ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα παίρνει από το κράτος η Ζωή Πανά - Η (Συν) Πρόεδρος των Οικολόγων

Μας έλεγαν ότι οι επιστήμονες της ΣΕΕ εργάζονται όλοι αμισθί…

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Όταν στο αλήστου μνήμης λαϊκό άσμα η αοιδός ΠΩΛΙΝΑ ερμήνευε τον στίχο «όλοι τα παίρνουνε/ όλοι τα παίρνουνε / κανονικά» προσδιόριζε επακριβώς την κατάσταση στον κοινωνικοπολιτικό σκηνικό του Έθνους, αφού είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να γραπώνουν ότι κινείται και να παίρνουν από όπου βρουν και όπως και αν προέρχονται τα χρήματα. Αρκεί να τα παίρνουν. Αν είναι και κανονικά, όπως π.χ να αμείβεσαι από το κράτος, ακόμη καλύτερα και κατατάσσονται στους πλέον ευτυχέστερους.

Στα πλαίσια του καθήκοντος (λέγεται και διαστροφή) σαν ΞΥΠ, ερευνήσαμε δια κορυφαίου πράκτορα μας, τα περί κονδυλίων που παρέχονται σε μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), που συνέστησε ο τέως Υπουργός Υγείας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, την περίοδο που ξέσπασε η πανδημία. Προφανώς λόγω ιδιαζουσών συνθηκών, αλλά και την εν γένει απρονοησίας του κράτους, δεν υπήρχε κάποια επιτροπή περί τέτοιου είδους καταστάσεων, πανδημιών και άλλων απρόβλεπτων υγειονομικών κρίσεων. Οπόταν ο στενομάκρουλος τότε Υπ. Υγείας, έβαζε ως συμβούλους του, όποιο του πρότειναν και ενίοτε και κάποιους που περνούσαν έξω από το Γιώρκειο…

Έτσι και για να το επαναλάβουμε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, έστω και αν το προσπερνούν ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ στην ΣΕΕ, αυτή την Επιτροπή δηλαδή που ορίζει, διαφεντεύει και αποφασίζει για τις ζωές μας εδώ και μια διετία, μετέχει κατά συνθήκη και όταν δεν έχει άλλες δουλειές ή αν τον αφήσουν οι κλίκες τον άνθρωπο, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ του δημοσίου, ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΒΕΣΤΡΟΣ. Το κράτος εργοδοτεί ακόμη μια επιδημιολόγο αλλά είναι Ιταλίδα και δεν γνωρίζει καλά Ελληνικά για να συνεννοείται με τους υπόλοιπους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Εσχάτως προστέθηκε και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΩΝΙΑΤΗΣ στην ΣΕΕ που έχει ειδικότητα επιδημιολόγου.

Όπερ μεθερμηνευόμενο οι υπόλοιποι έχουν άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως παθολόγοι, παιδίατροι, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κάποιοι ιολόγοι -λοιμωξιολόγοι. Δηλαδή αντιμετωπίσαμε την πανδημία με συνταγές παθολόγων και παιδιάτρων χωρίς την συμμετοχή επιδημιολόγων. Πάλι καλά…Τέλος πάντων, πως συμπεριφέρθηκαν εναπόκειται στην κρίση της ιστορίας και την επιστημονική κρίση και θα διαφανεί.

Λοιπόν ο πράκτορας της ΞΥΠ, ονόματι Ψυριάρης, αντιλήφτηκε ότι σε κονδύλι προς αποδέσμευση που εξεταζόταν από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής περιείχε και σχετικό, ύψους 20 χιλιάδων Ευρώ, για τους μήνες Ιανουάριο 2022- Ιούνιο 2022, που αναφερόταν σε αμοιβή του μέλους της ΣΕΕ ΖΩΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑ ΠΑΝΑ. Οπόταν, ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της ΞΥΠ να διαλευκάνουν το θέμα και σας μεταφέρουν συνοπτικά κάποια στοιχεία που δόθηκαν στους βουλευτές από την αρμόδια λειτουργό του Υπ. Υγείας.

Προφανώς η εν λόγω αμοιβή της κ. Πανά, παρείχετο από την έναρξη της πανδημίας προ διετίας. Κατά δεύτερο και σε ερώτηση βουλευτή του ΑΚΕΛ ποιο είναι το καθεστώς εργοδότησης, η λειτουργός απάντησε ότι είναι σύμβουλος του Υπ. Υγείας. Σε άλλες ερωτήσεις βουλευτών η λειτουργός του Υπ. Υγείας ανέφερε ότι η κ. Πανά πληρώνεται γιατί εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά και δια συνοπτικών διαδικασιών με την αρνητική ψήφο του βουλευτή του ΕΛΑΜ, το κονδύλι… αποδεσμεύτηκε.

Πάμε και στα ερωτήματα. Αρκετές φορές και σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, πολλές έκανε και ο Διοικητής της ΞΥΠ σε σημείο φορτικό, όλοι οι αρμόδιοι απαντούσαν ότι τα μέλη της ΣΕΕ εργάζονται αμισθί. Φαντάζομαι ότι δεν αμείβεται π.χ ο Πρόεδρος της ΣΕΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΤΗΣ, ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, η ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΙΟΥ και οι άλλοι επιστήμονες. Επιλέχθηκε μόνο η Πανά να πληρώνεται; Έπαθαν οι επιδημιολόγοι όπως το σχετικό ανέκδοτο με την κυρία που έμαθε ότι οι συναδέλφισσες της πληρώνονταν για να παρέχουν τις υπηρεσίες και προέβη σε άλλου είδους πράξεις; Εκτός κι αν πληρώνονται και οι άλλοι της ΣΕΕ από άλλα κονδύλια που δεν πληροφορηθήκαμε, γιατί περιέχονται σε γενικότητες και πολυδαίδαλα δημοσιονομικά άρθρα των προϋπολογισμών. Και δεν είναι θέμα να πληρώνονται αδρά, συμβολικά ή με ποιο ποσό τα μέλη της ΣΕΕ. Αλλά να μην μας λένε ότι είναι και αμισθί ΟΛΟΙ. Ορισμένοι ενδεχομένως…

Όσο για την συμπαθέστατη μας κ. Πανά, παιδίατρος στο επάγγελμα, μας εκπροσωπούσε ως κράτος στην Ε.Ε και αντάλλασσε απόψεις με ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ συναδέλφους της επιδημιολογίας, ενώ αυτή γνωρίζει για τον πυρετό και τον κολικό των βρεφών; Καθείς εφ’ ω ετάχθει είπαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Ε, ναι ρε παιδιά δεν θα μπορούσε π.χ ο Διοικητής της ΞΥΠ, γνωστός διαφανοκέφαλος, να συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό ως μοντέλο που θα δοκίμαζαν οι κομμωτές τις νέες τάσεις της μόδας.

Όσο για την αμοιβή και περί φορολόγησης και άλλα τινά, στην προκειμένη θα ισχύει η διευθέτηση, όπως λένε και στο κλεινόν άστυ και στο χωριό της Ζωούλας μας, η συνθήκη με το μπλοκάκι. Όπου εκδίδεις απόδειξη είσπραξης και είσαι υποχρεωμένος να τα δηλώσεις στον φόρο. Και γιατί η αμοιβή μέχρι τον Ιούνιο; Έκαναν συμφωνία με τον ιό ότι θα φύγει μέχρι τότε;

Αυτά… Α, και ότι η Ζωούλα συμμετέχει σε κάποιο ερευνητικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα περί εμβολιασμών των παιδιών- μαζί και με άλλους Κύπριους παιδίατρους- το παραδέχτηκε και η ίδια. Δεν είπαμε εμείς περί πειραματόζωων… Ψάχνουμε τα θέματα και θα επανέλθουμε. Καλά όμως για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να έχουμε και τους πράκτορες της ΞΥΠ να ασχολούνται με τέτοια θέματα και να ζητούν προαγωγές, να μας ενημερώσουν υπεύθυνα οι αρμόδιοι. Περνούμε βασανιστικά να γνωρίζουμε και όλα περί του μαρτυρίου.

Πάμε και στους κολοσσούς της πολιτικής, τους Οικολόγους- πράσινους. Ε, ναι βαρέθηκε ο Πρόεδρος τους ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ να σπαταλά τον χρόνο του σε καθημερινά κομματικά θέματα. Εφηύρε τον όρο Συμπρόεδρος, οπόταν και καθαρίζει με αυτή την διευθέτηση. Ρίχνει μια καταστατική αλλαγή ο Παμπίνος μας και αναθέτει τα καθήκοντα στην ΕΦΗ ΞΑΝΘΟΥ, η οποία μάλλον θα αφαιρέσει και το Συν και θα μείνει ως Πρόεδρος. Έτσι συνοπτικά να τελειώνει η υπόθεση. ΟΙΟΝΕΙ και με βούλα Πρόεδρος η Ξάνθου και ο Παμπίνος θα ασχοληθεί με τις ακακίες, τα απόβλητα και ορισμένα πτηνά.

Μάλλον έτσι θα έπρεπε να είναι όλες οι κομματικές διαδικασίες. Α, έτσι είναι αναφωνούν κάποιοι, αλλά με πιο εκλεπτυσμένο και καμουφλαρισμένο τρόπο. Πάντα με τον αρχηγό του κόμματος να μαγειρεύει και τους διορισμούς και τις αποφάσεις. Κατά τα’ άλλα υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τα κόμματα είναι τα κύτταρα της μας λένε σε κάποιες θαθαρολογίες τους. Αλλοιωμένα και μολυσμένα προφανώς…

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων της Αγγλίας κατηγορεί την αρκούδα ότι βρυχάται και θα υποστεί συνέπειες από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ κι εσύ ως βουλευτής του ΑΚΕΛ, του αντιτείνεις ότι έχεις υιό που σπουδάζει στην Αγγλία, τότε είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το κόμμα της αριστεράς έχασε και τον προσανατολισμό και την ταυτότητα του. Αλλά και για να επιβεβαιωθεί ο ορισμός της στήλης για την νέα τάση- κλίκα, που ανθεί στο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους επονομαζόμενος νεοΑΚΕΛικούς. Αριστερούς με δεξιά τσέπη και καπιταλιστικό τρόπο ζωής που μακιγιάρεται με ρουζ και κοκκινάδι…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση