ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρισυπόστατο ΔΗΚΟ: Αρκετοί Πρίγκιπα - κάποιοι Συναγερμικό, ορισμένοι ΑΚΕΛ και ο Π. Μυλωνάς επιμένει σε τρίτο δρόμο των δυνάμεων του κέντρου

Κάποιοι το λένε εκβιασμό και ορισμένοι πολιτική συναλλαγή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Το αντιλαμβανόμαστε ότι σας τρελάναμε με τα προεκλογικά των προεδρικών εκλογών και μας χαρακτηρίζετε αθκιασερούς, γιατί εν μέσω τόσων προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, εμείς ασχολούμαστε με τα βίτσια των δελφίνων που θέλουν να μας διοικήσουν, αλλά δώστε μας το ελαφρυντικό της δημοσιογραφικής διαστροφής και ματαιοδοξίας. Εν πάσει περιπτώσει δέστε το ως διάλειμμα από την πολιορκία των προβλημάτων και κρατήστε την ενημέρωση για τις κουβέντες του καφενέ…

• Γνωρίζαμε ότι στην ψυχιατρική ο διπολικός χαρακτήρας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που ενίοτε εξελίσσονται και σε επικίνδυνα, χωρίς ωστόσο να είναι και ιδιαίτερα ειδεχθή, πλην σοβαρών περιπτώσεων. Ωστόσο ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ χαρακτήρα, μάλλον δεν γνώρισαν οι ψυχίατροι και θα μπορούσε να ενταχθεί στην βιβλιογραφία ως κάτι μοναδικό που χρήζει περαιτέρω μελετών και ερευνών.

• Τώρα πώς ισχύει και σε κόμματα είναι κάτι πιο ενδιαφέρον για την επιστήμη και καλά είναι να εγκύψει μέχρις ότου καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το γενετικό υλικό των ανθρώπων που απαρτίζουν τους συλλογικούς αυτούς μηχανισμούς. Στην προκειμένη το ΔΗΚΟ παρουσιάζεται με τρισυπόστατο χαρακτήρα εν όψει Προεδρικών εκλογών και τείνει να καταστεί αίνιγμα για την πολιτική σφαίρα, αλλά και παράδειγμα προς αποφυγή για τα άλλα κόμματα.

• Αρχίζουμε με τις αδιάσειστες πληροφορίες που περισυνέλεξε πράκτορας της ΞΥΠ περί της μυστικής συνεδρίας της γραμματείας του ΔΗΚΟ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού. Εκεί πίνοντας τον καφέ τους και τρώγοντας τα κρουασάν τους - μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για Πρίγκιπα και βασιλικούς μαζί με τους αυλικούς τους- συζήτησαν περί Προεδρικών εκλογών. Αν και δεν κατέληξαν οριστικά, εντούτοις η διάσταση που δόθηκε στο θέμα τείνει να επιβεβαιώσει όσα καταγράψαμε προ καιρού. Όπερ μεθερμηνευόμενο το ΔΗΚΟ να κατέβει με τον ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟ υποψήφιο και να περιμένει στήριξη από τους εταίρους.

• Κάποιοι το λένε εκβιασμό και ορισμένοι πολιτική συναλλαγή, αλλά με την πρόταση το ΔΗΚΟ προσδοκεί, πιστεύει, ελπίζει ότι το ΑΚΕΛ, μη έχοντας άλλη επιλογή θα στηρίξει Πρίγκιπα, διαφορετικά θα παραμείνει ο κακός ΔΗΣΥ στην εξουσία. Την εν λόγω άποψη ενστερνίζονται αρκετά στελέχη του κόμματος, όπως και βουλευτές που θεωρούν αυτονόητο, αντί το ΔΗΚΟ να στηρίξει Δημητριάδηδες και Παμπορήδες και σούπα μούπες, να προχωρήσει με τον Πρόεδρο τους ως υποψήφιο και ότι ήθελε προκύψει. Οι πολιτικές συγκυρίες ενδεχομένως να τους ευνοήσουν και να πετύχουν το ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ βάσει της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης.

• Την εν λόγω άποψη εμμέσως μπορεί να την περιγράψει κάποιος ότι την σκιαγράφησε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ο οποίος θεωρεί ότι στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές πρέπει να υπάρξει και ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, μακριά από τους ελέφαντες της πολιτικής ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ , που προφανώς αν συμπορευθούν, θα τους ποδοπατήσουν. Αν και ο Παυλάρας με την καθαρή πολιτική θέση, χωρίς δικολαβισμούς στο τραπέζι των διαβουλεύσεων καταθέτει την πρόταση του- αντίστοιχη θα διατυπώσει και στα συλλογικά όργανα αλλά και στο συνέδριο του ΔΗΚΟ τον Ιανουάριο- που μπορεί να εμπεριέχει Πρίγκιπα , αλλά σαφώς δεν αποκλείει και άλλο υποψήφιο που να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του συνενωτικού κρίκου των δυνάμεων του κέντρου και ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και ψηφοφόρων που εναντιώνονται στην επονομαζόμενη, όποια λύση. Το πατριωτικό ΔΗΚΟ των Μυλωνά, ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ και ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ κινείται εν ολίγοις αυτόνομα και δίκην εσωκομματικής πλατφόρμας που έχει την δική της πορεία κυρίως με προμετωπίδα το Κυπριακό.

• Η δεύτερη υπόσταση ή τάση στηρίζει την θέση ότι πρέπει το ΔΗΚΟ να στηρίξει Συναγερμικό υποψήφιο, αφού με το ΑΚΕΛ υπέφερε μέχρι και πρότινος με το φιάσκο της Προεδρίας της Βουλής και αποδεικνύεται ότι δεν ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ τους. Μάλιστα ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ της συνεργασίας με Συναγερμικό, θεωρούν ότι θα πρέπει η οποιαδήποτε συμφωνία να γίνει εξαρχής , για να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη, ενώ υποστηρίζουν ότι με την δική τους συμπαράταξη θα είναι εκλογές ενός γύρου. Τώρα και εδώ υπεισέρχονται αστάθμητοι παράγοντες, αφού διαχωρίζονται οι ΔΗΚΟικοί με ορισμένους να στηρίζουν ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και άλλους να θέλουν σε περίπτωση υποψηφιότητας του Υπουργού Εξωτερικών, τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.

• Αν και μικρότερη υποομάδα ΔΗΚΟικών υπάρχουν και υποστηρικτές της συνομολόγησης εκ των προτέρων συνεργασίας με το ΑΚΕΛ και στήριξης τρίτης υποψηφιότητας που θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο των δυο πολιτικών χώρων. Η επιχειρηματολογία τους είναι ότι ως κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ την πολιτική τους θέση. Φυσικά οι πληγές είναι ανοικτές και όπως άδει και ο τεράστιος βάρδος ΠΑΣΧΛΑΗΣ ΤΕΡΖΗΣ στο γλυκό άσμα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, « έχω μια αγάπη / μια πληγή/ που μένει χρόνια ανοικτή/ κι όταν αλλάζει λίγο ο καιρός / τότε πονάω σαν τρελός»

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κίτρινη κάρτα στο Τμήμα Μετεωρολογίας γιατί μας τρομοκράτησε με κίτρινη προειδοποίηση, αλλά ήταν φούμαρα. Ποια μοντέλα πρόγνωσης χρησιμοποιούν οι άνθρωποι; Προφανώς είναι για την πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Σπόρου, του οποίου και την Μνήμη Επιτελούμε.

• ΥΓ. Πριν Πιστολέρο (αποποιούμαι τον ρόλο του πετεινού καθότι μονογαμικός) λαλήσαι τρις ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ απευθύνθηκε στο ΑΚΕΛικό ακροατήριο με επιθέσεις σε Συναγερμικούς για θέματα ΓΕΣΥ. Οπόταν το δημοσίευμα μας περί του ΑΚΕΛ που σκέφτεται Παμπορίδη για υποψήφιο αποκτάει …περιεχόμενο.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση