ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα 15 εκ. το 2023 για εμβόλια COVID - Καβγάδες - βαριές κουβέντες στα κόμματα για Ύψωνα

Αναπαλαίωση διατηρητέων οι νέες δυνάμεις του ΑΚΕΛ- Γίνονται ακόμη εμβολιασμοί; - Αντιπαραθέσεις- φωνασκίες στα συλλογικά όργανα των κομμάτων για εργοστάσιο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

• Επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης στις προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις και αφέθηκαν τα υπόλοιπα στο περιθώριο. ΚΟΡΥΦΑΙΟ θέμα η προστασία όσων βασανίζονται από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, αλλά δύσκολη η αποφυγή του μοιραίου…Προσπαθούν οι βουλευτές να προωθήσουν κάποιες προτάσεις που θα δώσουν ανάσα ζωής στους δανειολήπτες, αλλά αν δεν μπορεί κάποιος να ξοφλήσει το χρέος του, δεν γλιτώνει την περιουσία του. Τα υπόλοιπα είναι για να βρίσκουν θέματα ενασχόλησης αρκετοί εκ των αθκιασερών δημοσιογράφων και να κάνουν μεσημβρινές- απογευματινές εκπομπές και πολιτικών να αρλουμολογούν. Όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία «το λαμπρόν τζιεί που πέφτει κρούζει». Έτσι κι εμείς για να μην δημιουργούμε ψευδαισθήσεις, θα καταγράψουμε άλλα θέματα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν απορίες.

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ 6Ο ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

• Δεν κήρυξε την λήξη της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ του COVID ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ); Υπάρχουν ακόμη τα αλήστου μνήμης κέντρα εμβολιασμών και προσέρχονται πολίτες; Και ποιος δίνει τις εντολές για να εμβολιαστούν με το ΕΚΤΟ- αν δεν χάσαμε το μέτρημα- εμβόλιο; Πού το θυμηθήκαμε θα αναφωνήσετε, ξύνουμε πληγές και επαναφέρουμε το σλόγκαν της στήλης την εποχή του COVID, για το οποίο δεχθήκαμε αρκετές επιδαψιλεύσεις, ότι «η βιομηχανία του κορωνοιού ανθεί και η οικονομία καταστρέφεται.» Ε, μα η Κυβέρνηση στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε στην Βουλή, ζητεί όπως αποδεσμευτεί κονδύλι 15 εκατομμυρίων (πόσων;) Ευρώ για εμβόλια και φάρμακα για το Κόβιντ. Και όταν ρωτήθηκαν οι λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών για το ΥΠΕΡΟΓΚΟ κονδύλι , σε μια εποχή που η Κυβέρνηση επικαλείται συμμάζεμα των οικονομικών και περικόπτει επιχορήγηση σε ρεύμα και καύσιμα, απάντησαν με το φοβερό και τρομερό.

• «Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που εμβολιάζονται, αλλά και αρκετοί που χρειάζονται φάρμακα.» Και όταν τους ρώτησαν περί αριθμών εμβολιασμών και άλλων αρρώστων, φυσικά δεν ήξεραν και απάντησαν ότι θα επανέλθουν. Μα 15 εκατομμύρια; Πόσα στοιχίζει κάθε εμβόλιο και πόσα τα φάρμακα; Τα προηγούμενα που αγοράσαμε ως κράτος την εποχή της πανδημίας, μπας και ΕΛΗΞΑΝ και τα έφαγαν οι χωματερές και μαζί τους και την οικονομία!!! Τα χάπια μου ρε τα molnupiravin και γρήγορα. Πόσα να καταβροχθίσει το κύκλωμα;

ΥΨΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΒΙΕΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ

• Αίφνης ο ΥΨΩΝΑΣ έγινε ο αγαπημένος Δήμος των κομμάτων και το θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ των βουλευτών που έφθασαν να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες για το θέμα σε συνεδρίες των συλλογικών τους οργάνων. Α, πα, πα. Τι είναι τελικά ο Ύψωνας; Η ΒΙΕΝΝΗ και συναγωνίζονται ποιος θα την προστατέψει; Κι όμως έγινε ο χαμός. Η εγκατάσταση ενός εργοστασίου πυρόλυσης στο οποίο θα καίγονται τα ελαστικά αυτοκινήτων και άλλα υλικά που οδηγούνται προς ανακύκλωση, αιτία των αντιπαραθέσεων. Οι κάτοικοι δια του Δημάρχου ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ φωνάζουν ότι θα επιβαρύνει τον Δήμο και οι εκλύσεις των αερίων λόγω και των ανέμων που φυσούν στην περιοχή θα επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων τους.

• Α, πα, πα, ΠΑΝΓΕ μου. Και προκλήθηκε ο χαμός αφού άρχισαν οι ΚΑΒΓΑΔΕΣ στα κόμματα. Και γιατί ρε παιδί μου για ένα εργοστάσιο να γίνεται όλο αυτό; Όπως είπε και ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ στην αλήστου μνήμης ελληνική ταινία στον ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ « είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Κάπως έτσι και η ιστορία ξετυλίγεται. Στον ΔΗΣΥ όπου κρατούν τα ηνία καθότι το θέμα συζητείται στην Επιτροπή Εμπορίου, όπου προεδρεύει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ και συμπροεδρεύει ( η μόνη Επιτροπή που παρίσταται σε όλες τις συνεδρίες) ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ φαίνεται να ψηφίζει ΥΠΕΡ της εγκατάστασης του εργοστασίου. Αν και κάποιοι εκ των Λεμεσιανών βουλευτών έχουν αμφιβολίες και προβληματισμούς, φαίνεται ότι τελικά θα επικρατήσει το δίδυμο Χατζηγιάννη- Φούλη. Εξάλλου κάνουν και προπόνηση για δίδυμο στις Ευρωεκλογές; Ουπς τι είπα πάλι ο αθυρόστομος.

ΚΑΒΓΑΣ ΚΩΣΤΑ – ΣΥΛΙΚΙΩΤΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ- ΛΕΥΚΩΣΙΑΤΟΥΘΚΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟΥ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΗΚΟ

• Χαμός έγινε στο ΑΚΕΛ με το μέλος της Επ. Εμπορίου ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ να σηκώνει για άλλη μια φορά την ΡΟΜΦΑΙΑ της επανάστασης και να βγαίνει μπροστά επιμένοντας ότι δεν πρέπει να εγκατασταθεί το εργοστάσιο στον Ύψωνα. Ο μελετηρός και συνεπής Κώστα, επικαλείται προς τούτο και επιστημονικές μελέτες για να τεκμηριώσει τις θέσεις του. Ωστόσο, υπέρ του εργοστασίου τοποθετείται ευθαρσώς ο πρώην Υπουργός ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΥΛΙΚΙΩΤΗΣ που αν και δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας κλήθηκε για να μεταφέρει την τεχνογνωσία του. Στις συνεδρίες έγινε πανζουρλισμός και κάποια στιγμή αποχώρησαν βουλευτές. Η θέση του κόμματος για το θέμα ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ.

• Αναταραχή προκλήθηκε και στο ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ με τον ΠΑΥΛΟ ΜΥΛΩΝΑ και τους άλλους του σκληρού ΔΗΚΟ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ- ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ) να επαναστατούν και να υποδεικνύουν στα Λευκωσιατούθκια, ότι η εγκατάσταση του εργοστασίου θα επιβαρύνει την περιοχή. Έγιναν και αρκετές κόντρες και καυτές τοποθετήσεις και το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία, αφού η Κοινοβουλευτική ομάδα παρουσιάζεται ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ.

• Η ΕΔΕΚ θα ταχθεί μάλλον εναντίον, αφού εκ των προωθητών της ιδέας για εργοστάσιο πυρόλυσης είναι πρώην βουλευτής του κόμματος, που βρίσκεται σε κόντρα με τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ και μπήκε στο στρατόπεδο των ανταρτών και λοιπών αγανακτισμένων πυγμάχων.

• Πάντως θα δούμε αρκετά επεισόδια στο σίριαλ εργοστάσιο πυρόλυσης στον Ύψωνα και μυστικές συναντήσεις και αντιπαραθέσεις , όπως και αλλαγή θέσεων και πλεύσεων. Κάποιοι δε φάκελοι με περιεχόμενο θα χαθούν σε τραπέζια και εμείς όλοι θα χειροκροτούμε ανυπερθέτως.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ η συγκέντρωση ΑΚΕΛ για το περιβόητο άνοιγμα στην κοινωνία και στις νέες δυνάμεις. Παρουσιάστηκαν οι καθ’ ομολογία και με παρουσία σε εκλογές υπό την σημαία του ΑΚΕΛ ηθοποιοί ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ ( πρώτη επιλαχούσα η αγαπημένη ηθοποιός και αν ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ βαρεθεί, έχουμε έτοιμο το κόκκινο χαλί) ,ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ. Καλά το ΑΚΕΛ με τόσους ηθοποιούς και μ’ αυτούς που παίζουν στο θέατρο της Βουλής θα δημιουργήσει ΘΙΑΣΟ. Ακόμη το τέως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ και το θηριώδες αμερικανάκι που δεν έχανε εκλογές όπως διατεινόταν, ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Όπερ μεθερμηνευόμενο ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ. Φυσικά ο ευγενής για την τιμή που του έκαμαν να τον έχουν υποψήφιο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ παρουσιάστηκε, όπως και η ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ που θέλει να γίνει Ευρωβουλευτής. Έλαμψαν δια της απουσίας τα κορυφαία ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ όπως ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, ο ΛΕΥΚΙΟΣ ΔΟΡΑΤΗΣ, ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ. Όσον αφορά το νέο έμβλημα, παραπέμπει σύμφωνα με τον πράκτορα της ΞΥΠ ΑΥΛΩ, στο αντίστοιχο του ΙΚΕΑ. Ε, μα και στο ΑΚΕΛ δεν πουλάνε φτηνά ; Ιδέες και θέσεις.

• ΥΓ. Ο φιλόσοφος- και λόγω σπουδών- και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ ΠΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών του κόμματος . Ο κόκκινος σύντροφος διερευνά το θέμα και θα σας πληροφορήσει αν παραγκωνίστηκε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του γραφείου ΧΑΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ , ο οποίος κατατασσόταν στους κόκκινους φερέλπιδες.

• ΥΓ Το κουβαραστράδικο του ΡΙΚ δεν σταματάει την διολίσθηση. Μα το δελτίο ειδήσεων του μοιάζει με αντίστοιχο εργαστηρίου δημοσιογραφίας και πρακτικής φοιτητών. Ο ΚΕΝΤΑΣ ( Πρόεδρος του Δ.Σ) δεν μπορεί να κεντήσει και ο ΤΣΩΚΟΣ ( Γ.Δ) δεν προμηθεύει κουβαρίστρες, βελονάκια.
• ΥΓ. Η θεσπέσια έκλεψε την καρδιά του παροικούντα στην πολιτική και τελικά τον πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα ή παιχνιδάκι που το βαρέθηκε. Τον απέκλεισε πανταχόθεν …

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση