ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To δώρο στον Χριστοδουλίδη - Ο ΑΚΕΛικός της ΟΕΛΜΕΚ αδειάζει την Ειρήνη Χ.

ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ έκαναν ένα βήμα πίσω για Γρίβα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Είμαστε το μοναδικό κράτος - ενδεχομένως να τηρούν την ίδια πρακτική η Μοζαμβίκη - το Μάλι και η νήσος Άου – άου - όπου οι πεθαμένοι πολιτικοί και οι πράξεις τους είναι το επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα. Και συμβαίνει αυτή η νεκρολαγνεία σε όλες τις εκστρατείες για το σύνολο των εκλογών, αφού πρωταρχική σημασία έχει να ανασύρουν από το ντουλάπι τους σκελετούς, παρά να μας καταθέσουν τις θέσεις τους και προτάσεις για το μέλλον. Αυτό - εγκλωβίζονται και παγιδεύονται στο παρελθόν, χωρίς να επεξηγούν το όραμα τους για το μέλλον, συνεχίζοντας την αδιέξοδη και εν ολίγοις αρτηριοκληρωμένη στάση τους. Δεν λέμε ότι οι παρακαταθήκες τους δεν θα πρέπει να είναι ζωντανές και να μας καθοδηγούν, αλλά να μην αποτελούν και το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ των απαίδευτων πολιτικών που τους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ προς ίδιον όφελος.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ - ΓΡΙΒΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ

Στην προκειμένη προέκυψαν και πάλι στον προεκλογικό αγώνα οι ΜΑΚΑΡΙΟΣ και ΓΡΙΒΑΣ. Ωσάν και δεν έχουν και οι δυο μας ηγέτες το δικό τους μερίδιο για την κατάσταση που περιήλθαμε, αφού υπερείχε ο ναρκισσισμός και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αυτά ας τα αφήσουμε στους ιστορικούς του μέλλοντος. Κι όμως η νέα γενιά των πολιτικών, δυστυχώς σε κάθε ευκαιρία, αναλόγως χρώματος επενδύει σ’ αυτούς και οδηγεί σε αχρείαστες συζητήσεις και συγκρούσεις και στην αγαπημένη, ιδιαίτερα στα μεγάλα κόμματα της ΠΟΛΩΣΗΣ. Όπως στην προκειμένη που ταλανίζει εδώ και μέρες τα κόμματα, τα αγχώνει και προκαλεί εν γένει προβλήματα στην λειτουργία τους και στις τοποθετήσεις τους. Κι ενώ αρχίζει από σήμερα η κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη, η συζήτηση των προϋπολογισμών του κράτους, άφησαν τα πάντα στην άκρη για να ασχοληθούν με το μουσείο της ΕΟΚΑ ή του Αρχηγού της, αφού και γι’ αυτή την ερμηνεία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Λες και όταν το ονομάζεις μουσείο ΕΟΚΑ δεν τιμάς και τον πολιτικό της ηγέτη, αλλά και τον στρατιωτικό της Αρχηγό. Τέλος πάντων, υποκρισίες άνευ σημασίας.

Και θα ακούσετε πύρινους λόγους και επιχείρηση να μαντρωθούν πάλι τα κόκκινα και γαλάζια αρνιά, που πλέον έγιναν ελευθέρας βοσκής και δεν επιστρέφουν στο μαντρί… Μέσα σ’ όλα αυτά προέκυψε και η διαμάχη ή διαφορετικές απόψεις να τις κατονομάσουμε, που εμφανίστηκαν με το κονδύλι για την διαμόρφωση του Μουσείου ΕΟΚΑ στην Χλώρακα και 7 χιλιάδες που προορίζονται για ξενάγηση στο αρχηγείο της οργάνωσης, που προφανώς θα διέμενε ο Αρχηγός της. Τώρα, πως μπορεί να τιμάται αλά καρτ ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ είναι μια εφεύρεση που την πατέντα της ευρεσιτεχνίας, την καταχώρησαν οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί και τα κόμματα στην παγκόσμια πολιτική τράπεζα (θα έπρεπε να υπήρχε τέτοια).

ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΔΗΠΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΠΟΚΟΠΗ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΜΑ ΓΙΑ ΓΡΙΒΑ

Για να μην υπάρξουν συγχύσεις και αντιδράσεις τα κόμματα που στηρίζουν τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, αποφάσισαν να του κάνουν σήμερα (άγει τα ονομαστήρια του, Μεγάλη η Χάρη του Αγίου Νικολάου και ταυτόχρονα είναι και τα γενέθλια του – 6 -12-1973), ένα ΔΩΡΟ πολιτικής φύσεως. Αποφάσισαν ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ - ΔΗΠΑ να κάνουν ένα βήμα πίσω και αντί να αποκόψουν τα κονδύλια για το μνημείο ΕΟΚΑ - ΓΡΙΒΑ, προχώρησαν σε σταύρωμα του κονδυλίου. Όπερ μεθερμηνευόμενο, κάποια στιγμή το 2023 η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανάμεσα σε 50 θέματα που θα έχει στην ατζέντα της και σε διάστημα 2-3 λεπτών θα το εξετάσει και θα αποφασίσει για αποδέσμευση του ή οριστική αποκοπή.

Ξεκάθαρο είναι κατά την προσφιλή έκφραση του, ότι ο ΝικΧρι θα εξασκήσει όλες τις ικανότητες του περί ΑΚΡΟΒΑΣΙΑΣ και προς τούτο θα χρειαστεί αρκετή τύχη - ικανότητες να συγκεράσει απόψεις, θέσεις και απαιτήσεις των κομμάτων που τον στηρίζουν, αφού όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί, έχουν τις δικές τους αφετηρίες και κυρίως επιδιώξεις στο πολιτικό σκηνικό. Θα μου πείτε εδώ τα συναγωνιστικά μαχαιρώματα είναι στην ημερησία διάταξη και ο καθένας έχει την δική του ατζέντα και μπορεί κάποιος να τους συνενώσει; Αυτό είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Πάντως το δώρο στον ΝικΧρι στάλθηκε με αγάπη από τους συναγωνιστές του στην μάχη των Προεδρικών και για τα περαιτέρω…ίδωμεν.

ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ Ο ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ

Πάμε και σε άλλα θέματα. Για την περιβόητη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία που σπατάλησε χρόνο και ενέργεια των κομμάτων, που θα έπρεπε να έχουν άλλες προτεραιότητες, παρά να ασχολούνται με τα ΚΑΜΩΜΑΤΑ της ΕΙΡΗΝΗΣ Χ και της ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, έβαλε τα σωστά πλαίσια και τους απάντησε επαρκώς κάποιος ημέτερος τους, που δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν και αυτόν ως οπισθοδρομικό. Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος ΑΔΕΙΑΣΕ κυριολεκτικά το κόμμα και όσους εκ των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης, (σαφείς οι ΑΙΧΜΕΣ μας) προσδοκούσαν να συνεχίσουν το πανηγύρι, ήταν αποσπασμένος στο Υπ. Παιδείας επί διακυβέρνησης Χριστόφια για τα εν λόγω θέματα.

Δήλωσε λοιπόν ο Πρόεδρος και της Προοδευτικής (καθηγητική οργάνωση ΑΚΕΛ) ότι το μάθημα διδάσκεται από το 2011 και μάλιστα η Κύπρος βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την προσπάθεια της. Α, χα, χα. Μπουμ και ανατινάχτηκε το αφήγημα τους αφήνοντας εκτεθειμένους και όσους το ψήφισαν ΔΗΣΥ- ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ – ΔΗΠΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) που εκτός από αντισυνταγματικό δεν άκουσαν και την γνώμη των πλέον ειδικών επί του θέματος. Των καθηγητών και μάλιστα των ημέτερων. Για να αντιληφθείτε το προσωπικό τους πάθος για σόου που τους οδηγεί αλλά και αυτούς που τους ακολουθούν γιατί έτσι φωνάζουν κάποιοι…

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ

Σώπασαν και η ΑλΑττα και ο Παρούτης και όλοι οι συνοδοιπόροι τους. Μα και ο δικός σας, να επισημαίνει ότι τα περί όνου σκιάς που αναφέραμε στο χθεσινό σημείωμα, επιβεβαιώνονται; Ε, δεν μπορείτε να στήνετε πανηγύρια και χάπενινγκ και να προσπαθείτε με δικολαβισμούς να παρασύρετε τον κόσμο. Σας πήραν πρέφα και πολιτικούς και δημοσιογράφους, ποιοι πραγματικά είστε όσο και αν σαν μια κοινή ΚΛΙΚΑ προσπαθείτε να καθοδηγήσετε την κοινή γνώμη. Γιατί δεν καλέσατε κ. ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ στην Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον Πρόεδρο των καθηγητών που είναι και οι πλέον αρμόδιοι για να τοποθετηθούν; Για ασήμαντες αφορμές είναι ο πρώτος προσκεκλημένος ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, γιατί σας βολεύει. Τώρα; Άσε που η ΑλΑττα είπε και το προσβλητικό για τους καθηγητές, ότι αρνούνται να διδάξουν το μάθημα. Προφάσεις εν αμαρτίαι λέγεται ΑλΑττα, που φαντάζομαι ότι μετά που κάθισες και στην Προεδρία της Βουλής , έστω για λίγα λεπτά, θα έχεις πλέον άλλες φιλοδοξίες και οραματισμούς… Παρεμπιπτόντως γιατί δεν αποδέχτηκες την πρόταση Μαυρογιάννη να γίνεις εκπρόσωπος τύπου της εκστρατείας του; Φοβήθηκες μπας και σε διώξουν από το κόμμα σου; Μα αφού είσαι ατρόμητη λες…

ΟΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Πάντως οι αναταραχές στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ συνεχίζονται. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ ακολουθεί διαφορετική πορεία από τους υπόλοιπους βουλευτές, η Έφη Ξάνθου και η ΑλΑττα συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα υπέρ ΜπλακΤζον και ο Πρόεδρος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ απλώς παρακολουθεί. Τους έστειλαν και επιστολές στελέχη τους, όπως ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ που επισημαίνει ότι δεν ενημερώνονται τα συλλογικά όργανα για σοβαρά θέματα παρά μόνο παίρνει αποφάσεις κατά το δοκούν το πράσινο κονκλάβιο…

Θα ακούσουμε πολλά το επόμενο τριήμερο κατά την συζήτηση των προϋπολογισμών. Κάντε υπομονή αλλά δείξετε προσοχή (όσοι έχετε φυσικά χρόνο) για να αντιληφθείτε ποιοι είναι οι πραγματικά άξιοι εκπρόσωποι σας στο Ναό της Δημοκρατίας και αν ορισμένοι είναι μόνο για το θεαθήναι.

 

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Καταργήστε επιτέλους τις ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό. Είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που συνεχίζει αυτή την σχιζοφρένεια. Φτάνει πια μ’ αυτήν διασπορά του φόβου. Εκτός αν κάποιοι αμείβονται γι’ αυτή την δουλειά και θα χάσουν την θέση. Α, να ρωτήσουμε και τους κυρίους εξουσιαστές της ζωής μας. Τι έχουν να μας πουν οι επιδημιολόγοι, ιδιαίτερα οι παιδίατροι ΚΟΛΙΟΥ- ΠΑΝΑ, οι Τσιούτηδες, οι Καταγιάννηδες, οι Φελλάδες, για την επιβεβαιωμένη έξαρση κρουσμάτων διαφόρων ασθενειών στα παιδιά λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού; Σώπασαν να βγουν να μας ενημερώσουν και να κάνουν το σόου τους.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση