ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό εκκόλαψη κίνηση για ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ με προσανατολισμό τις Προεδρικές

Πολιτική μαγιά στελέχη από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ , αλλά κυρίως και ΑΡΝΗΤΕΣ των κομμάτων

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

- Το διακύβευμα τεράστιο και ο στόχος σαφέστατος. Οι επερχόμενες Προεδρικές εκλογές και η τοποθέτηση στο τραπέζι των συζητήσεων, θεμάτων που παραμελούνται ή θεωρούνται δευτερευούσης σημασίας ή ακόμη προσπερνιόνται επιδερμικά, λόγω και της διαφαινόμενης εξάρτησης των πολιτικών από ορισμένους θορυβώδεις που το εκτόπισμα τους είναι δυσανάλογο με την δράση τους στα σύγχρονα καφενεία της κοινωνίας, όπως είναι τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, θα αποτελέσει ατού για τους δελφίνους που θέλουν να Κυβερνήσουν.

- Έτσι, με μαγιά την προσήλωση τους σε συγκεκριμένα θέματα, παραμέτρους και πολιτικά ζητήματα βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μια προσπάθεια για σύμπηξη κίνησης ή πολιτικού σχηματισμού, που θα κινείται οριζόντια στα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων υποστηρικτών ή στελεχών που προέρχονται από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, αλλά κυρίως και ΑΡΝΗΤΕΣ των κομμάτων, που δηλώνουν αποστασιοποιημένοι και καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στην νέα πολιτική τάξη πραγμάτων.

- Προφανώς η οριζόντια δράση της αποκαλούμενης σχηματικά και ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, θα κινείται μέχρι τις παρυφές του εθνικιστικού ΕΛΑΜ, που λόγω και της σκληρής ψήφου που διαθέτει δύσκολα μπορεί να το αγγίξει, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να συγκεντρώνει ακόμη και αριστερούς ψηφοφόρους οι οποίοι ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ από το ΑΚΕΛ και ανησυχούν για κοινωνικοοικονομικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία και για τα οποία το κόμμα τους ακόμη και υπό την νέα ηγεσία, δεν δείχνει ότι αλλάζει τον τρόπο προσέγγισης τους.

- Όπως χαρακτηριστικά η επιμονή στο διεθνισμό και η παράλειψη των πραγματικοτήτων στο νησί με το σοβαρό πρόβλημα του μεταναστευτικού, η εμμονή σε στήριξη συγκεκριμένων ανθρώπων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη (όπως π.χ ο διευθυντής του σχολείου - ζωγράφος με τις εξεζητημένες καλλιτεχνικές αναζητήσεις) στην βάση μιας ξεπερασμένης κοσμοθεωρίας που συναντάται μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά και η στάση του στο Κυπριακό που σχεδόν ταυτίζεται με τον ΔΗΣΥ και με κατεύθυνση, την άμεση λύση έστω και με οδυνηρές παραχωρήσεις.

Το εν λόγω περίγραμμα των αντιδράσεων ΑΚΕΛικών, περιλαμβάνεται σαφώς στους στόχους και στις θέσεις των εμπνευστών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, που θα έχει ψηλά στην ατζέντα της τα Εθνικά θέματα, την αναβάθμιση των καταρρακωμένων θεσμών της πολιτείας, το δημογραφικό και μεταναστευτικό, αλλά και την κρίση αξιών. Παράλληλα με την παρουσίαση ριζοσπαστικών μέτρων στην οικονομία που κυρίως έχουν προσανατολισμό την ανακούφιση της καθημαγμένης - άλλοτε ευημερούσας και πλειοψηφούσας- μεσαίας τάξης και περαιτέρω βοήθειας στα χαμηλά οικονομικά στρώματα. Κυρίως δε σαφής προσανατολισμός είναι η επαναφορά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ως του μέσου που θα δώσει ώθηση και στήριγμα στην κοινωνία και η αποτροπή της εμπέδωσης των δήθεν ευρωπαϊκών αξιών που αλλοτριώνουν την παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Αν και υπάρχουν αρκετά ουσιώδη προβλήματα και σκόπελοι να ξεπεραστούν, όπως πληροφορούνται πράκτορες της ΞΥΠ που διείσδυσαν στο στενό επιτελείο των εμπνευστών της κίνησης, που δεν αποκλείεται να μετεξελιχθεί και σε πολιτικό φορέα, είναι να έχει φωνή η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Στόχος είναι να έχουν υποψήφιο που θα τυγχάνει ευρείας αποδοχής και δεν βρίσκεται κατ’ ανάγκη στα κομματικά στεγανά, αλλά με προτίμηση να είναι γνωστός στην ευρύτερη κοινωνία, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι ο μέσος Κύπριος ψηφοφόρος χρειάζεται να γνωρίζει ευκρινώς σε ποιο θα δώσει τα κλειδιά της χώρας.

Ακόμη οι προτάσεις, αλλά και ο υποψήφιος που θα προτείνουν στην κοινωνία θα πρέπει να διατηρεί απαρεγκλίτως τα εχέγγυα της ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ και ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ και να διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά και να ενστερνίζεται προφανώς τις θέσεις που καταθέτουν στην δημόσια συζήτηση, ενώ θα πρέπει να μπορεί να πετύχει την αναγκαία ενότητα και ομοψυχία όλων των δυνάμεων του Κυπριακού Ελληνισμού παρά τις όποιες πιέσεις - σίγουρα αφόρητες – των πολιτικών κομμάτων.

Οι συζητήσεις για το πολιτικό μανιφέστο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οσονούπω θα παρουσιαστούν από τους αρχιτέκτονες της προσπάθειας σε ευρύτερο ακροατήριο, έτσι ώστε να αφουγκραστούν τις ανησυχίες, να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και να οριοθετήσουν τις απαιτήσεις της κοινωνίας όπως εκφράζεται από ανθρώπους που βρίσκονταν σε όλα τα ιδεολογικά και πολιτικά στρώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που περισυνέλεξαν οι κορυφαίοι πράκτορες της ΞΥΠ οι πρώτες ενδείξεις είναι καθόλα θετικές για την υποδοχή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας που βρίσκεται σε αντιπαράθεση και αντιδιαστολή με τους υφιστάμενους κομματικούς σχηματισμούς και υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν, όπως εισπράττεται από ψηφοφόρους που είτε απείχαν από τις εκλογές είτε προτίμησαν μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, για να καταδείξουν την δυσαρέσκεια τους για την πολιτική πρακτική των κομμάτων.

Ακόμη η ενθάρρυνση γιγαντώθηκε όταν διενεργήθηκε σχετική δημοσκόπηση στην οποία και καταδείχτηκε ότι μπορεί να συγκεντρώσει σημαντικό ποσοστό ψήφων, διόλου ευκαταφρόνητο για τα υφιστάμενα δεδομένα. Όσον αφορά δε τις εξαγγελίες τοποθετούνται στις αρχές του νέου χρόνου, αφού χρειάζεται αρκετή προεργασία και συνετά και σοβαρά βήματα, για να μην καταστούν αιθεροβάμονες και να μετατραπούν σε επανάληψη αρκετών μάταιων προσπαθειών του παρελθόντος.

Όσον αφορά τα κόμματα τρέμουν και οι αρχηγοί τους μέσω των δικών τους μυστικών υπηρεσιών, επιχειρούν να ανακαλύψουν τους εμπνευστές και να βραχυκυκλώσουν με τις γνωστές μεθόδους την εν λόγω προσπάθεια. Φυσικά όπως καταλάβατε οι μυστικές τους υπηρεσίες, όπως και αρκετοί εκ των άλλων τομέων και δραστηριοτήτων τους είναι για τα ΜΠΑΖΑ και δύσκολα μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν την νέα προσπάθεια και αρκούνται σε όσα τους πληροφορεί η ΞΥΠ, ανέξοδα και με αγάπη…πάντα.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Υπερβολή τα περί έλλειψης εργατικού προσωπικού. Όταν δίνουν πενιχρούς μισθούς προφανώς και οι νεαροί δεν θα θέλουν να εργαστούν για να τους εκμεταλλεύονται. Εκτός κι αν αυτοί – οι εργοδότες- θα δέχονταν τα παιδιά τους με τα πτυχία τους και τα μεταπτυχιακά τους να εργάζονταν για 600-800 Ευρώ τον μήνα. Πάντως τα κατάφεραν με οικονομικές κρίσεις, πανδημίες, κλεψιές και άλλα να ετοιμάσουν την νέα τάξη εργαζομένων , των δούλων με πτυχία.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση