ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στ.Στεφάνου: Θέλει πολλή δουλειά για να γυρίσει ο κόκκινος ήλιος

Ηγέτης του ΑΚΕΛ για δυο θητείες και μετά θα παραδώσει την σκυτάλη στον Χρήστο Χριστόφια

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η αισιοδοξία και το χαμόγελο που τον διακρίνει αποτελούν με τα σημερινά δεδομένα το καλύτερο όπλο για να επιχειρήσει ώστε να επαναφέρει το ΑΚΕΛ στις ράγες της πολιτικής, αφού εκτροχιάστηκε εδώ και αρκετό καιρό, υφιστάμενο μάλιστα τραύματα, που είναι ασύμβατα με την επιβίωση ενός κομματικού οργανισμού. Και ιδιαίτερα ενός αριστερού κόμματος που μάχεται να επαναπροσδιοριστεί στον πολιτικό χάρτη, όπου επικρατούν νέα δεδομένα και καινούριες συνθήκες.

• Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία παραλαμβάνοντας το κόμμα στην χειρότερη στιγμή της πολιτικής διαδρομής του. Και σίγουρα χωρίς την υποβοήθηση των πάντων είναι από δύσκολο έως απίθανο να μπορέσει να καταφέρει κάτι περισσότερο από τον προκάτοχο του. Αν μπορέσει να αποκολληθεί από το βαθύ ΑΚΕΛ που καταδυναστεύει το κόμμα και ξηλώσει την αυλή που περιτριγύριζε τον απελθόντα Άντρο Κυπριανού, έχει πιθανότητες, διαφορετικά μην περιμένετε ότι θα γυρίσει ο κόκκινος ήλιος.

• Μπορεί ν’ αλλάξει πολιτικές; Όπως να μετατρέψει το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ σε ένα κόμμα ελκυστικό με αρχές και αξίες και κυρίως με το ηθικό πλεονέκτημα να κυριαρχεί έναντι των άλλων. Να επιδείξει ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ και ως ηγέτης να κάνει προσπάθεια για να επαναφέρει τους απογοητευμένους, εκδιωχθέντες και άλλους αποστασιοποιηθέντες από το κόμμα Μπορεί άραγε να κάνει την δική του ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και να επαναφέρει στελέχη, όπως ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ που θα μεταφέρουν το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΑΚΕΛ και δεν κινούνται πάντα βάσει των προσωπικών ατζεντών και συμφερόντων.

• Μπορεί να διαψεύσει τον Πιστολέρο και άλλους τέτοιους τύπους που επιμένουν ότι η μέθοδος της ΣΤΥΜΜΕΝΗΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑΣ που ακολουθεί το κόμμα, όπου απομυζεί στελέχη και μετά τα ρίχνει στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων είναι απηρχαιωμένη και το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να απομακρύνει από το κόμμα όσους έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να δώσει χώρο και χρόνο σε νέους ανθρώπους να αναδειχθούν μέσω του ΑΚΕΛ και να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του κόμματος και στις επονομαζόμενες νέες δυνάμεις, αλλά με συγκεκριμένο ρόλο. Η αναδιοργάνωση του κομματικού στρατού που φαίνεται να κινείται στην βάση δημοσιοϋπαλληλικών νοοτροπιών επείγει , αφού οι γνήσιοι αριστεροί επιθυμούν ως εκ της φύσεως τους λαϊκούς ανθρώπους και προφανώς όχι κυριλέ τύπους.

• Μπορεί τελικά ο Στέφανος να γίνει ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ της Κύπρου όταν καταλάμβανε την εξουσία στην Ελλάδα; Χρειάζεται να κάνει δυο – τρία κλικ προς το κέντρο και να αφήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την πεπαλαιωμένη πολιτική ανάγνωση των γεγονότων με την ξύλινη γλώσσα και το μουντό προφίλ.

• Πάντως τα αποτελέσματα της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής έδωσαν τα δικά τους μηνύματα. Ανέδειξαν την ανάγκη το ΑΚΕΛ να συμπεριλαμβάνει στην ηγεσία του ανθρώπους από όλες τις κατευθύνσεις και προσανατολισμούς, χωρίς μικροπρέπειες και αποκλεισμούς. Κυρίως χωρίς την σύγχρονη γάγγραινα του ΑΚΕΛ που είναι ο παραγοντισμός. Αν και κάποιος εκ των κόκκινων συντρόφων – πρακτόρων της ΞΥΠ επιμένει ότι η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί κλασική περίπτωση ανακύκλωσης και μια από τα ίδια ή αν προτιμάτε κατά το άσμα που άδει περιπαθώς ο αείμνηστος- τεράστιος Νίκος Παπάζογλου «όλα τριγύρω αλλάζουνε / κι όλα τα ίδια μένουν», ο χρόνος θα καταδείξει.

• Ο νέος Γ.Γ του ΑΚΕΛ (εμείς του ευχηθήκαμε καλές επιτυχίες και τον προσφωνήσαμε προ δεκαπενθημέρου στον Ναό της Δημοκρατίας) δεν έχει και αρκετό χρόνο προσαρμογής. Θα έχει σε λίγους μήνες να δώσει και την πρώτη σκληρή μάχη. Τις δημοτικές εκλογές εκεί όπου θα διαφανεί η κατεύθυνση που θέλει να δώσει στο κόμμα, αλλά και η διαλεκτικότητα και ετοιμότητα του για συνεργασίες με άλλα κόμματα προς επίτευξη των στόχων του. Η επανασυγκόλληση των σχέσεων με το ΔΗΚΟ και άλλους σχηματισμούς για να πετύχει τον στόχο του είναι η πρώτη δοκιμασία του Στεφάνου. Διαφορετικά είναι να κερδίσει 2-3 μεγάλους Δήμους ( Λευκωσία - Λεμεσός - Στρόβολος) και αλλιώτικα να ξεκινήσει με ήττα. Οι πάντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

• Ήδη από πλευράς ΔΗΣΥ σε αρκετούς Δήμους το τοπίο είναι ξεκάθαρο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι άρχισαν τον προεκλογικό τους αγώνα. Αν περιμένουν για πολύ θα είναι πλέον αργά. Και οι νέοι ηγέτες πρέπει να παίρνουν γρήγορες και άμεσες αποφάσεις και απ’ αυτές θα κριθούν. Το δυστύχημα για τον Στέφανο είναι ότι δεν έχει περίοδο χάριτος ούτε και χρόνο για να προσαρμοστεί. Αν και είναι ενεργός πολιτικά και σε ηγετικά πόστα εδώ και 10ετίες και σαν έτοιμος από καιρό, εντούτοις η καρέκλα του αρχηγού είναι πάντα καυτή.

• Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Σε όσους εξ ημών και υμών επιτρέψει ο Θεός και ο Άγιος Στυλαινός ο Παφλαγόνας να ζήσουμε για ακόμη καμιά 10 ετία, να θυμάστε ότι ο Στέφανος θα μείνει ηγέτης του ΑΚΕΛ για δυο θητείες και μετά θα παραδώσει την σκυτάλη στον ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, όπως είναι και ο προγραμματισμός της αγίας ΑΚΕΛικής οικογένειας. Ο ΧριΧρι θα ζυμωθεί στο Κοινοβούλιο για να ετοιμαστεί. Οι παρακαταθήκες του αείμνηστου πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από την οικογένεια.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αν είχαμε κι άλλα πτητικά μέσα. Αν πήγαιναν γρηγορότερα στις πυρκαγιές οι πυροσβεστικές. Αν υπήρχε συντονιστικό κέντρο. Αν λαμβάνονταν μέτρα. Αν, αν , αν, αν. Μια ζωή μένουμε στα αν. Μέχρι την επόμενη τραγωδία θα συζητούμε για τα αν που ταλαιπωρούν το βασανισμένο τόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση