ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καρτέλ των καυσίμων και ο διχασμός εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων

Βασικό να ενημερώσεις τους πολίτες με νηφαλιότητα και ψυχραιμία χωρίς να τους φοβίζεις και να τους εκβιάζεις

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Καλά αυτές οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν άμεση πρόσβαση με τις πλατφόρμες ανόρυξης πετρελαίου; Αφού μόλις αυξηθούν οι τιμές τσακ μας τις ρίχνουν. Αν όμως μειωθούν, σφυρίζουν αδιάφορα…

Αυτός δεν είναι μαύρος χρυσός αλλά γκιλοτίνα μπογιατισμένη μαύρη. Τέτοια άλματα ούτε ο Γιάννης Αντεντοκούμπο όταν ετοιμάζεται να βάλει καλάθι στο ΝΒΑ δεν πραγματοποιεί. Αχ αυτοί οι μαύροι χρυσοί και αργυροί.

Οι άναρθρες κραυγές των πολιτευτών και το βουβό κλάμα των πολιτών για την λεηλασία των εισοδημάτων τους μέσω των τιμών καυσίμων δεν φαίνεται να συγκινεί Κυβέρνηση και εταιρείες πετρελαιοειδών οι οποίες και θα συνεχίζουν να απομυζούν τους πολίτες.

Η αλυσίδα διεθνείς τιμές - μεταφορικά - διύλιση είναι το προφανές που καθορίζει τις τιμές. Αλλά υπάρχει και το ουσιαστικότερο. Οι έμμεσοι φόροι που επιβάλει το κράτος ενδεχομένως να αγγίζουν και τα δυο τρίτα της τιμής των καυσίμων.

Ε, πώς νομίζατε ότι το κράτος θα αντλήσει όλα αυτά τα χρήματα που δίνονται στις επιχειρήσεις λόγω εγκλεισμού και πανδημίας; Αυτή την περίοδο ο Νίκαρος, ο Πετρίδης και η Ζέτα δεν έχουν τόσα χρήματα που να σας τα δώσουν από τη τσέπη τους. Οπόταν πρέπει να βρεθεί η λύση. Πού θα βρεθούν. Ε, στην επιβολή φόρων. Και το ευκολότερο χρήμα είναι οι φόροι στα καύσιμα.

Χωρίς επαρκείς συγκοινωνίες, αλλά και της εμπεδωμένης κουλτούρας του Ευρωτττοπουζοκυπραίου, δύσκολα μπορεί κάποιος να αποφύγει την χρήση του αυτοκινήτου. Οπόταν ρίχνουν την αύξηση στα καύσιμα, τα παίρνουν οι εταιρείες και αρπάζει και τους φόρους η Κυβέρνηση. Αυτό εν ολίγοις περιγράφεται σαν καρτέλ κυβέρνησης – εταιρειών πετρελαιοειδών. Κερδίζουν αυτοί και χάνει ο πολίτης. Προφανώς και δεν υπάρχει έμμεση δικαιοσύνη, όπως υποτίθεται είναι το ΦΠΑ, αφού το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκη οπόταν χρησιμοποιείται από όλες τις τάξεις ανθρώπων. Και ο οικονομικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται στις χαμηλότερες εισοδηματικά οικογένειες και λιγότερο στις πιο εύπορες , οι οποίες κάνουν το κέφι τους σπαταλώντας μεν περισσότερα χρήματα, αλλά που δεν τους επηρεάζει η χρήση οχημάτων.

Κι επειδή όλο αυτό το άγχος περί αυξήσεων στα καύσιμα προκλήθηκε λόγω πανδημίας να επισημάνουμε και 2-3 πράγματα. Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και δημιουργία νέων εντάσεων στην κοινωνία. Ελπίζουμε δηλαδή η επανεμφανισθείσα τρομολαγνεία που κορυφώνεται από επιστήμονες να μην είναι απότοκο της «εκδίκησης» των επιδημιολόγων λόγω του ότι δεν τους παρέχεται νομική ασυλία. Αυτό που ζητούν είναι ακραίο και δεν μπορεί καμιά Κυβέρνηση να το κάνει αφού χρειάζεται τροποποίηση του Συντάγματος.

Και γιατί να μην παρέχεται και σε άλλες ομάδες πολιτών, όπως αστυνομικούς που επιλαμβάνονται σοβαρών εγκλημάτων του υπόκοσμου, ιατρών και άλλων κατηγοριών πολιτών; Εξάλλου όσοι είναι στις ευάλωτες ομάδες και δεν εμβολιαστούν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη τους. Επειδή δεν γνωρίζουμε. Αν το 65 % εμβολιάστηκε και νόσησε και το 7-8% που αποκτά αντισώματα, το επονομαζόμενο τείχος της ανοσίας δεν οικοδομήθηκε;

Στην Ελλάδα με μόνο 44 % εμβολιασμένους, ο Μητσοτάκης επέτρεψε την κυκλοφορία σε ανοικτούς χώρους χωρίς την μάσκα. Μην υπερβάλουμε και προκαλούμε πανικό δηλαδή και χαθεί και αυτή η τουριστική περίοδος, γιατί θα αυξηθούν άλλου είδους αρρώστιες και θα έχουμε τους έμμεσους θανάτους, όπως τους ονομάσαμε προ καιρού.

Το βασικό είναι να ενημερώσεις τους πολίτες με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και κυρίως χωρίς να τους φοβίζεις και να τους εκβιάζεις. Να απαντήσεις στα ερωτήματα για τα εμβόλια ώστε να πεισθούν για την ασφάλεια τους και να υπάρξει εμπιστοσύνη. Διαφορετικά με τους εκφοβισμούς προκαλείς αντίθετο αποτέλεσμα.

Εμείς πάντως σε συνάρτηση και με το θέμα με το καρτέλ καυσίμων θα επαναφέρουμε την ατάκα που λάνσαρε η στήλη προ ενάμιση και πλέον έτους , ότι «η βιομηχανία του κορωνοιού ανθεί και η οικονομία καταστρέφεται».

Κυρίως να μην έχεις στην εμπροσθοφυλακή ανθρώπους, όπως ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΜΑΣ που μας είπε ότι αν και εμβολιασμένος νόσησε και έμεινε στο σπίτι του για αρκετές μέρες. Τι μήνυμα δίνει δηλαδή ο επικεφαλής των ιατρών; Αφού λένε οι συνάδελφοι του ιατροί ότι με το εμβόλιο είσαι προφυλαγμένος κατά 96%. Εμείς πάντως αν δεν δούμε την κάρτα εμβολιασμού του Κούμα δεν πιστεύουμε ότι εμβολιάστηκε. Ας μας διαψεύσει για να καθησυχαστούν και οι πολίτες. Αυτή είναι η αποστολή όσων κατέχουν δημόσια αξιώματα και εμφανίζονται συνέχεια στα κανάλια.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αρχίζουν σήμερα και οι συνεδρίες στο Ναό της Δημοκρατίας. Ελπίζουμε οι ιερείς αυτή την φορά να μην κλέβουν από το παγκάρι και κυρίως να έχουν στο μυαλό τους το καλό του ποιμνίου τους μακριά από φανφάρες, αππώματα, εξάρσεις και ψευτομαγκιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X