ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρικές: Eξετάσεις δίνει ο Πρύτανης στο ΑΚΕΛ για να πάρει το χρίσμα και καλύπτει Νιαζί

Ο Άντρος Κυπρανού τον θεωρούσε ιδανικό για να συνενώσει δυνάμεις και να διεισδύσει σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Εθισμένος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Πανεπιστημίου και την περίοδο εξετάσεων , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ήθελε να δώσει κι αυτός τις δικές του για να περάσει το μάθημα που ονομάζεται « στήριξη ημετέρων πάση θυσία και έναντι οποιουδήποτε κόστους». Έτσι στο μάθημα που έδωσε στην Βουλή, πήρε από τους εξεταστές προβιβάσιμο βαθμό μέχρι νεωτέρας που θ’ ακολουθήσουν κι άλλα μαθήματα. Όμως ο Πρύτανης μπήκε σε μπελάδες, καθότι θα δώσει κι άλλα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο που ονομάζεται « χρίσμα προεδρικού υποψηφίου». Πολύ πιο σκληρές και αν μάλιστα κοπεί σε λεπτομέρειες θα υποστεί και όλα τα επακόλουθα που προσδιορίζονται από αποτυχίες πολιτικών.

• Λοιπόν, η επιμονή του κ Χριστοφίδη να στηρίξει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΛΓΙΟΥΡΕΚ, που ήθελε να το παίζει διπλοπόρτι, δηλαδή να παίρνει και τα Ευρουλάκια από την θέση του στις Βρυξέλλες , αλλά και να διατηρεί το πόστο του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέχρι να επιστρέψει… προκαλεί και απορίες και συνειρμούς . Κι επειδή πρόκειται για ορθολογιστή και μετριόφρον άνθρωπο και εξαίρετο ακαδημαϊκό η ΞΥΠ διενήργησε σχετική έρευνα.

• Αποκαλύφθηκαν αρκετά. Εν πρώτοις ο Πρύτανης Χριστοφίδης θα ήταν χωρίς συζήτηση υποψήφιος του ΑΚΕΛ στις Προεδρικές εκλογές, αν στην θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος βρισκόταν ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Η σχέση τους ήταν άψογη και ο Άντρος προέκρινε ως λύση στο κόμμα που θα κατάφερνε να συνενώσει όλες τις δυνάμεις και να παρουσιαστεί στους εταίρους ως το πρόσωπο που θα διερρήγνυε τους κομματικούς σχηματισμούς, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Ο Πρύτανης Χριστοφίδης δεν ήταν αρνητικός αλλά περίμενε τις εξελίξεις και τις προτάσεις, αφού λόγω της θέσεως του θα έπρεπε να τηρεί τα προσχήματα.

• Η ανατροπή με τον Άντρο άλλαξε τα δεδομένα και ο Πρύτανης σε κάποιο στάδιο μετά την φυγή του φίλου του από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης …αποτραβήχτηκε. Ωστόσο, η έλλειψη επιλογών και η επιμονή του Άντρου επανέφεραν το όνομα του Πρύτανη Χριστοφίδη στο ΑΚΕΛικό τραπέζι ως υποψηφιότητα- νίκης υπό προϋποθέσεις, η οποία και μπορεί να προταθεί και στους εταίρους, ιδιαίτερα δε από το ΔΗΚΟ να γίνει αποδεκτή.

• Οπόταν και άρχισαν διακριτικές διαπραγματεύσεις και προσεγγίσεις , ιδιαίτερα με τον κομματικό σύμμαχο του Άντρου Κυπριανού, τον γραμματέα του γραφείου Παιδείας του κόμματος βουλευτή ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟΦΙΔΗ. Ε, του αρέσουν τέτοιες μεσολαβήσεις του Χριστάκη , αφού αντίστοιχες έκανε και στην περίοδο προ των δημοτικών εκλογών, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν και στο παιδί έμεινε η κατανάλωση καφέ με ΔΗΚΟικούς και ΕΔΕΚίτες. Πρέπει να δείξει έργο ήταν η ατάκα του Χριστάκη στον Πρύτανη που ήταν και πάλι διστακτικός. Ευκαιρίας όμως δοθείσης με την υπόθεση του Νιαζί, ρίχτηκε στο λάκκο των λεόντων για να διαγνωστεί αν αντέχει τα δαγκώματα των λύκων και πόσο μπορεί να παλέψει μαζί τους. Θα το λάβουν υπόψη και οι σύντροφοι των ακτίβ όταν το προσεχές διάστημα θα κληθούν να πάρουν θέση για τον υποψήφιο που θα τους αντιπροσωπεύσει στην προεδρική μάχη.

• Οι πράκτορες της ΞΥΠ στο ακαδημαϊκό ίδρυμα , ανάμεσα στο διάβασμα και στις κουλτουριάρικες συζητήσεις μετέφεραν πληροφορίες για την προσέγγιση του Πρύτανη Χριστοφίδη στην Σύγκλητο περί του θέματος με την συνέχιση της κατοχής δυο πόστων ταυτόχρονα από τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ. Κατά την διάρκεια της Συνόδου επιχείρησε ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών να παρουσιάσει γνωμάτευση που συνάδει με τις αντίστοιχες που δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο και στο παρελθόν , αλλά και που συνάδουν με το Σύνταγμα ότι δεν μπορεί κάποιος να κατέχει και πολιτειακό αξίωμα και την θέση καθηγητή σε Πανεπιστήμιο. Εξάλλου αυτό συνέβη και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

• Ακόμη παρόμοια θέση εκφράζει και ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, αλλά και νομικοί που κατέθεσαν τις απόψεις τους προς τον Πρύτανη , ο οποίος όμως ήταν ανένδοτος και δεν δεχόταν οποιεσδήποτε άλλες απόψεις. Ο Πρύτανης δεν θέλησε να κάνει κοινωνούς και τα άλλα μέλη της Συγκλήτου περί των γνωματεύσεων και προτίμησε να πορευτεί με την δική του θέση και τις αντίστοιχες που του έδωσαν δικοί του νομικοί , προφανώς κατά παραγγελία. Εξάλλου είναι γνωστό ότι δυο νομικοί που βλέπουν μια μπάλα ποδοσφαίρου, κάποιοι θα πουν ότι είναι στρογγυλή και άλλοι να την παρουσιάσουν με τα δικά τους επιχειρήματα σαν τετράγωνη και να θελήσουν να πείσουν…

• Να τελειώσουμε με τον Πρύτανη ΤΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ και επειδή δεν έχει βαθιά γνώση των πολιτικών παρασκηνίων να του υπομνήσουμε την ρήση που χρησιμοποιεί η στήλη εδώ και μια 30 ετία, για αντίστοιχες περιπτώσεις ανθρώπων που πίστεψαν στο ΑΚΕΛ, το υπηρέτησαν με πάθος και ανιδιοτέλεια και τελικά έγιναν ΣΤΥΜΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ. Αυτό είναι το σλόγκαν και ας προσέξει ο Πρύτανης μην του τσαλακώσουν την εικόνα και τελικά να τον πληροφορήσουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος , αλλά ούτε και θα τον στηρίξουν ξανά για επανεκλογή στον θρόνο του ανώτατου άρχοντα του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Σε ποιους ακριβώς κουνούσε το δάκτυλο ο Νίκαρος και έδινε διορία, λέγοντας, «διαφορετικά θα δείτε τι θα σας κάνουμε;» Στους υπαλλήλους του Προεδρικού ή στους βασανισμένους πολίτες που με τις λανθασμένες τους επιλογές τους διέλυσαν ψυχολογικά και τους κατέστρεψαν οικονομικά;

• ΥΓ Απορία. Γιατί πλέον δεν μας λένε το ποσοστό εμβολιασμένων; Προφανώς επειδή το 85 % συν 15 % όσων νόσησαν και απέκτησαν ανοσία δεν βολεύει και καταρρίπτει την μυθολογία που διέσπειραν περί τείχους ανοσίας . Και θα μας τιμωρήσουν γιατί τους ακούσαμε και εμβολιαστήκαμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά τελικά οι υποσχέσεις τους ήταν ανεδαφικές; Τώρα γιατί να τους πιστέψουμε δηλαδή;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X