ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρωτιά ΑΚΕΛ μετά από 15 χρόνια - Πανεπιστήμιο Κ. διέρρευσε για Δόξα Κ.

Διαδρομή Πανεπιστήμιο - Xριστοφίδης ΑΚΕΛ - Γ. Ελεγκτής - Συγκυβερνώντες καταποντίζονται - ΔΗΣΥ παραπατά - ΕΛΑΜ διψήφιο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ

• Με πανηγυρισμούς ωσάν να πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ το Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισαν στο ΑΚΕΛ τα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις με τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και τους συντρόφους στην κόκκινη πολυκατοικία να ανοίγουν σαμπάνιες. Αν και δημοσίως, κατόπιν στρατηγικής προσέγγισης θέλησαν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να μην προβούν σε πανηγυρισμούς, εντούτοις η ικανοποίηση στην ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι διάχυτη. Εμείς δια κορυφαίων αρχαιολόγων της ΞΥΠ σκάψαμε πάρα πολύ για να ανακαλύψουμε τον πάπυρο που κατέγραφε, πότε ήταν η προηγούμενη φορά που το κόμμα της αριστεράς ΚΑΤΕΛΑΒΕ την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στον πίνακα κατάταξης των κομμάτων.

ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ 2008 ΗΤΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΑΚΕΛ – Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΘΟΥ

• Ο πάπυρος ανέγραφε ότι η τελευταία φορά που το ΑΚΕΛ κατείχε την πρώτη θέση ήταν το μακρινό 2008, όπερ μεθερμηνευόμενο, οι σύντροφοι δεν είδαν χαρά και ευτυχία για μια 15 ετία. Ωστόσο, είναι συγκρατημένοι στους πανηγυρισμούς μπας και τα πράγματα αλλάξουν στην πορεία του χρόνου και στις διπλές εκλογές του Ιουνίου του 2024, επανέλθουν στην δεύτερη θέση. Προφανώς η καθήλωση στην δεύτερη θέση τόσα χρόνια προκαλεί κάποια ψυχική ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ – μπορεί να οριοθετηθεί κατά τους Γερμανούς ψυχολόγους και σαν φοβίες, κρίσεις πανικού- και παραπέμπει σε αντίστοιχη περίπτωση της καθημερινότητας, όπου κάποιος άντρας είναι ερωτευμένος με γυναικάρα και ξεροσταλιάζει, γιατί δεν του δίνει σημασία και προτιμά το αππωμένο καλοντυμένο πλουσιόπαιδο. Όταν κάποια στιγμή τον φλερτάρει επειδή βαρέθηκε τον πλουσιόπαιδο που χάνει τα χρήματα στον τζόγο, μπεκρουλιάζει, τσακώνεται με όλους, φυσικά αιφνιδιάζεται, χαίρεται και κάνει όνειρα για τις ερωτικές του στιγμές με το αντικείμενο του πόθου. Ξέρετε, όμως από το άγχος μην πάει στην συνάντηση με την γκόμενα και δεν καταφέρει να επιδοθεί στην μοναδική πράξη που ανακουφίζει τον άνθρωπο και είναι στις άμεσες προτεραιότητες του. Υπάρχουν και βοηθήματα αλλά… (ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ να μην χαχανίζει.)

• Έτσι και το ΑΚΕΛ οργανώνονται και προσπαθούν να απολαύσουν τον Ιούνιο 24 την ερωτική τους βραδιά με την πρωτιά, με ποικίλες δράσεις όπως σκληρότερη αντιπολίτευση, κοινωνική πολιτική και προσέγγιση στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, επιστροφή στις λαϊκές οργανώσεις και στους θαμώνες της, περιορισμό των ατοπημάτων βουλευτών – στελεχών και δράσεις προς συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, όπως π.χ των ευαίσθητων περί μεταναστών και δικαιωμάτων τους, ΛΟΑΤΚΙ, πράσινων, αλλά και επίδειξη συνεχούς αγάπης προς τα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ και άλλους δεξιούς - κεντροδεξιούς, προσδοκώντας ότι θα πάρουν και απ’ αυτούς το μερίδιο τους. Προφανώς και θα παίξουν ρόλο και τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών και τοπικής αυτοδιοίκησης αν και τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα αφού: Για μεν στις Βρυξέλλες ανανέωσαν τα ενοικιαστήρια συμβόλαια οι ευρωβουλευτές ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ, ενώ για δημοτικές εκλογές θα επιχειρήσουν μέσω ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ και διάλυσης της συνεργασίας των 3 ΔΗ (ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ) και παραχώρησης αξιωμάτων ακόμη και σε δεξιούς ΑΝΤΑΡΤΕΣ, έτσι ώστε να μην απομονωθούν και φυσικά να πάρουν ότι τους αναλογεί...

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ

• Όσον αφορά τον ΔΗΣΥ προκλήθηκε ΠΑΝΙΚΟΣ από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αφού όπως προαναφέραμε έχασαν την πρωτιά μετά από 15 χρόνια . Αν δε συνδυαστεί και με την απώλεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον ΚΑΤΑΤΕΜΑΧΙΣΜΟ του κόμματος, ο ΔΗΣΥ περνάει μια από τις δυσκολότερες φάσεις της ιστορίας του και ο σεισμός - σεισμός, μην προκαλέσει χαλάσματα στον Συναγερμό και την γαλάζια πολυκατοικία. Όσο δε κι αν το κρύβουν είναι ανήσυχοι και κυρίως αναστατωμένοι, γιατί δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν το στίγμα τους και ΠΑΤΩΝΤΑΣ σε δυο βάρκες και εισάγοντας τον όρο που καθιέρωσε η στήλη συμπολιτο-αντιπολίτευση, δεν επιδίωξαν να επαναφέρουν στο γαλάζιο μαντρί τους φευγάτους. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο τεστ της νέας ηγεσίας υπό την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα σηματοδοτήσει πολλά για το μέλλον όλων, ενώ θα προκαλέσει ενδεχομένως και αλυσιδωτές εξελίξεις. Διασώζεται ΜΟΝΟ με ισχυρό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές και συμμαχίες με σκληρότητα, λόγω των δεκάδων ΑΝΤΑΡΤΩΝ στις δημοτικές εκλογές (π.χ στο Παραλίμνι ενδιαφέρονται 11 Συναγερμικοί για Δήμαρχοι), όπου ο καθένας παρουσιάζεται ανυποχώρητος. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ που περιφέρονται στην Πινδάρου και η στάση τους στις επικείμενες εκλογές, αφού ΝΙΚΑΡΟΣ και ΦΟΥΛΛΗΣ μέχρι στιγμής δίνουν τον δικό τους αγώνα επικράτησης…

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟ ΕΛΑΜ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΛΟΓΩ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

• Όσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ, φαίνεται ότι άλλος λιγότερο και άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΝ και κάποιοι εξ αυτών ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ. Πληρώνουν όπως επαναλάβαμε πολλές φορές τα ΕΠΙΧΕΙΡΑ της συμμετοχής τους στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, αφού σε καμία των περιπτώσεων και στιγμών δεν διαφάνηκε ότι ο «έρωτας» συγκυβερνώντων κομμάτων και Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πραγματικός , άδολος και εδραιωμένος. Αντίθετα ,εκτός από το ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ , που την άποψη του δεν συμμερίζονται όλοι οι ΔΗΚΟικοί (ακόμη και ηγετικά στελέχη) οι ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ – ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, καθώς και ΔΗΠΑτζήδες - ΕΔΕΚίτες, νοιώθουν ΨΥΧΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ και πρακτικές - λειτουργικές δυσκολίες στην συγκυβέρνηση, θεωρώντας ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ διατηρεί αποστάσεις, δεν τους λαμβάνει και πολύ υπόψη. Αποτέλεσμα να πληρώνουν το τίμημα της συμμετοχής και να μην απολαμβάνουν τα θέλγητρα της εξουσίας. Και είναι μαθημένοι σ’ αυτά οι άνθρωποι…

• Όσο για το ΕΛΑΜ που για πρώτη φορά από της ιδρύσεως του καταγράφει διψήφιο ποσοστό, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο όπως και προηγουμένως. Σταθερότητα θέσεων (μεταναστευτικό - Κυπριακό), πατρίς- θρησκεία - οικογένεια, χωρίς εξάρσεις και φανατισμούς και εκμετάλλευση των λαθών των αντιπάλων. Την κατάσταση του ΕΛΑΜ περιέγραψε με σαφήνεια ο εκλογολόγος ΝΑΣΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ και την μεταφέρουμε: «Υπάρχει συνεχής εισροή ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα. Η θεωρία ότι το ΕΛΑΜ προσελκύει ψήφους διαμαρτυρίας ή κρυφή ψήφο σιγά – σιγά αλλάζει». Τα χάπια μου τα μαύρα.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΔΟΞΑΣ Κ. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ( ΑΚΕΛ)- Γ. ΕΛΕΓΚΤΗΣ

• Κι επειδή δεν επαναπαυόμαστε, να μεταφέρουμε την έκθεση γεγονότων του παλαίμαχου πράκτορα της ΞΥΠ, με το προσωνύμιο ΑΠΑ περί των γεγονότων με τις υπερωρίες της τέως πλέον Αναπληρώτριας κυβερνητικής Εκπροσώπου ΔΟΞΑΣ ΚΟΜΩΔΡΟΜΟΥ. Προσέξτε την διαδρομή των διαρροών των σημειωμάτων που αναγράφονταν οι υπερωρίες της Δόξας Κ., την οποία θα έπρεπε να καταγράψει - ανακαύψει η κοιμώμενη ΚΥΠ… Η διαρροή έγινε από λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος έχει ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ με το ΑΚΕΛ, αφού πήρε σωρεία προαγωγών με την αγαστή βοήθεια του κόμματος, οπόταν θα έπρεπε να ανταποδώσει στο κόμμα.

• Έτσι καθότι πολιτικοποιημένος και πανέξυπνος σύντροφος που κατοικοεδρεύει στο Πανεπιστήμιο Κυπριστάν, μόλις περιήλθε στην αντίληψη του το σχετικό σημείωμα, το προώθησε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, ο οποίος ασχολείται με θέματα παιδείας…παιδιόθεν και φυσικά γνωρίζει τους πάντες. Διαθέτει το δικό του ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟ δίκτυο σε όλες τις οργανώσεις που ασχολούνται με την εκπαίδευση (ΠΟΕΔ- ΟΕΛΜΕΚ – Πανεπιστήμιο Κύπρου - ΠΣΕΜ - Συνδέσμους γονέων). Η ΞΥΠ αποκωδικοποίησε το δίχτυο ΧριΧρι και γνωρίζει επακριβώς τους δικούς του πράκτορες. Οπόταν, μόλις πήρε στα χέρια το κελεπούρι από τον πράκτορα του στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, το μετέφερε στον Γενικό Ελεγκτή για τα περαιτέρω, ο οποίος φυσικά προώθησε το θέμα και πήρε κι αυτός το μερίδιο προβολής του, όπως και φυσικά πιστώθηκε για την επιτυχία του ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΑ ο Χρήστος Χριστοφίδης. Άντε Στέφανε δώσε του το ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ που μεταφράζεται σε διορισμό στην γραμματεία του κόμματος. Όσο για την ΔΟΞΑ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ ψάξε τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ δίπλα σου… Α, και λεπτομέρεια. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο της Ανεξαρτησίας. Πλησιάζουν οι πρυτανικές εκλογές… οπόταν.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν ο καλός συνάδελφος ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ είχε καλεσμένο τον Πρίγκιπα και συζητούσαν περί αυξήσεων επιτοκίων και στρίμωγμα από τράπεζες ήταν τουλάχιστο άτοπο να επισημάνει ‘ότι είμαστε όλοι δανειολήπτες και γνωρίζουμε την πίεση. Ε, όχι ρε Τασούλη μου και ο Πρίγκιπας να έχει δάνειο.

ΥΓ: Α, χα, χα. Η ΞΥΠ σήμανε εγερτήριο και χάλασε τα σχέδια του ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΙΛΓΙΟΥΡΕΚ για ψήφο στους Τ/Κ μόνο με επίδειξη ταυτότητας. Αχού Νιαζαράκι και δεν σου έκατσε. Οκ, δουλέψαμε και για τους αχάπαρους, υπνώττοντες κομματικούς στρατούς, αλλά κι αυτό πάει στα ανεξόφλητα τιμολόγια. Χαλάλι σας… αν και ο Τμηματάρχης ωρύεται ότι δίνουμε δωρεάν… σωσίβια. Αν περνούσε η πρόνοια για ψήφο μόνο με ταυτότητα χωρίς υπογραφή εντύπου διαμονής θα ναύλωνε δεκάδες λεωφορεία ο Νιαζί και το ΑΚΕΛ από τα κατεχόμενα και τότε θα εξασφάλιζαν σίγουρα την πρωτειά..

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση