ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σιγοντάρει το λαθρεμπόριο με τα κατεχόμενα η Κυβέρνηση

Σαν να προωθούν λύση δυο κρατών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Καλό μήνα και είθε ο Θεός να Μας Αξιώσει να εορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού. Τώρα δε που θα μας επισκεφθεί και ο Πάπας ελπίζουμε να μεσολαβήσει στον Ύψιστο να μας Φωτίσει για να ξεπεράσουμε τα δεινά που επισωρεύτηκαν στην ανθρωπότητα.

• Μ’ αυτά λοιπόν και επικαλούμενοι την Θεία Φώτιση, κυρίως αυτή να επέλθει στους πολιτικούς μας , μείναμε ενεοί και έκθαμβοι απ’ όσα ακούσαμε χθες στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. Η κοινή διαπίστωση όλων των βουλευτών, όλων των χρωματισμών και αποχρώσεων είναι ότι η Κυβέρνηση με την στάση της ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ, ΠΡΟΩΘΕΙ και υποβοηθεί το λαθρεμπόριο με τα κατεχόμενα.

• Δεν είναι καθόλου υπερβολή και αν η πανδημία και ο πόλεμος και ο διαχωρισμός που έντεχνα κατασκεύασαν ανάμεσα στους πολίτες, θα έπρεπε να προβληματίσει όλους τους πολίτες του Κυπριστάν. Κυρίως αν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης είχαν άλλες προτεραιότητες και δεν ασχολούνταν ΜΟΝΟ με την βιομηχανία του κορωνοιού (πάντως μεγάλη μπίζνα τα ράπιτ- τεστ).

• Για να εξαγάγετε τα συμπεράσματα σας συνοπτικά να σας πληροφορήσουμε ότι οι τεχνοκράτες Υπουργείων και Τελωνείου που προσήλθαν στην Επιτροπή εξόργισαν τους βουλευτές και όλους τους παρευρισκόμενους επηρεαζόμενους επαγγελματίες, αφού επέδειξαν ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΡΑΘΥΜΙΑ και με στυλ βαριεστημένου τύπου που μπαίνει στο καφενείο και παραγγέλλει καφέ με λίζο , πληροφορούσαν ότι οι έλεγχοι τους είναι από υποτυπώδεις έως και ανύπαρκτοι.

• Όσο δε ράθυμος και αδιάφορος να είναι κάποιος δεν θα συμπεριφερόταν με τέτοιο τρόπο, αν δεν είχε την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των προϊσταμένων του στην υπηρεσία και προφανώς των Υπουργών και της Κυβέρνησης. Το συμπέρασμα που σαφώς εξάγετε είναι ότι η Κυβέρνηση δια πράξεων επιθυμεί να στηρίξει το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ μέσω των κατεχομένων , βιάζοντας και παραβιάζοντας και τον ούτω καλούμενο κανονισμό της πράσινης γραμμής.

• Αποφάσισε ο Νίκαρος και η Κυβέρνηση του ότι θα υιοθετήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ και προσπαθεί να το εδραιώσει με τον καλύτερο τρόπο , δηλαδή το εμπόριο με το ψευδοκράτος; Να μας το πουν ξεκάθαρα να γνωρίζουμε. Αν αυτή είναι η στρατηγική τους και η πολιτική τους, να γνωρίζουμε ως πολίτες για να μπορούμε να κάνουμε και τις πολιτικές μας επιλογές, αλλά και ενδεχομένως να αναχωρήσουμε από το νησί, αν δεν δεχόμαστε την διχοτόμηση και την συνύπαρξη με την Τουρκία.

• Όσοι δε επικαλούνται τον κανονισμό της πράσινης γραμμής και την βοήθεια προς Τουρκοκύπριους, θα σας παραθέσουμε όσα είπε ένας εκ των ΕΚΛΕΚΤΩΝ βουλευτών , εργατικός και κοινής αποδοχής ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑ του ΑΚΕΛ. Ο Κώστα που είναι μελετηρός και εμβαθύνει στα θέματα που παρουσιάζονται στην Βουλή είπε ανάμεσα στα άλλα τα εξής, περιγράφοντας το λαθρεμπόριο και τις απαντήσεις που δεν πήρε από τους αρμόδιους: « Για τα προϊόντα μαϊμού, τα προϊόντα από την Τουρκία που βαφτίζονται Τ/Κ , το παράνομο εμπόριο φυτοφαρμάκων , το λαθρεμπόριο καυσίμων με βυτιοφόρα ή μεγάλα φορτηγά που πάνε και έρχονται στα κατεχόμενα γεμίζουν τις δεξαμενές των καυσίμων και τις αδειάζουν στις ελεύθερες περιοχές δεν γίνονται έλεγχοι.». Περιμένει ο Κώστα να του απαντήσουν οι αρμόδιοι που σφυρίζουν αδιάφορα…

• Επεξήγηση για το φαινόμενο έδωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, που επισήμανε ότι τα ολιγοπώλια και το κατεστημένο των ελεύθερων περιοχών θησαυρίζει με τις ψηλές τιμές στα καύσιμα και οδηγεί τους πολίτες στα κατεχόμενα . Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε ακόμη ότι η δυστυχώς η κατάσταση έχει προκαλέσει ανατροπές στην συνοχή της κοινωνίας, του εμπορίου και του ανταγωνισμού. Πρέπει να δοθούν λύσεις χωρίς φόβο για τον κανονισμό της πράσινης γραμμής. Κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα ελέγχων των προϊόντων τα οποία μεταφέρονται στις ελεύθερες περιοχές.

• Ακόμη ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω και κατήγγειλε παραβιάσεις του κανονισμού της πράσινης γραμμής, λόγω πολιτικών επιλογών του Προέδρου Αναστασιάδη και της κουλτούρας συμβιβασμού. Υπέδειξε τα καύσιμα είναι επικίνδυνα και ρυπογόνα, ενώ με την σύγχρονη τεχνολογία, μπορούν να ελεγχθούν τα καύσιμα, όλων όσων μεταβαίνουν στα κατεχόμενα.

• Άλλη διάσταση έδωσε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ που αναφέρθηκε σε ρατσισμό που επιδεικνύει η Κυβέρνηση σε βάρος των Ελληνοκυπρίων εμπόρων, καταστηματαρχών και λοιπών φορολογούμενων με την εκκόλαψη του φαινομένου και υπέρ των αντίστοιχων εμπόρων στην Τουρκία και τα κατεχόμενα.

• Σας δώσαμε πανόραμα των απόψεων των βουλευτών που απεικονίζει την στάση της Κυβέρνησης. Εμείς δεν αφήνουμε τίποτε να περάσει απαρατήρητο και δεν παρασυρόμαστε από κυκεώνες και παραπλανήσεις. Έχουμε επιτελείο αναλυτών στην ΞΥΠ και η προπαγάνδα δεν μας πτοεί.

• Αν ο ΝΙΚΑΡΟΣ αποφάσισε ότι θα δώσει τέτοιου είδους λύση να μας πληροφορήσει για να μάθουμε κι εμείς οι πολίτες. Φτάνει να κρύβονται και να μας πουλάνε αρλούμπες περί αγώνων και παραμυθιών. Βρήκαν φυσικά την πανδημία ως πρόσχημα , φόβισαν την κοινωνία την αποπροσανατόλισαν και δεν συζητούν τα πραγματικά προβλήματα.

• Λέτε όσα του καταλόγιζαν περί ιδεών για λύση ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ πους συζητούσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με ημεδαπούς και αλλοδαπούς να είναι αληθή και μέσω του κανονισμού της πράσινης γραμμής ν’ ανάβει ΠΡΑΣΙΝΟ στην εν λόγω διευθέτηση; Τα φαινόμενα αυτά καταδεικνύουν . Και μετά μας έφταιξαν οι ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ. Ενδεχομένως επειδή είναι άνθρωπο της πιάτσας να κατάλαβαν γρηγορότερα απ’ όλους την κυβερνητική πολιτική, αλλά την διατύπωσαν άγαρμπα και άκομψα. Ε, δεν είναι και πολιτικοί επιστήμονες οι άνθρωποι…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αφού ρε παιδί μου οι επιστήμονες θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να προετοιμάσουν τα εμβόλια που θα καλύπτουν και την παραλλαγή ΟΜΙΚΡΟΝ, γιατί να μην περιμένουμε μέχρι τότε να βάλουμε την 3η δόση; Εκτός κι αν υπάρχει αρκετό στοκ εμβολίων στις αποθήκες και πρέπει να ξεστοκαριστεί. Τι λέει ο τηλεπιστήμονας Καραγιάννης που μέχρι και στα λάιτ απογευματινά σου παρευρίσκεται. Ας τον πάρει συνεργάτη της η Χριστιάνα Αριστοτέλους. Με τον Καρνάκη και το Τάσο Ευαγγέλου θα είναι τρίδυμο …

• ΥΓ: Ολημερίς μου έρχεται στο μυαλό το λαϊκό άσμα που άδει περιπαθώς ο ΤΕΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ στην οπερέττα του αξεπέραστου ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗ ¨θέλω να δω τον πάπα/ νοιώθω πως μπροστά μου όταν τον ειδώ πρώτη φορά/ θα κοπούν τα ήπατα μου.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X