ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρό διαζύγιο ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - «Αρραβώνας» Πρίγκιπα - Σιζό

Στις 1.40 Πρόεδρος ο Άντρος και στις 4.30 εξελέγη η Αννίτα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Οδυνηρές ήττες που καταγράφηκαν στην ιστορία και αποδίδονται στην πανθομολογούμενη πλέον πολιτική ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την υπέρμετρη φιλοδοξία των ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, υπέστησαν ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ και πλέον και τα δυο κόμματα βρίσκονται σε κατάσταση ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗΣ. Η ολοκληρωτική συντριβή τους είναι θέμα χρόνου και χωρίς ριζικές αλλαγές στα κόμματα τους δύσκολα μπορούν να ανακάμψουν. Το κυριότερο όμως, πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τους περήφανους αριστερούς και ΔΗΚΟικούς και χρειάζονται πλέον ταχυδακτυλουργικές κινήσεις για να μπορέσουν να επανακάμψουν. Χωρίς χρονοτριβή χρειάζεται να ξηλώσουν τα κονκλάβια που βρίσκονται γύρω από τους ηγέτες τους και φέρουν ενδεχομένως και την μεγαλύτερη ευθύνη, αφού οι προσωπικές τους ψυχικές καταστάσεις τους οδήγησαν σε ακραίες συμπεριφορές που απώθησαν το εκλογικό σώμα.

• Δεν είναι δυνατό δηλαδή να συνεργάζονται δυο κόμματα, να προετοιμάζονται, να χαράσσουν κοινή γραμμή στο Κοινοβούλιο και στην κρίσιμη στιγμή να τα θαλασσώνουν και να οδηγούνται σε ήττες. Γιατί δεν έγινε η συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ με ένα εκ των δυο υποψηφίων να διεκδικεί την Προεδρία της Βουλής και τους πρόθυμους Οικολόγους να τους ψηφίζουν; Προφανώς δεν επιτεύχθηκε γιατί έβαζαν και οι δυο ηγέτες πάνω από το συμφέρον της συμμαχίας την προσωπική τους επιθυμία για να πάρουν αξίωμα. Όπως δυο μικρά παιδιά που συναγωνίζονται για το ίδιο παιχνιδάκι και τσακώνονται ποιος θα παίξει πρώτος. Θα πρέπει πάραυτα να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους…

• Για την ιστορία ο Άντρος Κυπριανού στις 1.40 μ.μ ήταν Πρόεδρος της Βουλής και στις 4.30 κατάφερε να εκλέξει την αντίπαλο του στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα. Μπήκε σε διεργασίες με την ΔΗΠΑ, προχώρησε σε συμφωνίες και υπόγειες συναλλαγές και τελικά την τελευταία στιγμή μετάνιωσε μας λένε, λόγω ΕΔΕΚ. Καλά την ΕΔΕΚ σε ολόκληρο τον προεκλογικό αγώνα την κοσμούσατε με παντός είδους επίθετα και επειδή αποχώρησε από την συνεργασία δεν δεχτήκατε την Προεδρία της Βουλής; Και αν σας ψήφιζε και ο ΔΗΣΥ τι έγινε; Νομοσχέδια δεν ψηφίζετε στην Βουλή μαζί με όλα τα κόμματα; Άλλη μια φορά επαναλήφθηκε το σενάριο περί του ΟΧΙ για να τσιμεντωθεί το ΝΑΙ. Τώρα; Οδηγήσατε το ΑΚΕΛ στην απομόνωση, στον πάτο και δύσκολα μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Μάλλον το οδηγείται σε κατάσταση ΚΚΕ Ελλάδας ανοίγοντας δρόμο για νέο κόμμα στην αριστερά. Ενδεχομένως γράψατε την πλέον ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ιστορία του κόμματος.

• Οπόταν το διαζύγιο με το ΔΗΚΟ θα είναι σκληρό και οδυνηρό και θα αφήσει τα σημάδια του όπως κάθε χωρισμός. Αντιλαμβάνεται τόσο ο Πρίγκιπας όσο και Άντρος, αλλά και οσονούπω ο διάδοχος του, ότι δύσκολα η βάση των δυο κομμάτων μπορεί να δεχθεί οποιουδήποτε είδους συνεργασία. Τετέλεσται. Όσο για το ΔΗΚΟ και τον Πρίγκιπα έχει βρει ήδη τον νέο σύμμαχο του, κάποιο παλιό γνώριμο που για καιρό τώρα τον είχε παραπεταμένο και ενίοτε τον έβριζε, την ΕΔΕΚ. Ανάγκα και οι θεοί πείθονται, αφού και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ παρουσιάζεται πρόθυμος να ενδώσει στο φλερτ του Πριγκιπάτου. Δεν έχει δα να χάσει και τίποτε. Ο περιβόητος κεντρώος χώρος θα νεκραναστηθεί, αλλά η προοπτική να επιβιώσει, λόγω περιορισμένου αριθμού καρεκλών και εξουσίας φαντάζει δύσκολη. Να υπομνήσουμε και την έμπνευση του νεοεκλεγέντος βουλευτή της ΕΔΕΚ Αντρέα Αποστόλου που από την Κυριακή των εκλογών προέβλεψε το μέτωπο του κέντρου ως λύση για τα δυο κόμματα.

• Όσο για τον Φούλη γράφτηκαν πολλά και περιττεύουν τα υπόλοιπα. Ψυχολόγησε τους αντιπάλους και το περιβάλλον και με απλές κινήσεις τους κέρδισε,εκμεταλλευόμενος την ανεπάρκεια τους. Έτσι πήγε σήμερα να μαζέψει κεράσια στην Πάφο και αφήνει τους αντιπάλους του να κλαίνε επί ερειπίων. Θέλησε να δώσει την Προεδρία της Βουλής σε κάποιο αντίπαλο , όπως ο Πρίγκιπας και ο Άντρος σε διαφορετικές στιγμές της βδομάδας, αλλά και οι δυο καθότι πρωτευουσιάνοι και ευγενείς δεν γνωρίζουν την λαϊκή ρήση που λένε στην Πάφο, «αν έβρεις σύκο σήκωστο - πριν το σηκώσουν άλλοι».Αν δεν ξέρει ο Πρίγκιπας τι σημαίνει η ρήση ας ρωτήσει τον Άθω και τον Χρύση και ο Άντρος την Μαρίνα Χριστόφια.

• Μαεστρία επέδειξε και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Κάρογιαν που καθοδήγησε το παρασκήνιο με τρόπο που τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος του, να μην εκλεγεί ο Πρίγκιπας. Και παγίδευσε και τον αιθεροβάμονα Άντρο όπως και τους ζαλισμένους Οικολόγους, που ομολογουμένως μετά τον Περδίκη περιήλθαν σε χάος, παραπέμποντας σε ψιλικατζίδικο παρά κόμμα.

• Όσο για το ΕΛΑΜ κέρδισε και πάλι, αφού έκανε βήματα ταχεία για να αποδείξει στην κοινωνία ότι δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά σχηματισμός που αποσκοπεί στην ενεργό εμπλοκή στην πολιτική κονίστρα με στρατηγική αξιοζήλευτη. Όσο για την ατάκα ότι ψήφισε Αννίτα για να φράξει τον δρόμο στο ΑΚΕΛ, ας αναπολήσουν τις βίαιες επιθέσεις τους κατά του ΕΛΑΜ, όπως αυτή του Χριστάκη Χριστόφια που ζήτησε την σύλληψη τους. Ε, τι θέλετε . Θα ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά τους. Το μένος και το μίσος κατά αντιπάλων στοίχισε και σε ΑΚΕΛ αλλά και στο ΔΗΚΟ.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η μεγαλύτερη πολιτική πλάκα , ενδεχομένως όλων των εποχών, διαδραματίστηκε με τον Πρόεδρο των Οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ. Ομολόγησε στην εκπομπή του ΡΙΚ ότι πήγαινε στην Βουλή για να ψηφίσει Άντρο και στις 4 όταν άρχισε η συνεδρία έμαθε ότι δεν ισχύει η συμφωνία με ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ - ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ. Ουάου. Ποιος σου το είπε ρωτούσε ο Κκημήτρης. Κάποιος από εκεί έλεγε. Προφανώς ο Μωυσής ο κλητήρας που του έδωσε την ατζέντα. Ούτε καν ειδοποίησαν τον Παμπίνο οι σύμμαχοι του και αυτός πήγαινε χαρούμενος να σηκώσει το χεράκι και να πάρει ότι προαιρείται το ΑΚΕΛ αργότερα. Τόσο πολύ τον υπολόγιζαν. Κι όμως αυτός θέλει να αρχίσει προεκλογική εκστρατεία για την Προεδρία της Δημοκρατίας από σήμερα και να παίξει και ρόλο. Είσαι αξεπέραστος Πάμπο, είσαι ηγετάρα φίλε μου. Είσαι λίγος για την Κύπρο…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X