ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελείωσαν τα ψέματα, τα «θα» και τώρα ό,τι πει η ττενέκκα

Η σταυροθηρία της τελευταίας στιγμής

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

*Τώρα θα τα πουν μεταξύ τους. Τα ψέματα τέλειωσαν και πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Θα τα πουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και τα κόμματα θα αντιπαραταχθούν για τις έδρες και τα ποσοστά. Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν πολλά. Από την πρωτιά για τους δυο μεγάλους (ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ) που είναι ψυχολογικής και ουσιαστικής σημασίας, αλλά και γιατί η επόμενη μέρα θα καθορίσει τις κινήσεις για τις Προεδρικές εκλογές. Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται και η μάχη για την 4η θέση ΕΛΑΜ - ΕΔΕΚ - Οικολογους να νιώθουν την συμπίεση των μεγάλων, ενώ από τα ποσοστά τους θα καθοριστεί και ο ρόλος τους κατ’ αρχήν στην εκλογή Προέδρου της Βουλής, αλλά και μετέπειτα στην επιλογή του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

* Ακόμη θα διαφανεί η πρόθεση των ψηφοφόρων για την ποιότητα και τη σύνθεση του Κοινοβουλίου καθώς και η δύναμη των κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι βάζουν το δικό τους στοίχημα. Ερωτηματικό παραμένει αν θα τηρηθεί και η εκπεφρασμένη μέσω δημοσκοπήσεων πρόθεση μερίδας ψηφοφόρων να απέχουν από τις εκλογές, καθώς και το ποσοστό που θα δώσουν στα νέα κόμματα. Ότι πει η ττενέκκα λοιπόν.

*Καίει η επόμενη μέρα. Καυτή αναμένεται να είναι η επόμενη μέρα για όλα τα κόμματα. Ήδη καθορίζονται οι συνεδρίες των συλλογικών οργάνων στις οποίες θα ανασκοπηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Φυσικά και κάθε κόμμα, ανάλογα και με το εκλογικό αποτέλεσμα, θα προσδιορίσει τα επόμενα βήματα του χωρίς να αναμένονται αποχωρήσεις, παραιτήσεις ή απόδοση ευθυνών. Αν και σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς σε ολόκληρο το πλανήτη, κάποιοι επωμίζονται τις ευθύνες των ηττών και θέτουν τους εαυτούς τους στη διάθεση του κόμματος, εντούτοις στην Κύπρο δεν παρατηρούνται τέτοιου είδους καταστάσεις. Στα κυπριακά κόμματα ο ένας θα επιρρίψει ευθύνες στον άλλο, κυρίως στα κατώτερα στελέχη, αλλά ποτέ οι αρχηγοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της εκλογικής αποτυχίας.

• Πάντως οι υποψήφιοι βουλευτές πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να πετύχουν την πολυπόθητη εκλογή. Η τελευταία βδομάδα ήταν καθοριστική όπως λένε οι ειδήμονες των εκλογών, εξ ου και οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών κορυφώθηκαν. Ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει και η επαφή από πόρτα σε πόρτα με τους ψηφοφόρους, αλλά και οι ανίερες (γιατί όχι και ιερές) συμμαχίες με άλλους συνυποψηφίους, αλλά και η βοήθεια εξ ουρανών, όπως χαρακτηρίζεται η συνδρομή του κομματικού μηχανισμού. Ο σκληρός αγώνας βρίσκεται προς το τέλος του και κάποιοι θα αποκάμουν στις δάφνες της νίκης και άλλοι θα κλάψουν για την ήττα.

• Οι περιφερόμενοι υποστηρικτές. Μπορεί οι υποψήφιοι βουλευτές να δίνουν κάποιες φορές την εικόνα μπουλουκιού (ερασιτεχνικός θίασος), αλλά και αρκετές από τις συγκεντρώσεις των κομμάτων έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους…Βλέπετε σε όλες τις συγκεντρώσεις παρουσιάζονται περίπου τα ίδια πρόσωπα, αφού είναι όλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κομματικοί παράγοντες, που υπακούνε στις κομματικές εντολές, για να εμπλουτίζουν το ακροατήριο. Η ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους είναι ιδιαίτερα πενιχρή, αλλά οι περιφερόμενοι υποστηρικτές με την συνεχή τους παρουσία δίνουν πάντα ξεχωριστό τόνο στις συγκεντρώσεις.

• Κι όμως συμβαίνουν κι αυτά στον προεκλογικό αγώνα. Πρώην σύζυγος υποψηφίου βουλευτή διοργάνωσε στο σπίτι της συγκέντρωση υπέρ του κυριότερου αντιπάλου του μέχρι πρότινος συμβίου της και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο αντίπαλος του πρώην συζύγου δέχτηκε μετά χαράς το δώρο από την κυρία και φαίνεται ότι θα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην μάχη για την κατάκτηση της πολυπόθητης βουλευτικής έδρας. Ο πληγωμένος πρώην σύζυγος μάζεψε τα κομμάτια του και συνέχισε τον προεκλογικό του αγώνα.

• Ο συνωστισμός πίσω από τους αρχηγούς: Σπρώχνονται σε σημείο που κάποιος να πέσει και στο έδαφος προκαλώντας τη θυμηδία παρευρισκομένων και δημοσιογράφων που κάλυπταν το σχετικό θέμα με τις δηλώσεις πολιτικού αρχηγού. Τόση είναι η πεποίθηση των υποψηφίων βουλευτών ότι θα βοηθήσει στην εικόνα τους αν τους δείξει το πλάνο να στέκονται πίσω από τον αρχηγό του κόμματος όταν κάνει δηλώσεις που συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα που τους αφήνουν εκτεθειμένους. Δηλαδή τόσο πολύ υποτιμούν τους ψηφοφόρους που νομίζουν ότι θα επηρεαστούν αν δουν την φατσούλα τους, να προβάλει πίσω από τον αρχηγό τους; Μπα, μάλλον χάνουν γιατί τους θεωρούν γλοιώδεις και δουλοπρεπείς, γιατί κρέμονται από το σακάκι του μεγάλου.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τα ποσά για την προεκλογική εκστρατεία των υποψήφιων βουλευτών ξεπερνάνε ακόμα και το χρονιαίο εισόδημα μιας χαμηλόμισθης οικογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X