ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΘΡΟΝΟΣ ΚΑΠ - Ιεράρχες αναστατώνουν προεκλογικό - Κατάλυση της μικρής Μόσχας

Ποιοι προαλείφονται για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο - Ο Πασιουρτίδης σε παράκρουση

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ …ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Πρόκειται για πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών, οπόταν και οι παρενέργειες θα είναι ανάλογες σε άλλα αντίστοιχα που διεξάγονται που διεξάγονται την ίδια περίοδο. Ο παράλληλος προεκλογικός αγώνας για την κατάληψη του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, ψηλαφείται στην περιρρέουσα και είναι ορατός σε κάθε στιγμή της κοινωνικής ζωής του τόπου. Ωστόσο, οι Ιεράρχες μας κρατούν κάποιες ισορροπίες για να μην προκαλείται το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, αλλά και ελέω του αντίστοιχου πρωταθλήματος για κατάληψη άλλου Θρόνου, του πολιτειακού. Πόσους βασιλείς και τόσους Θρόνους διαθέτουμε στο Κυπριστάν;

Το κυρίαρχο θέμα είναι πότε θα πραγματοποιηθεί το ΘΡΟΝΟΣ ΚΑΠ, καθότι οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας φοβούνται ότι θα προκληθεί αναστάτωση και θα ξεφύγουν οι πολίτες από την ροή και την προσήλωση του δικού τους πρωταθλήματος. Ε, δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει αν η τοποθέτηση ενός εκάστου των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα επηρεάσει το ποίμνιο και προς ποια κατεύθυνση. Οπόταν αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στα επιτελεία, αλλά προσδοκούν όλοι και κυρίως προσεύχονται (περισσότερο απ’ όλους ο Μαυρογιάννης έστω κι αν στο ΑΚΕΛ οι περισσότεροι της ηγεσίας περνούν μόνο έξω από Εκκλησίες) να μην πραγματοποιηθούν οι Αρχιεπισκοπικές πριν τον Φεβρουάριο του 2023.

ΠΟΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ – ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Όσον αφορά τους Ιεράρχες που προαλείφονται για τον Θρόνο, συνεχίζουν απρόσκοπτα την δράση τους και την δική τους προεκλογική προσέγγιση, μέσω επιτελείων που έχουν συστήσει εδώ και καιρό. Εμείς στην ΞΥΠ, δια του προσφάτως αναβαθμισθέντα εις Βοηθό Τμηματάρχη, πράκτορα, υπό την επωνυμία κομάντο, σας παραθέτουμε την κατάσταση με τους υποψηφίους για τον επίζηλο τίτλο του Θρόνου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Λοιπόν, Ταμασσού ΗΣΑΙΑΣ, Μόρφου ΝΕΟΦΥΤΟΣ, Λεμεσού ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και Πάφου ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι υποψήφιοι δελφίνοι που θα ριχθούν στην μάχη των Αρχιεπισκοπικών. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση κατά τον πράκτορα της ΞΥΠ, η μάχη θα δοθεί στην Ιερά Σύνοδο, αφού φυσικά ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου περάσει το τριπρόσωπο, τότε διαθέτει ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ πλειοψηφία και θα ευλογήσει τον νικητή. Στο στρατόπεδο Αρχιεπισκόπου ανήκουν 10 Ιεράρχες (Αμμοχώστου, Μεσαορίας, Καρπασίας, Χύτρων , Κιτίου, Κερύνειας, Πάφου, Αρσινόης και Τριμυθούντος).

Προφανώς το αποτέλεσμα δεν είναι προδικασμένο, γιατί τα πάντα αλλάζουν και Κύριος Οίδε, πως αίφνης αλλάζουν οι ισορροπίες και κυρίως οι Συμμαχίες. Έτσι υπομονή και προσευχή και ο Θεός θα φωτίσει τους Ιεράρχες. Ην πέσει όμως πολύ φως στους πολιτικούς και τους στραβώσει.

ΑΛΩΘΗΚΕ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΣΧΑ – ΤΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Αμάν ΑΝΤΡΙΚΚΟ ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗ μου, ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΚΟΥΜΑ μου, ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ μου, ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ μου, ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΙΔΗ μου, ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΒΒΑ μου, ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ μου (Επ. Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας) τι είναι αυτή η ιστορία; Μα Πασιουρτίδη μου έκαναν ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο χωριό σου, το προπύργιο σου, την αποκαλούμενη και μικρή Μόσχα, οι ΕΛΑΜίτες, διοργανώνοντας χοροεσπερίδες και πάρτι στην κεντρική πλατεία των Περβολιών; Αμάν κόκκινα αγόρια και κορίτσια μου, τι είναι αυτή η ιστορία με τους Εθνικιστές που μπήκαν στο χωριό και κατέλυσαν την άλλοτε κραταιά μικρή Μόσχα της Λάρνακας.

Ελληνικές σημαίες, Εθνικό ύμνο, πατριωτικά τραγούδια και όλα τα συναφή σίγουρα θα προκάλεσαν τους συντρόφους των Περβολιών. Σημαδιακό και σημειολογικό να ΑΛΩΝΟΥΝ την έδρα σου, το προπύργιο σου και ειδικά προ των προεδρικών εκλογών. Και ποιοι. Οι ΕΛΑΜίτες με τα μαύρα. Αμάν Πασιουρτίδη μου μα στο χωρκό σου ρε φίλε να εισβάλουν κι εσύ να παίζεις πιλότα στην ΔΥΝΑΜΟ και στις Λαϊκές οργανώσεις; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι και οι νεογέννητες γάτες Περβολιών, Κιτίου και πέριξ χωρίων ψηφίζουν ΑΚΕΛ, ΑΚΕΛ, ΑΚΕΛ, τώρα φαίνεται ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση. Σημάδι είναι για το ΑΚΕΛ και να το λάβετε υπόψη… Αν μπήκαν και στα χωράφια σας, τότε θα καλλιεργήσουν τους δικούς τους καρπούς.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΣΤΟΝ ΟΑΥ - ΟΙ ΑΣΠΡΕΣ ΡΟΜΠΕΣ… ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΠΕΡΙΠΛΕΚΤΗΚΑΝ».

Για να καταλάβουμε, χτίστηκε το ΓΕΣΥ και διορίστηκε Δ.Σ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για να επιβλέπει την πορεία του, αλλά δεν εξετάστηκε από κανένα, αν κάποια εκ των μελών του έχουν ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την θέση που κατέχουν; Πως είναι δυνατό δηλαδή να ελέγχει κάποιος το ΓΕΣΥ και να έχει συμφέρον λόγω ανάμιξης συγγενικών του προσώπων. Κάπου δεν κολλάει, κάτι δεν έγινε σωστά και οι σκιές παραμένουν. Τα κομματικά συμφέροντα και οι επιθυμίες να ελέγξουν την κατάσταση και πάλι φαίνεται ότι αποβαίνουν αρνητικός παράγοντας στην ομαλή λειτουργία του συστήματος. Μπουρδούκλωμα και ανακατωσούρες, που δεν προσφέρουν οτιδήποτε παρά επιτείνουν την καχυποψία ότι τα χρήματα των φορολογουμένων διανέμονται σε ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ και βραχυκυκλώνουν την ομαλή λειτουργία της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης. Όπως δε αποτυπώνει και η ΞΥΠ στην προκειμένη ισχύει η ρήση «ΟΙ ΑΣΠΡΕΣ ΡΟΜΠΕΣ… ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΠΕΡΙΠΛΕΚΤΗΚΑΝ».

Τώρα που θα ψάξει ο Γενικός Ελεγκτής περί ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ του Προέδρου του ΟΑΥ ΘΩΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ και άλλων μελών του Οργανισμού, τι θα προκύψει αφού η θητεία τους λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η ρήση μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, ταιριάζει στην προκειμένη. Α, για να είμαστε και ακριβείς, ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης διορισμού του ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ. Δεν θα έπρεπε να είναι στον ΟΑΥ που διοικεί το ΓΕΣΥ και κάποιος ιατρός για να εκφέρει επιστημονική άποψη; Γίνεται να έχεις συμφωνική ορχήστρα χωρίς βιολί ή αν προτιμάτε ποδοσφαιρική ομάδα χωρίς τερματοφύλακα;

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Συνεχίζουν τον κατήφορο οι ΡΙΚάδες. Ενέσπειραν τον φόβο στους ταλαιπωρημένους πολίτες παρουσιάζοντας ρεπορτάζ, ως πρώτο θέμα στο δελτίο ειδήσεων, που αντίστοιχο μόνο σε ερασιτεχνικά κανάλια μπορεί να μεταδοθεί και σίγουρα σε καμία περίπτωση στο Μαδαγασκάρη τι-βι ή έστω στο Μαλάουι τι-βι. Είπε κάποια κυρία κάτι που της είπε ο γιός της, μέσω μηνύματος που έμοιαζε με πολιτικό μανιφέστο, περί της κατάστασης του λόγω της προσβολής από ευλογιά των πιθήκων. Ποιος, που, πότε. Δηλαδή η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει ρεπορτάζ που της λέει όποιος πάρει τηλέφωνο χωρίς εικόνα και συγκεκριμένα ονόματα, δημιουργώντας αναταραχή; Μπορεί κάποια στιγμή να μεταδώσει κάποιος ρεπορτάζ που να λέει ότι ο τέως CEO του κουβαραστράδικου και νυν Γ.Δ του ΡΙΚ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΩΚΟΣ και ο λογιστής και Πρόεδρος του Δ.Σ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, παραιτήθηκαν λόγω ευθιξίας, γιατί τους το είπε στον καφενέ του ιδρύματος κάποιος κύριος που κουβαλούσε τασχινόπιττες που είναι το αγαπημένο έδεσμα του Γενικού Διευθυντή ότι αυτές είναι γλυκές και παχαίνουν και ενδεχομένως να προκαλέσουν διαβήτη;

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X