ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέφανος όπως Χριστόφιας: Προσανατολισμός για αριστερή υποψηφιότητα στις Προεδρικές

Ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν και τον εμφύλιο πόλεμο που θα ξεσπάσει στον ΔΗΣΥ με δυο υποψηφιότητες

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ανακοπή στην κατρακύλα των ποσοστών του κόμματος με ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ που θα προσδιορίζει το στίγμα του κόμματος και προφανώς αποφυγή της κάλυψης - απόκρυψης, πίσω από κοινό υποψήφιο αμφιλεγόμενων θέσεων στο Κυπριακό, ζοφερών οικονομικών και κοινωνικών αντιλήψεων και γενικότερα συγκυβέρνησης με κόμματα τα οποία απέχουν έτη φωτός από τις θέσεις του ΑΚΕΛ, επιδιώκουν να βάλουν σημαίνοντα στελέχη του αριστερού κόμματος του Κυπριστάν, που προτείνουν ως μόνη λύση, την διεκδίκηση των Προεδρικών εκλογών με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

• Αν και εκ πρώτης όψεως αρκετοί εκ των ΑΚΕΛικών στελεχών, που με υποψήφιο τον ΣτεφΣτεφ δεν θα ικανοποιηθεί και υλοποιηθεί η προσωπική τους ατζέντα και φιλοδοξίες, και έτσι επισείουν τον μπαμπούλα της ήττας και των χαμηλών ποσοστών, για να αποτρέψουν την καθαρή αριστερή πρόταση στην κοινωνία. Προς τούτο μάλιστα προβάλουν και το επιχείρημα ότι το ΑΚΕΛ συναίνεσε στην αναβολή των δημοτικών εκλογών υπό τον ΦΟΒΟ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΣ και ως εκ τούτου καλύτερα θα ήταν να ΚΡΥΦΤΟΥΝ πίσω από κοινό υποψήφιο και συμμαχίες με άλλα κόμματα. Ωσάν και η ήττα στην προκειμένη αλλάζει χρώμα και διαφοροποιείται και δεν σημαίνει άλλη μια πενταετία εκτός εξουσίας.

• Με το υφιστάμενο κατακερματισμένο έως και διαλυμένο πολιτικό σκηνικό, με τα περισσότερα κόμματα να έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ- δυσεπίλυτα εσωκομματικά προβλήματα (σίγουρα όποιον και να στηρίξουν δεν θα μεταφέρουν ΟΛΟΥΣ τους ψηφοφόρους τους) και με την προφανή έλλειψη ικανής προσωπικότητας που θα ηγηθεί του όποιου αντιπολιτευτικού μετώπου, το επιχείρημα να καταστεί ο ΣτεφΣτεφ, … ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ και να διεκδικήσει τον ανώτατο πολιτειακό θώκο, παρουσιάζεται ως επιλογή που υιοθετούν αρκετοί στην εξουσία της Εζεκίας Παπαϊωάννου και προωθούν περισσότεροι.

• Με τον ΣτεφΣτεφ υποψήφιο για τις Προεδρικές εκλογές θα επιχειρήσουν να ανασυντάξουν το κόμμα, θα θέσουν ξεκάθαρα τις θέσεις και προτάσεις τους στην κοινωνία και ενδεχομένως να ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ και τον ΕΜΦΥΛΙΟ πόλεμο που θα ξεσπάσει στον ΔΗΣΥ με δυο υποψηφιότητες (χμ ΞΥΠ το παράκανες με τις αποκαλύψεις, αλλά γι’ αυτό ες αύριον τα σπουδαία) που θα του ανοίξει τον δρόμο για τον λόφο του Προεδρικού. Χωρίς μεγάλα πολιτικά βαρίδια και με καθαρό λόγο που διαθέτει ο ΣτεφΣτεφ προκρίνεται από αρκετούς ΑΚΕΛικούς και προτείνεται προς ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ και Οικολόγους ως το πρόσωπο που μπορεί να συνενώσει δυνάμεις.

• Εξάλλου, αν κάποιος αναγνώσει προσεκτικά το πολιτικό σκηνικό η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, όπως διαφάνηκε στις βουλευτικές εκλογές είναι ΑΝΕΝΑΤΑΧΤΟΙ, ψήφισαν μικρά κόμματα που δεν μπήκαν στην Βουλή και κυρίως ΑΠΕΙΧΑΝ από την διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων τους στο ναό της Δημοκρατίας. Οπόταν το πεδίο είναι ανοικτό και ελεύθερο και εναπόκειται στην στρατηγική και τον προεκλογικό αγώνα για να πετύχει κάποιος…Στο επιχείρημα ότι πλέον οι ψηφοφόροι απομακρύνθηκαν από τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ και δεν επιστρέφουν πίσω και ενδεχομένως κομματικός υποψήφιος να μην εισπράττει την ψήφο αρκετών εξ αυτών, φαντάζομαι ότι το αντεπιχείρημα είναι ότι από ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ και ΑΚΑΠΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ έχουμε χορτάσει σ’ αυτό τον τόπο, ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές…

• Σημειώνεται ότι πρόταση για στήριξη υποψηφίου της αριστεράς υπέβαλε και δημόσια ο πρώην Υπουργός Παιδείας και νυν Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και προφανώς συνεπικουρείται και από το περιβάλλον του και τον πανταχού παρών προσφιλή του αόρατο επικοινωνιολόγο, του οποίου την δράση καταγράψαμε παλαιότερα.

• ΣτεφΣτεφ στηρίζουν ως υποψηφιότητα για Προεδρικές εκλογές, όπως μας πληροφορεί στην έκθεση του ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ και αρκετά στελέχη του κόμματος, όπως οι βουλευτές ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ και ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ καθώς και στελέχη άλλων συνδεδεμένων με το κόμμα οργανώσεων, όπως ΠΕΟ- ΕΚΑ – ΠΟΓΟ που εκδηλώνονται ξεκάθαρα υπέρ του Γ. Γ. του ΑΚΕΛ.

• Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι στο ΑΚΕΛ υπάρχει και συζήτηση περί άλλης αριστερής υποψηφιότητας που θα καταφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους και άλλων πολιτικών σχηματισμών και να αποδειχθεί ικανή λύση που θα τους οδηγήσει στην γη της επαγγελίας, που είναι φυσικά η εξουσία και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Φυσικά η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε , τουλάχιστον σε ακαδημαϊκό επίπεδο σε συνεδρίες του Πολιτικού Γραφείου, αφέθηκε να συζητηθεί προσεχώς σε μεταγενέστερο στάδιο και όταν αρχίσει να διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό με τους υποψηφίους και των άλλων κομμάτων και κυρίως με το αντίπαλο δέος που είναι το κυβερνών κόμμα.

• Η άλλη αριστερή πρόταση που δεν είναι κατ’ ανάγκη και ενεργό στέλεχος του κόμματος μπορεί και να προταθεί στους κατά συνθήκη εταίρους που μπορεί και να την αποδειχθούν ευκολότερα.

• Όπως περιγράφει ο κόκκινος σύντροφος - πράκτορας της ΞΥΠ ακόμη συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διεργασίες ΑΚΕΛικών που θεωρούν ως μόνη λύση την συνεργασία με το ΔΗΚΟ και επιχειρούν εξομάλυνση των σχέσεων μετά την ανακατωσούρα και τις πληγές που άφησε η εκλογή Προέδρου της Βουλής. Στεφ Στεφ και Πρίγκιπας, έκαναν άτυπες συναντήσεις, όπως αποκαλύψαμε , και σε εύθετο χρόνο θα προχωρήσουν για τα περαιτέρω.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Προσέξετε παρακαλώ την ρήση που καθιερώνουμε για ορισμένους εκ των πολιτικών μας και ιδιαίτερα βουλευτών - βουλευτριών και το έργο τους, το οποίο πιστεύουν ότι είναι περισπούδαστο. Παρουσιάζουν και επιδεικνύουν τις ΣΑΧΛΑΑΡΕΣ ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X