές εποχές για τα κόμματα, που ψάχνουν τους ψηφοφόρους σαν άλλοι Διογένηδες. Η μέθοδος του τριφυλλιού φαίνεται ότι πλέον ανήκει στο παρελθόν και η ΘΥΡΑ 9 άνοιξε τις ΘΥΡΕΣ της ελεύθερης πορείας χωρίς κομματικές εξαρτήσεις πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 9 ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ

Η παραχώρηση της Ομόνοιας σε εταιρεία ιδιοκτησίας Ανορθωσιάτη, ενδεχομένως να ήταν και ένα από τα πολλά ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του ΑΚΕΛ, που πληρώνει καθημερινά το τίμημα. Ας μην ψάχνουν σε περισπούδαστες αναλύσεις τα αίτια της διολίσθησης των ποσοστών τους. Απτά και χειροπιαστά είναι τα αίτια της κατρακύλας του ΑΚΕΛ, αν θέλουν να τα αγγίξουν, να τα διορθώσουν (αν μπορούν πλέον) και να αφήσουν τις υπερφίαλες προσεγγίσεις που αποξένωσαν τους ψηφοφόρους τους και απομάκρυναν από την κοιτίδα τα δικά τους παιδιά. Ελπίζουμε να τα αντιληφθούν και να μην τους φταίμε και πάλι εμείς που τα καταγράφουμε. Εξάλλου δεν υπάρχουν κόκκινοι στρουθοκάμηλοι…

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Είχα δυο μέρες συμπτώματα, αλλά το ράπιτ τεστ έβγαινε αρνητικό και δεν περιορίστηκα». Φοβερό. Ουάου. Αντιλαμβάνεστε τι μας είπε ο τηλεπιστήμονας – εξουσιαστής; Το κυριότερο εργαλείο χάραξης της στρατηγικής τους, που για δυόμιση χρόνια διαφεντεύουν τις ζωές μας, έδινε λάθος αποτελέσματα. Δηλαδή στηρίζονταν στον αριθμό κρουσμάτων και διέσπειραν το φόβο, κατέστρεψαν τις ζωές και τις δουλειές των ανθρώπων με στρατηγική στο περίπου, στο λάθος, στο ενδεχομένως και στο μπορεί να είσαι κρούσμα. Μπορεί και να είσαι και να μην το ξέρεις. Έλεος δηλαδή. Συγκλονιστικό. Κι εσείς κ. Καραγιάννη μου ως σοβαρός επιστήμονας και άνθρωπος ενσπείρατε κανονικά τον ιό, αφού μας λέτε ότι τα ράπιτ - τεστ είναι αμφιβόλου αποτελέσματος. Και μετά περιορίζετε τον κόσμο και του κουνάτε το δάκτυλο

ΥΓ: Η άλλη Κύπρος έχει ρίζες και προσπαθεί να επιβιώσει . Η εκδήλωση για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΟΚ απεικονίζει τους ανθρώπους που επιχειρούν να παράξουν πολιτισμό σε ένα τόπο που, όπως είπε και ο βραβευθείς συγγραφέας ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους βραβευθέντες όπως την καταπληκτική νέα ηθοποιό ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τον κολοσσό της ηθοποιίας ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗ. Αλλά και στους δημιουργούς της εκδήλωσης- παράστασης που ήταν άψογη και δείχνει ότι οι κρυμμένες δυνάμεις σ’ αυτό τον τόπο επιτέλους πρέπει να βγουν στο προσκήνιο, παραμερίζοντας τους φελλούς και τους μέτριους που μας διοικούν…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X