ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tο κονκλάβιο Πρίγκιπα - Χρύση - Άθου στο εδώλιο των Δηκοϊκών

Απομάκρυναν από το κόμμα όσους δεν υπάκουαν στις προσταγές τους

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Η εξουσία δεν είναι μόνο σόου και φρου - φρου κι αρώματα. Διαταγές προς ικανοποίηση του ναρκισσισμού. Προϋποθέτει και απολογία και συγνώμη, αλλά και ανάληψη ευθυνών όταν διαπράττονται πολιτικά εγκλήματα κατά του κόμματος. Και προφανώς επειδή το κονκλάβιο που διοικεί το ΔΗΚΟ εδώ και ορισμένα χρόνια, δεν παραδέχεται ούτε αυτή τη φορά τις απανωτές ήττες, ευθύνες θα τους ζητήσουν οι ΔΗΚΟικοί, οι οποίοι και θα τους καλέσουν να καθίσουν στο εδώλιο για να απολογηθούν για τις βαρύτατες ευθύνες τους για τις ήττες.

• Απομάκρυναν από το κόμμα όσους δεν υπάκουαν στις προσταγές τους ή εκείνους που πίστευαν ότι ενδεχομένως να τους κλέψουν λίγη από την δόξα τους. Και τελικά κατάφεραν να υποβιβάσουν το ΔΗΚΟ στην δεύτερη κατηγορία και για να ανέβει ξανά στην ελίτ θα χρειαστεί χρόνο, αλλά κυρίως μακρόπνοη στρατηγική, κάτι που δεν είναι και το χάρισμα τους. Όπως προσδιορίσαμε αρκετές φορές το κονκλάβιο του Πρίγκιπα με ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ και ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ υπέστησαν οδυνηρές ήττες και σε άλλα πολιτισμένα - ευνοούμενα κράτη - ενδεχομένως ακόμη και στα κεντρώα κόμματα της Μαδαγασκάρης και της νήσου Άου - άου - πέραν από τις απολογίες που ακόμη δεν άκουσαν οι ΔΗΚΟικοί, θα υπέβαλαν και τις παραιτήσεις τους. Αυτοί όμως συνεχίζουν απρόσκοπτα.

• Κι αν δεν το κατάλαβαν σ’ αυτές τις εκλογές έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία, το ΔΗΚΟ να αναρριχηθεί σε ποσοστά που θα του έδιναν την ευχέρεια να αποτελέσει πέραν από τον ρυθμιστή και κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού. Φευ όμως το κονκλάβιο ανέδυε επιθετικότητα και αλαζονεία. Κατάφεραν ακόμη και στενούς τους συνεργάτες – σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως η Αναπληρωτής Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, ο τέως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ο τέως Διευθυντής του γραφείου του ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ, να τους δυσαρεστήσουν και να τους οδηγήσουν μακριά από τα ενδότερα του κόμματος. Χριστιάνα - Πανίκος - Σολωμού ήταν εκ των ηγετικών στελεχών που στήριξαν τον Πρίγκιπα σε χαλεπούς καιρούς και σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως δεν προσμέτρησαν λόγω του βουητού του κονκλαβίου που λειτουργούσε σαν κομματικο – απωθητικό.

• Όμως πίκρανε πολλούς και τους πλήγωσε…Φυσικά δεν διαφέρει και η αντιμετώπιση, προς άλλα σημαίνοντα στελέχη που στηρίζουν το κόμμα εντός και εκτός Βουλής, όπως οι βουλευτές ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ και ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ που ο Πρίγκιπας και το κονκλάβιο του δεν επέτρεπαν να έχουν γνώμη και θέση για την προεκλογική εκστρατεία, αλλά και την μετέπειτα στάση του κόμματος στις διαβουλεύσεις για την Προεδρία της Βουλής.

• Όλα αυτά τα επιφανή στελέχη του ΔΗΚΟ προειδοποιούσαν το κονκλάβιο, ότι η ανάθεση του προεκλογικού αγώνα στους εξ Ελλάδας επικοινωνιολόγους, οι οποίοι χειρίζονταν τους πάντες με τηλεχειριστήριο από τις καφετέριες των Αθηνών, η ΣΥΡΙΖΟποίηση της εκστρατείας με συνεχείς- ανηλεείς επιθέσεις κατά των αντιπάλων και η υπερχρήση του Γενικού Ελεγκτή με μονοθεματική επιθετική ρητορική δεν θα απέδιδε. Η απάντηση τους ήταν η απομάκρυνση από το κόμμα .

• Ακόμη το μένος, ορισμένες φορές που παρέπεμπε και σε μίσος, των τοποθετήσεων Πρίγκιπα - Χρύση Παντελίδη και Άθου Αντωνιάδη, κατά των πολιτικών αντιπάλων, διέγειρε τα αντανακλαστικά και τα κατώτερα ένστικτα των φοβισμένων Ελληνοκυπρίων που απομακρύνθηκαν με γοργό βήμα, ενώ κατάφεραν να επαναφέρουν και Συναγερμικούς ψηφοφόρους που δεν θα ψήφιζαν, αλλά θέλησαν να προστατεύσουν το κόμμα τους από τις επιθέσεις. Η αλήστου μνήμης παρουσία του Χρύση Παντελίδη σε εκπομπή στο ΣΙΓΜΑ όπου έδωσε ρεσιτάλ επιθετικότητας κατά πάντων και ιδιαίτερα αυτό το κατέβασμα της μάσκας με τις ατάκες που εκστόμισε προς τις κάμερες με βλέμμα δράκουλα, γράφτηκαν στην ιστορία και θα συνοδεύουν την προεκλογική του ΔΗΚΟ κυρίως ως παράδειγμα προς αποφυγή.

• Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ δεν θα την περάσει και τόσο ανώδυνα το κονκλάβιο και ο Πρίγκιπας. Ήδη ετοιμάζονται οι δυσαρεστημένοι να θέσουν αρκετά θέματα και θα απαιτήσουν πολύ περισσότερα. Ακόμη και η ήττα που προκλήθηκε και λόγω της ανάμιξης της ΔΗΠΑ και του ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ στις διεργασίες για ανάδειξη του Προέδρου της Βουλής προδιαθέτει για επικρίσεις. Όπως και η εμμονή που αποδείχθηκε καταστροφική για σύμπλευση με το ΑΚΕΛ , η οποία τελικά δεν απέφερε οτιδήποτε στο κόμμα παρά μόνο πληγές και μείωση ποσοστών με τις ανάλογες ήττες.

• Α, και ας μην κλαψουρίζουν οι Φίλοι - υποστηρικτές του Πρίγκιπα στα ΜΜΕ. Ε, κι αυτοί ήταν μέρος της ήττας ιδιαίτερα με το σιγοντάρισμα δια του κοινού τους φίλου Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Εκ του αποτελέσματος αποτύχατε…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Στοίχισε μαθαίνουμε πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ το πάρτι γενεθλίων στον Αστέρα Βουλιαγμένης της αππωμένης. Τόση η ματαιοδοξία της που δεν σκέφτηκε ότι βρίσκεται σε δημόσιο αξίωμα και εκπροσωπεί κόσμο που βασανίζεται. Παραιτήσου, πήγαινε σπίτι σου και αν θες να ικανοποιήσει τα απωθημένα και τα υπερεγώ σου να σπαταλάς όσα εκατομμύρια επιθυμείς. Εξάλλου όλοι μας την Θεία δίκη δεν την γλιτώνουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X