ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης: Απογοητευμένος με Υπουργούς - ΔΗΠΑτζήδες για Ευρωψηφοδέλτιο

Ο Βύρας εκθέτει Αννίτα – Από γαλάζια έγινε… πράσινη της ΕΔΕΚ η σημαία του Χατζηζαχαρία

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΑΝΤΙ ΝΑΚΛΑΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΟΙ ΔΗΠΑτζήδες ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

• Πήγαν να κλάψουν στον ώμο του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), γιατί δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία και νοιώθουν ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΙ, αλλά δεν πρόλαβαν να ρίξουν τα δάκρυα τους, αφού είπε τον πόνο και τα βάσανα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προς τον ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ και τους λοιπούς ΔΗΠΑτζήδες. Κυριότερο πρόβλημα που ταλανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ότι ΕΠΕΝΔΥΣΕ σε συγκεκριμένα πρόσωπα δίνοντας τους την ύψιστη τιμή να είναι Υπουργοί, αλλά αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν, είτε λόγω προσωπικότητας είτε έλλειψης προσόντων.

• Πάντως, η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ έως και ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ του Προέδρου Χριστοδουλίδη περί του Υπουργικού του Συμβουλίου είναι εμφανής και πασιφανής, αλλά -δυστυχώς για τον ΝικΧρι- αυτός τους επέλεξε και όλα τα βάρη θα τα φορτωθεί στους ώμους του. Ωστόσο, τα παράπονα του περιορίζεται να τα εκφράζει κατ’ ιδίαν, τόσο στους ίδιους όσο και στα κόμματα που τον περισφίγγουν με τις απαιτήσεις τους και εν μέρει έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης γι’ αυτούς που υπέδειξαν. Παρά ταύτα δημόσια τους ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ, επωμιζόμενος όλο το βάρος των αστοχιών της Κυβέρνησης. Μόλις χθες διακήρυξε δημόσια ότι η Κυβέρνηση του άρχισε να βρίσκει βηματισμό, προφανώς για να ΑΠΟΦΟΡΤΩΣΕΙ από το βάρος των ευθυνών τους Υπουργούς (κάποιοι εξ αυτών δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε σακούλα με πούπουλα), ελπίζοντας ότι θα ανακάμψουν και θα παράγουν έργο.

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ- ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΝΙΚΧΡΙ ΓΙΑ ΛΑΘΗ

• Πάντως οι πληροφορίες από πράκτορες της ΞΥΠ ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ και αν δεν υπήρχαν άλλου είδους εμπόδια θα τους ΑΛΛΑΖΕ όλους -εκτός από 2-3 φίλες της ΦΙΛΙΠΠΑΣ για τις οποίες η Πρώτη κυρία βάζει ΒΕΤΟ- είναι ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΗ του επιθυμία. Φευ όμως πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες. ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ λοιπόν ο ΝικΧρι και μόνο αν απαλλαγεί από τους πάντες και προβεί σε ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ενέργειες θα σώσει την προσωπική του ιστορία. 

• Κατά τ’ άλλα από τους ΔΗΠΑτζήδες ζήτησε περισσότερη στήριξη στο έργο της Κυβέρνησης και υποσχέθηκε να τους ενημερώνει πυκνότερα, όπως σε εβδομαδιαία σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και τριμηνιαία συνάντηση με την ηγεσία τους. Στη σύσκεψη με την ΔΗΠΑ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αφού έκανε την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ του για λάθη και παραλείψεις που δημιούργησαν άσχημη εικόνα για την Κυβέρνηση. Άκουσε δε και τους ΠΥΛΩΝΕΣ που πρέπει να επικεντρωθεί, όπως τους οριοθέτησε ο Κάρογιαν με τους συνοδοιπόρους του, όπως τα επιτόκια που ταλανίζουν τα νοικοκυριά, δημογραφικό συνδυασμένο με μεταναστευτικό και ενεργειακά, όπου παρατηρείται δυστοκία και προβλήματα.

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΠΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

• Αυτά με την συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη-ΔΗΠΑ που μάλλον εξελίχθηκε και αυτή σαν γκρουπ θέραπι, όπου ο καθένας λέει τον πόνο του και επιχειρεί στήριξη από τον διπλανό του λόγω των παρομοίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει και έτσι δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση. Λοιπόν, αυτά για την ΔΗΠΑ μπορεί να είναι παρεμφερή αφού την απασχολεί το κύριο και πλέον σοβαρό θέμα των Ευρωεκλογών, εκεί όπου θα κριθεί το κόμμα και σίγουρα ο ΝικΧρι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε επιπτώσεις. Α, μην ξεχάσουμε να σας επισημάνουμε ότι περίπτωση ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της ΔΗΠΑ στο παρόν στάδιο δεν υφίσταται παρά το ότι ορισμένα στελέχη το έθεσαν μετά επιτάσεως και μάλιστα επέμεναν να γίνει προ των εκλογών. Βλέπετε θα κοπούν οι σύνδεσμοι με το ΡΟΥΣΦΕΤΙ και θα πρέπει να βρουν άλλες φιάλες οξυγόνου, αφού θα τους κοπεί η αναπνοή χωρίς προσβάσεις στην Κυβέρνηση.

Η ΔΗΠΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΔΗΚΟ

• Οι ζυμώσεις συνεχίζονται για την σύμπηξη ενός ισχυρού ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές με τους ΔΗΠΑτζήδες να προσδοκούν ότι θα πλησιάσουν τα ποσοστά του ΔΗΚΟ και θα αμφισβητήσουν την ΗΓΕΜΟΝΙΑ του στον κεντρώο χώρο, ενώ προσδοκούν ότι με διολίσθηση των ποσοστών ενός εκ των μεγάλων κομμάτων και συνεπαγόμενη απώλεια έδρας θα κόψουν εισιτήριο για τον παράδεισο των Βρυξελλών σε κάποιο στέλεχος τους. Οι ασκήσεις επί χάρτου του Κάρογιαν και των επιτελών του έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η εκτέλεση τους. Παρουσιάζονται δε ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού μέχρις στιγμής δεν πείθονται σύμφωνα και με τον πράκτορα της ΞΥΠ επονομαζόμενο και ανεμογάμη (αυτός που ασχολείται και με το ΔΗΚΟ) προβεβλημένα στελέχη, όπως οι αδελφοί ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΔΕΣ (Γιώργος πρώην Υπ. Εμπορίου, Γιάννος λιμενάρχης), ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΤΣΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ να είναι στο Ευρωψηφοδέλτιο.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ- ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ- ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΕΝΕΒΕΖΟ

• Ακόμη ιδιαίτερη περίπτωση είναι και ο τέως Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να αλλάξει την μορφή του ψηφοδελτίου και να προσδώσει δυναμική, αλλά φαίνεται ότι ούτε κι αυτός ενδιαφέρεται. Έτσι, η απόφαση είναι να κατέλθουν βουλευτές και άλλα ηγετικά στελέχη το ψηφοδέλτιο και εκ πρώτης όψεως θετικοί είναι ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ, ο οποίος θα φορέσει την πανοπλία και θα ζωστεί τ’ άρματα για να δώσει την μάχη. Ακόμη μαζί του ενδεχομένως να βρίσκεται και ο νεαρός βουλευτής Αμμοχώστου ΜΙΧΑΗΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ενδίδει και να κατέλθει ως υποψήφιος ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ, παρά την εμπειρία του (μάλλον τραυματική ελέω Πρίγκιπα) με την διεκδίκηση Ευρω-έδρας όταν υπηρετούσε το ΔΗΚΟ.

• Ακόμη στο ψηφοδέλτιο ενδέχεται να είναι και ο Γενικός Γραμματέας ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ- δημοσιογράφος και πολυπράγμων ΑΔΑΜΟΣ ΑΣΠΡΗΣ, ενώ η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προβληματίζεται αν θα είναι υποψήφια για Ευρωβουλή ή θα διεκδικήσει την θέση του Δημάρχου Μόρφου (εξήγγειλε ο ΑΚΕΛικός Βίκτωρας Χατζηαβραάμ , ενώ ενδιαφέρεται και ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΛΑΙΣΗΣ). Ακόμη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και η Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Όλα πρέπει να ολοκληρωθούν οσονούπω για να δοθεί η μάχη. Ακόμη την ΔΗΠΑ απασχολεί και η διεκδίκηση της Δημαρχίας Στροβόλου με τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΓΚΗ και προς τούτο έκαναν μια κουβέντα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη , αν είναι εφικτό να πείσει τον πολιτικό του φίλο ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ να μην είναι υποψήφιος.

ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ Η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

• ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΆ ΚΥΠΡΙΣΤΑΝΙΚΟ: Όταν προ αμνημονεύτου χρονικού διαστήματος, επισημάναμε μετ’ επιτάσεως σύμφωνα πάντα με πράκτορες της ΞΥΠ, ότι ο αόρατος -ΚΟΙΝΟΣ επικοινωνιολόγος ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ, θα προκαλέσει προβλήματα ορισμένοι αντέδρασαν με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς κατά ΞΥΠ, συμπεριλαμβανομένης και της Προέδρου της Βουλής. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος διαφάνηκε ότι η σύμπλευση Αννίτας- Βύρα υπό την σκεπή του κοινού επικοινωνιολόγου προκάλεσε σωρεία προβλημάτων και κυρίως χαλάει την εικόνα της Προέδρου του ΔΗΣΥ. Επισκίασε ακόμη και την εκλογή των στελεχών που θα συνθέσουν το Ευρωψηφοδέλτιο και έριξαν σε δεύτερη μοίρα την προσπάθεια της ΑνΔη μέσω της ομιλίας της για επανασυγκόλληση των κομματιών του γαλάζιου κόμματος και την κήρυξη αγώνα για την ΠΡΩΤΙΑ.

• Μετατράπηκε η γιορτή Δημοκρατίας σε ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ και τελικά ο ΒΥΡΑΣ εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Αννίτα Δ. για τους χειρισμούς της με την Δημαρχία Λάρνακας. Ακόμη προκάλεσε ΡΗΓΜΑ στις σχέσεις της με δυο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ και υποστηρικτές της, όπως ο βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ και το στέλεχος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΣΑΝΔΡΙΔΗΣ, αφού ο κομματικός μηχανισμός και το κονκλάβιο της κατέτειναν προς βραχυκύκλωση της όλης προσπάθειας για υπόδειξη ενός εκ των δυο, κάτι που αντιλήφθηκαν έγκαιρα και οι δυο αφού δεν θα ήθελαν να θυσιαστούν για χάρη των σχεδίων του επικοινωνιολόγου. Τόση ποια η επίδραση του κοινού επικοινωνιολόγου που για χατίρι του εκκολάπτει κάποιο εν δυνάμει αντίπαλο της για τις Προεδρικές του 2028 , τον κόκκινο ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ. Και τι χαμπάρια τώρα που αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα για διεκδίκηση της Δημαρχίας, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και πλέον θα είναι η επιλογή της δεξιάς για Λάρνακα; Θα πεις στους γαλάζιους Συναγερμικούς να ψηφίσουν τον ΑΚΕΛικό - αριστερό ΒΥΡΑ; Πως τα κατάφερες στην πόλη σου και έγινες πολιτικά δευτεράντζα Αννίτα Δ. είναι κάτι που καταγράφεται στην πολιτική σου ιστορία και θα το βρεις μπροστά σου…

• ΥΓ: Πέταξε την γαλάζια σημαία του ΔΗΣΥ που ανέμιζε για χρόνια και κατέφυγε στον φίλο του βουλευτή της ΕΔΕΚ ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και του προσέφερε την πράσινη των σοσιαλιστών, την οποία ανέμιζε στην Παγκύπρια συνδιάσκεψη του κόμματος που επικύρωσε το Ευρωψηφοδέλτιο. Τελικά ο τέως Υφυπουργός Καινοτομίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΖΑΧΑΡΙΑΣ ήταν πρόταση της ΕΔΕΚ να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη; Άντε και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ θα βρει τρόπο να σε αξιοποιήσει… περαιτέρω. Όσο για την γαλάζια σημαία του ΔΗΣΥ ε, βγάλε την σε πλειστηριασμό… Όχι μέσω του e-justice που θα παρέδιδες γιατί ακόμη να λειτουργήσει

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση