ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελευταία ιο-ζαριά από Αβέρωφ - Tο plan b και η εξορία Τορναρίτη

Εξετάζεται ενδελεχώς συμφωνηθούν οι διάδρομοι διαφυγής χωρίς παρενέργειες

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Ουδέν κακό αμιγές καλού, καθώς έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και στην Αργάκα. Οπόταν και ο κορωνοιός, που επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ- αν μπορεί να χαρακτηρισθεί και σαν κακό η λοίμωξη από την συγκεκριμένη παραλλαγή - προσέφερε μια βδομάδα αναπροσαρμογής στρατηγικής και πράξεων, υπό το φως και της δημοσκόπησης που εμφανίστηκε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ και έστειλε μηνύματα στον ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ.

Έτσι και η αναβολή του Παγκυπρίου Συνεδρίου - φιέστας, πήρε παράταση για το προσεχές μέλλον και μέχρι τότε ο ΦΟΥΛΗΣ θα ετοιμαστεί για να ρίξει την τελευταία του ζαριά στο παιχνίδι των Προεδρικών εκλογών. Ξέρετε, πάντα η εν λόγω ζαριά, για τους γνωρίζοντες τέτοιου είδους αθλήματα, είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την μετέπειτα πορεία της ζωής των παικτών που ρισκάρουν. Μπορεί και να χάσεις τα πάντα, ενίοτε όμως και να ξελασπώσεις, αν και το διακύβευμα του ρίσκου… παραμένει τεράστιο.

Η δυναμική της υποψηφιότητας Αβέρωφ παρουσιάζει προβλήματα σε σχέση με την αντίστοιχη του ομόσταβλου του, Νίκου Χριστοδουλίδη

Στο γαλάζιο στρατηγείο του ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα ο ίδιος ο επικεφαλής, ο οποίος γνωρίζει άριστα την πολεμική τέχνη, ξέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να πολεμά όταν δεν έχει εξασφαλισμένη την πίστη του στρατού του. Και στην προκειμένη φαίνεται και από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε ότι υπολείπεται αρκετών μονάδων, για να μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που η πολεμική του μηχανή θα έχει την δυναμική να καταλάβει τον αντικειμενικό στόχο και σκοπό.

Η απογοήτευση όχι μόνο από την συγκεκριμένη, αλλά και από σειρά άλλων μετρήσεων της κοινής γνώμης που όπως γράψαμε αρκετές φορές κρύβονται στα συρτάρια των κομματικών γραφείων, καταδείκνυαν ότι η δυναμική της υποψηφιότητας Αβέρωφ παρουσιάζει προβλήματα σε σχέση με την αντίστοιχη του ομόσταβλου του, ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.

Οπόταν και η ΣΥΜΠΤΩΣΗ με τον ιό, έδωσε την ευκαιρία της μερικής ανασυγκρότησης ώστε το συνέδριο - όποτε και αν διεξαχθεί - να προσδώσει κάποιους πόντους στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Εγχείρημα δύσκολο που προφανώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ήταν έτοιμος να δώσει πανηγυρικό τόνο στο συνέδριο και το δακτυλίδι του υποψηφίου στον Φούλη, να κάνει ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. Ξέρετε τα δακτυλίδια δίνονται όταν και το μέγεθος των δακτύλων είναι τέτοιο που να εφαρμόζουν κανονικά. Διαφορετικά θα πέσουν από τον κάτοχο και θα χαθούν…

Πάντως, εντός του γαλάζιου στρατοπέδου και στρατηγείου υπάρχουν και κάποιοι που ψιθυρίζουν ότι πρέπει να σκεφτούν και το επονομαζόμενο plan b σε περίπτωση που και άλλες δημοσκοπήσεις που θα παρουσιαστούν ΟΣΟΝΟΥΠΩ δείχνουν την ίδια εικόνα, έτσι ώστε να μην χάσει το κόμμα την εξουσία και να σκεφτούν προσαρμογές στα νέα δεδομένα. Άστε που ορισμένα γαλάζια παιδιά του σωλήνα παρουσιάζονται ΑΤΕΓΚΤΟΙ στην προσαρμογή σε plan b, αφού έχουν τις δικές τους ατζέντες και προτιμήσεις και θεωρούν ότι ΜΟΝΟ με υποψηφιότητα Αβέρωφ θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Οι πληροφορίες της ΞΥΠ, επιμένουν ότι το plan b εξετάζεται ενδελεχώς και επιχειρείται να συμφωνηθούν και οι διάδρομοι ανθρωπιστικής βοήθειας και διαφυγής χωρίς παρενέργειες και επιπτώσεις. Όλα αυτά στο κομματικό παρασκήνιο για το οποίο και ο ΝΙΚΑΡΟΣ έχει την δική του συμμετοχή αφού θέλει το δακτυλίδι να το προσαρμόσει σε όποιου τα δάκτυλα είναι έτοιμα να το δεχτούν. Διαφορετικά κι αυτός θα δεχτεί τα ΕΠΙΧΕΙΡΑ από τους γαλάζιους, που θα του αποδίδουν ότι έκανε λάθος επιλογή και το κόμμα έχασε την εξουσία, ενώ αυτός κάθισε αναπαυτικά στον θρόνο για μια δεκαετία, με όλους να του κάνουν αέρα και να τον προσκυνούν σαν βασιλιά. Και στην επόμενη μέρα της βασιλείας όλα γίνονται δύσκολα αν δεν είσαι εξουσιαστής, έστω και εκ του μακρόθεν, χωρίς τις συνήθεις παρεμβάσεις. Δεν ξέρεις οι αντίπαλοι τι θα αποκαλύψουν όντας εκείνοι στον θρόνο…

Σε μια άλλη παράμετρο των ενδο - συναγερμικών τεκταινομένων διαφαίνεται ότι η προσπάθεια για να υλοποιηθεί η ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ στο ΔΗΣΥ που γράφαμε προ καιρού και όλοι υιοθέτησαν, παρουσιάζει κάποιο μικρό προβληματάκι που για την ώρα είναι ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ. Η ΑΡΝΗΣΗ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ να ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, όπως προσδιορίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο, προς αντικατάσταση του ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, ο οποίος καταλαμβάνει θέση στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δια της εξορίας Τορναρίτη θα άνοιγε ο δρόμος για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο του Κυπριστάν η πρώτη επιλαχούσα ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, η οποία και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο γαλάζιο κονκλάβιο της Πινδάρου. Ωστόσο, φαίνεται πάντα κατά τις πληροφορίες της ΞΥΠ, ότι υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση Τορναρίτη, ο οποίος το διάστημα αυτό έχει γεμάτη ατζέντα σε επίπεδο κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών, αλλά και της θέσεως τους σε ευρωπαϊκά φόρα.

Η επιθυμία Τορναρίτη να ΓΡΑΦΤΕΙ το όνομα του στην κοινοβουλευτική και εν γένει πολιτική ΙΣΤΟΡΙΑ του τόπου, ως ο άνθρωπος που επί δικής του Προεδρίας στη Επ. Νομικών, προωθήθηκε η μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη αποτελεί ΔΕΛΕΑΡ για τον ίδιο και ικανοποίηση των ονείρων και πολιτικών του στόχων. Η παρακαταθήκη του παππού του και ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ΚΡΙΤΩΝΑ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, για να αναβαθμίσει και να προστατεύσει την δικαιοσύνη ως ΠΥΛΩΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, φαίνεται ότι οδηγούν τον ίδιο στην απόρριψη της μετακίνησης στις Βρυξέλλες.

Αν δε ανατρέξετε σε πιο πάνω αράδες του δημοσιεύματος θα διαπιστώσετε την ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ με τα τεκταινόμενα στον ΔΗΣΥ εν όψει Προεδρικών, αφού κάποιοι στο κόμμα βλέπουν την επόμενη μέρα παρά την σημερινή και ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ την Προεδρία του κόμματος. Με την εξορία Τορναρίτη προφανώς και διευκολύνονται με ένα αντίπαλο λιγότερο…

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Σήκωσαν πρώτοι οι Αγλαντζιώτες το λάβαρο της αντίστασης, κατά της ούτω καλούμενης μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και διοργανώνουν την Πέμπτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Συνεδριακό για να ψάλλουν στους βουλευτές, όχι φυσικά τους Χαιρετισμούς, αλλά το τροπάριο της Κασσιανής.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X