ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνασπίζονται οι ανεξάρτητοι και προσκαλούν Αβέρωφ - Το σκέφτεται και η ΔΗΠΑ

Οδηγός οι δημοσκοπήσεις- Η παιδεία καταρρέει - παράγονται αγράμματοι

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΗΛΙΑΔΗΣ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

• Δημοσκόποι και επικοινωνιολόγοι καθορίζουν εν πολλοίς και το πολιτικό σκηνικό, με τους επαγγελματίες πολιτικούς απλώς να βάζουν κάποιες πινελιές. Έτσι και με τις φωτογραφίες της στιγμής, όπως αποκαλούνται οι δημοσκοπήσεις αναμένεται να διαμορφωθεί και η θέση των ανεξάρτητων υποψηφίων, που μέχρι στιγμής παλεύουν μεταξύ σφύρας και άκμονος, αφού οι τρεις υποψήφιοι που στηρίζονται από τα κόμματα, τους ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ, παρά τις όποιες προσπάθειες τους.

• Η κατάληξη τους σε ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ είναι δύσκολο εγχείρημα, κάποιοι το χαρακτηρίζουν και ανέφικτο, γιατί ο ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟΣ των ανθρώπων υπερισχύει των πάντων, με τους ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ - ΜΑΡΙΟ ΗΛΙΑΔΗ και ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ, να έχουν καταλήξει σε προσύμφωνο. Στην εν λόγω άτυπη συμφωνία το κουαρτέτο των ανεξαρτήτων, εμπεριέχεται η ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ότι θα αποχωρήσουν υπέρ του συναγωνιστή τους που οι δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου θα τον δείχνουν να υπερέχει σε δημοφιλία.

• Προφανώς θα εμπιστευτούν -ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ- δημοσκόπηση που θα διενεργήσει εταιρεία κοινά αποδεκτή, ούτως ώστε το αποτέλεσμα να μην χρήζει πολλαπλών εξηγήσεων και προφανώς να μην αλλάξει η θέση, αν οι άλλες δημοσκοπήσεις – κυρίως αυτές που θα παρουσιαστούν από τα κανάλια - καταδεικνύουν διαφορετικά αποτελέσματα.

• ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ- ΕΙΤΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΛΛΟΥ

• Ως νέο στοιχείο που προκύπτει από την τετράδα , όπως μας το μεταφέρει ο πράκτορας της ΞΥΠ, ονόματι και αιθεροβάμον που του ανατέθηκε η παρακολούθηση των κινήσεων των ανεξάρτητων, η ΤΕΤΡΑΔΑ των Αχιλλέα - ΕΔΑΔ - Χριστοφίδη - Πρύτανη - Ηλιάδη παντός καιρού και Πρωτοπαπά - δορυφόρων και λοιπού διαστήματος, όπως τους περιγράφει σκωπτικά, είναι η προσπάθεια στο κόλπο να εντάξουν και τον συνυποψήφιο τους και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ.

• Όπως μας πληροφορεί ο πράκτορας η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στον Πρόεδρο Αβέρωφ δόθηκε το προηγούμενο διάστημα και πέραν από το γνωστό μπλα- μπλα και την σεναριολογία, εμπεριέχει και το στοιχείο της συνεργασίας και σύμπλευσης ΟΛΩΝ στις Προεδρικές. Το ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ είναι ποιος θα είναι ο υποψήφιος. Προφανώς η τετράδα των ανεξαρτήτων δυσκολεύεται να δεχθεί υποψηφιότητα Αβέρωφ , οπόταν και προτείνουν άλλη λύση που περιγράφεται είτε με ένα εκ των τεσσάρων ( αυτό που θα επικρατήσει στην περιβόητη δημοσκόπηση) είτε με υπόδειξη άλλου προσώπου κοινά αποδεκτού (ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ).

• Δύσκολο εγχείρημα ιδιαίτερα από πλευράς ΦΟΥΛΗ καθότι η απόσυρση υποψηφιότητας του εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους για την συνοχή του ΔΗΣΥ, την αντίδραση ΝΙΚΑΡΟΥ και το πολιτικό μέλλον του Αβέρωφ, αφού οι δελφίνοι προαλείφονται για τον θρόνο της Πινδάρου. Φυσικά δεν αποκλείεται και η συνεργασία στον Β’ γύρο των εκλογών εκεί όπου αναλόγως και του ποσοστού της τετράδας θα μπορέσει να γίνει και το ανάλογο παζάρι με τα συνεπαγόμενα οφέλη…

• Η ΔΗΠΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ – ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ

• Πάντως ο πράκτορας μας επιμένει ότι δεν έκλεισαν οι πόρτες και όλα είναι πιθανά προς τα τέλη Οκτωβρίου, όταν θα διαμορφωθεί εν πολλοίς η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό, ενώ μας προσθέτει και νεότερη πληροφορία που θα επιδιώξουμε να διασταυρώσουμε με τον ανεμογάμη πράκτορα που ασχολείται με ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ. Να εμπλακεί στην συνεργασία και η ΔΗΠΑ, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει με δέλεαρ να πάρει ουσία και περιεχόμενο η πρόταση του ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ περί Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

• Από πλευράς ΔΗΠΑ όλα είναι ρευστά και η αναμονή άρχισε να προκαλεί μουρμουρητά και αντιδράσεις, με αρκετούς να οδεύουν από μόνοι τους σε άλλους υποψηφίους αναζητώντας το δικό τους λιμάνι. Οι διεργασίες βρίσκονται στο απόγειο και ο Κάρογιαν θα αποφασίσει μαζί με τους επιτελείς του, ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αν η απόφαση τους θα είναι στήριξη του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Διαφορετικά αν καθυστερήσει και άλλο η ΔΗΠΑ. όλα θα παίζονται και τότε ο ανεμογάμης πράκτορας της ΞΥΠ, θα περιαυτολογεί ότι το προσωνύμιο του είναι άκρως πετυχημένο.

• ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΡΙΧΝΕΙ ΑΤΑΚΕΣ

• Πάμε και σε κάτι διαφορετικό. Α, μα απέκτησε εμπειρία τηλεπαρουσιάστριας η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Γνωρίζει ότι ρίχνοντας μια ατάκα θα προβληθεί στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης που πάντα αναζητούν την ψευδαίσθηση. Λοιπόν η κ Βασιλείου έριξε την ατάκα ότι σε κάποιο σχολείο μια τάξη έκανε μάθημα σε αποθήκη, παρακάμπτοντας το ουσιώδες, το συγκλονιστικό που θα έπρεπε να ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Παιδείας, αλλά και στα κόμματα και σε όλους τους παιδαγωγικούς φορείς. Ότι 13 % των μαθητών αποφοιτούν από το Δημοτικό και είναι ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ. Δηλαδή αγράμματοι. Αν δε προσθέσουμε και τα παιδιά μεταναστών ενδεχομένως να φτάνουν και στο 20%. Προφανώς και κάποια άλλα παιδιά θα είναι ελαφρώς πιο πάνω από τους αναλφάβητους, οπόταν θα πρέπει οι μισοί να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Γυμνασίου.

• Μάλιστα ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ εισηγήθηκε να μένουν στάσιμα όσα παιδιά δεν μπορούν να πάνε Γυμνάσιο , αφού διαφορετικά ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ η παιδαγωγική στα σχολεία και η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Κι όμως η κλαψιάρα ΠΟΕΔ δια της Προέδρου της δεν ασχολείται με το θέμα παρά ρίχνει ατάκες για να γίνει τηλεστάρ. Το κράτος κυρία μου πληρώνει από το ΑΙΜΑ των πολιτών ενάμιση δισεκατομμύριο Ευρώ τον χρόνο για να μαθαίνετε γράμματα στα παιδιά Εκ του αποτελέσματος ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. Και αντί να ασχολείστε με τα καίρια κλαψουρίζετε μεταφέροντας αλλού το πρόβλημα.

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

• Αμ και ο άλλος της ΟΕΛΜΕΚ ο κόκκινος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ιεράρχησε ως πρόβλημα της παιδείας τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Υπουργεία και άλλες υπηρεσίες. Ενώ ο ίδιος επί διακυβέρνησης Χριστόφια αποσπάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας και έκανε τον μάστρο. Αν και Ελλαδίτης και ενδεχομένως να μην γνωρίζει να του πούμε εμείς (του το εξηγεί ο Χατζησάββας) ότι λέμε στο Κυπριστάν την ρήση, «εν της παπαθκιάς τα ξύλα τώρα», Κωτσιούι καλαμαρούι;

• Το πλέον συγκλονιστικό όμως είναι ότι άπαντες, βουλευτές, καθηγητές και λοιποί παρευρισκόμενοι άκουσαν το ΕΔΟΝόπουλο που αναδείχτηκε Πρόεδρος των μαθητών με την συνδρομή του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ (επικεφαλής είναι αυτός ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Λάρνακας ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑ), να αποκαλεί τον Υπουργό Παιδείας …ψεύτη. Όποιος και αν είναι ο Υπουργός ότι και να εκστόμισε όσα σοβαρά λάθη και να έκανε . Όταν επιτρέπεται σε νεαρό παιδί να χαρακτηρίζει ΨΕΥΤΗ κάποιο θεσμικό πρόσωπο τότε διαλύθηκαν τα πάντα. Ισοπεδώθηκαν όλα και η κοινωνία πάει στο βάραθρο χωρίς ανάχωμα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πάντως επί εποχής Προεδρίας ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ η Βουλή συναγωνίζεται τα σπουδαιότερα καφενεία των χωρκών. Με τους καυγάδες , τους λαφαζάνηδες να κυριαρχούν , αλλά κυρίως την αερολογία. Το επίπεδο πάντως ξεπέρασε τον πάτο …ακόμη και τον απόπατο. Τι έχει πιο κάτω;.

• ΥΓ: Παρακαλούμε μην συγκαλέστε την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να δικάσετε τις καταγγελίες ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ κατά ΑΝΤΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ. Δεν αντέχει κι άλλο φιάσκο το κύρος του Κοινοβουλίου…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση