ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχίσμα στους εκπαιδευτικούς - η ελπίδα Πλατή και η αριστερή επιλογή… Βύρας

Οι προεδρικές συμπαρασύρουν και την εκπαίδευση

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ότι η τεράστια δαπάνη για την Παιδεία που ξεπερνά τα 2.1 δισεκατομμύρια Ευρώ, παράγει δυσανάλογα αποτελέσματα, είναι παραδεκτό ακόμη και από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους γονείς . Όσοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε της δηλώσεις των μαθητών στην χθεσινή διαδήλωση ,πήραμε μια γεύση του γνωσιολογικού επιπέδου ιδιαίτερα στην χρήση της Ελληνικής γλώσσας. Εμάς πάντως μας έμοιαζαν με Φοινικοκυπριακά. Ωστόσο, αντί να συνενώσουν τις δυνάμεις τους γονείς και εκπαιδευτικοί ή για να ακριβολογούμε , οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, αυτοί σπρώχνουν τα πράγματα στην οπισθοδρόμηση.

• Κι επειδή το θέμα της εξέτασης τετραμήνων, το αντιμετωπίσαμε αρκετές φορές και οι τηλε- συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών με κούφια συνθήματα επιδιώκουν να τις αναστείλουν, να σας ενημερώσουμε ότι το εν λόγω θέμα, κατ’ αρχήν προκαλεί ΣΧΙΣΜΑ και ΔΙΧΑΣΜΟ στην ΟΕΛΜΕΚ, αφού οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τοποθετούνται αναλόγως της κομματικής τους προέλευσης.

• Έτσι και Αναγέννηση του ΔΗΚΟ και Προοδευτική του ΑΚΕΛ τάσσονται υπέρ της αναβολής , ενώ η Αλλαγή του ΔΗΣΥ εναντίον, κάτι που προκαλεί προβλήματα και αναστάτωση, που μεταφέρεται και στους εκπαιδευτικούς της πρώτης γραμμής, αφού να υπενθυμίσουμε ότι οι συνδικαλιστές, αναπαύονται στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και οραματίζονται το μέλλον της παιδείας, αλλά πρωτίστως το δικό τους, περιμένοντας τις προαγωγές, που ενίοτε τους δίνονται, για να σιωπήσουν…

• Και ακούσαμε τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ και επικεφαλής της Αναγέννησης του ΔΗΚΟ, να ζητεί αναστολή της νομοθεσίας τετραμήνων, την οποία ο ίδιος μαζί με το Υπουργείο Παιδείας, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ και τον πρώην Πρόεδρο της οργάνωσης και επικεφαλής της Προοδευτικής του ΑΚΕΛ ΓΙΑΝΝΟ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, εκπόνησαν στην βάση σχετικής πρότασης νόμου που ετοίμασαν βουλευτές και κατέθεσαν στην Επ. Παιδείας και μετέπειτα στην Ολομέλεια για να γίνει νομοθεσία του κράτους .

• Και τώρα ο Χατζησάββας του ΔΗΚΟ εναντιώνεται και συναινεί να διαμαρτύρονται οι μαθητές. Πάντως, στις δηλώσεις των μαθητών στα κανάλια ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιλήφθηκε γιατί δεν θέλουν τις εξετάσεις τετραμήνων. Γιατί θα πιεστούν οι καθηγητές για την ύλη και άλλα φληναφήματα. Όσον αφορά τους οργανωμένους γονείς που και αυτοί εναντιώνονται για να μην πιεστούν τα μωρά , να τους δώσουμε συγχαρητήρια, γιατί σωστά πρότυπα δίνουν στα παιδιά τους . Να επιδιώκουν την λούφα και την απαλλαγή και να μην εξετάζονται. Και ότι στην ζωή με τρεις κραυγές και δυο παρασκήνια λύνεις τα προβλήματα σου διαμορφώνοντας το υπερεγώ και τον ναρκισσισμό. Αν και μου φαίνεται ότι δεν είναι η πλειοψηφία των μαθητών που αντιτίθεται, αλλά όσοι είναι γαλουχημένοι σε κομματικές οργανώσεις .

• Έτσι για να μην κοροϊδεύουν και να μπλοκάρουν κάθε μεταρρύθμιση στην παιδεία οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ καθηγητές των εκπαιδευτικών οργανώσεων να επισημάνουμε 1-2 πραγματάκια. Ο λόγος που εναντιώνεται μικρή μερίδα καθηγητών είναι ότι λόγω των ενιαίων εξετάσεων για όλα τα σχολεία θα διαφανεί και το έργο του κάθε καθηγητή και τι προσφέρει στα παιδιά. Κατά δεύτερο και παρακαλώ σημειώστε το καλά.

• Την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους, την εφαρμογή της και όσα αφορούν την παιδεία, την προωθούν, την διαμορφώνουν και την επιβάλουν ΜΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. Γιατί; Μα το 95% των λειτουργών του Υπ. Παιδείας, το οποίο έχει την ευθύνη για την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους είναι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Οπόταν οι ίδιοι διαμορφώνουν τα πάντα και οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας απλώς τα επικυρώνουν. Εκτός κι αν δεν τους θεωρούν μέλη τους οι συνδικαλιστές γιατί είναι αποσπασμένοι στο Υπ. Παιδείας. Να το πουν ΚΑΘΑΡΑ και να μην κοροϊδεύουν.

• Κλείνοντας το θέμα να σημειώσουμε ότι εμείς ΓΡΑΜΜΑΤΑ μάθαμε από τους γίγαντες της εκπαίδευσης που είχαμε στα σχολεία μας. Τους μνημονεύουμε και τους ευχαριστούμε πάντα. Και σήμερα η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εκπαιδευτικών είναι καλλιεργημένοι και ευσυνείδητοι. Γιατί αφήνουν τους αναπαυόμενους συνδικαλιστές να τους χαλούν την εικόνα τους;

• Πάμε και στα πιο λάιτ θέματα. Ο οικονομολόγος και επικεφαλής της πλατφόρμας ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΛΑΤΗΣ παρουσιάζονται από αρκετούς ΑΚΕΛικούς ως επιλογή για τις Προεδρικές εκλογές που μπορεί να εμβολίσει την δεξιά . Έδωσε το στίγμα του και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις , αφού συγκρούστηκε με τον Νίκαρο ήταν δίπλα στον Πρίγκιπα στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές και στον β’ γύρο συμπαρατάχθηκε με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΑ. Άριστος Γνώστης περί οικονομίας και προέβλεψε όσα θα συνέβαιναν στον Συνεργατισμό. Η αιχμηρή του αρθρογραφία στα ΜΚΔ με αναφορές σε συμμορία και ανάγκη για ανατροπή και ελπίδα, βρίσκουν αρκετούς συμμέτοχους και προωθητές μιας τέτοιου είδους εναλλακτικής επιλογής, αφού μέχρι στιγμής το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε αδιέξοδο.

• Καλά σύντροφοι δεν σας συγχύζουμε. Πάντως αν θέλετε αριστερή επιλογή έχετε τον άνθρωπο σας. ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ Δήμαρχος Λάρνακας. Προσέξετε τον άνθρωπο που προσομοιάζει με ΕΘΝΑΡΧΗΣ. Ενώ η αντιπολίτευση ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ καταψήφισε όλα τα κονδύλια περί αποκρατικοποιήσεων, αντίθετα, ΟΜΟΦΩΝΑ η Βουλή( ακόμη και το ΕΛΑΜ) ψήφισε την παραχώρηση σε ιδιώτες της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας.

• Μην προσθέσουμε ότι εξελέγη και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων με ψήφους δεξιών δημάρχων, πρωτοστατεί και είναι ισορροπιστής ανάμεσα στις αντίρροπες δυνάμεις για το νομοσχέδιο περί τοπικής αυτοδιοίκησης , είναι και νεαρός στην ηλικία και κυρίως διαφανοκέφαλος , χαρακτηριστικό γνώρισμα επιφανών ανθρώπων. Αν θέλετε και άλλα κατετάγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ με περισσότερους σταυρούς από Στεφάνου και Λουκαίδη. Πολιτικό παιδί του οικονομικού τσάρου του ΑΚΕΛ ΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ και καθοδηγητής του ο πρώην βουλευτής – προπονητής ποδοσφαίρου ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΟΥΣΚΑΛΛΗΣ.

• Πάντως στο άκουσμα της εισήγησης περί Βύρα κάποιοι σύντροφοι αναφώνησαν « βίρα τις άγκυρες» και άλλοι μας πληροφόρησαν με αρκετό κιτρινισμό ότι δεν ψάχνουμε για Πρόεδρο στην ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Σύντροφοι είναι αυτοί ενίοτε μαχαιρώνουν και πισώπλατα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Επειδή το Ισραήλ το έχουμε ως πρότυπο για αντιμετώπιση της πανδημίας, να σας πληροφορήσουμε ότι ο Πρωθυπουργός Μπένετ ( συντοπίτης του Μπουρλά της PFIZER) εξήγγειλε ότι αρχίζει η χορήγηση και 4ης δόσης εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών. Οπόταν παρακαλούμε πέστε μας αλήθειες και αφήστε για το παρελθόν τα περί τείχους , κανονικότητας και άλλα φληναφήματα.

• ΥΓ: Η ανοχή στην κριτική όσο σκληρή και αν είναι αποτελεί την καλύτερη άμυνα σε οποιονδήποτε υποψιαζόμαστε ότι διακρίνεται από άλλου είδους ελατήρια και κίνητρα. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε, δημοσιογράφοι- πολιτικοί- σύζυγοι υπουργών και η κοινωνία μας κατατάσσει στην ανάλογη θέση. Οι ΦΙΛΙΠΠικοί μάλλον δεν εξυπηρετούν σε οτιδήποτε, αλλά προκαλούν αχρείαστους κυκεώνες …

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X