ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρία Βουλής: Οι 7 αρχηγοί υποψήφιοι και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

Κάποιοι θα υποβάλουν υποψηφιότητα για την τιμή των όπλων

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

  • Στα πρότυπα του κλασικού αριστουργηματικού γουέστερν «και οι επτά ήταν υπέροχοι» κινείται και η κατάσταση με τις υποψηφιότητες για την Προεδρία της Βουλής. Τώρα ποιος θα υποδυθεί τους Γιουλ Μπρίνερ, Στηβ Μακουίν, τον Τσαρλς Μπρόνσον σε κυπριακή βερσιόν θα διαφανεί το προσεχές διάστημα και όταν υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την Προεδρία της Βουλής.
  • Αν και υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την Πέμπτη 10 Ιουνίου όταν θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και όλα είναι πιθανά ως προς την διαμόρφωση του σκηνικού, εντούτοις κάποια σημάδια διαφαίνονται στον ορίζοντα. Θα προηγηθούν έντονες παρασκηνιακές διεργασίες, με παραχωρήσεις και ανταλλάγματα και κύριο στόχο την εδραίωση των συνεργασιών και για τις Προεδρικές εκλογές του 2023.
  • Σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα διαφαίνεται ότι ενδεχομένως και στην πρώτη ψηφοφορία να υποβληθούν επτά υποψηφιότητες για την Προεδρία της Βουλής από τους αντίστοιχους αρχηγούς των κομμάτων που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο. Οπωσδήποτε κάποιοι θα υποβάλουν υποψηφιότητα για την τιμή των όπλων και ορισμένοι άλλοι προσδοκώντας οι συγκυρίες να τους υποβοηθήσουν να ανελιχθούν στο δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα του Κυπριστάν.
  • Όπως γράψαμε επανειλημμένα για τον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ θα ήταν η καλύτερη διέξοδος διαφυγής, η αναρρίχηση του στην Προεδρία της Βουλής, αφού η κατάσταση στο κόμμα μετά την ήττα των εκλογών είναι ιδιαιτέρως αρνητική για το πρόσωπο του. Ωστόσο, για να καταλάβει την θέση χρειάζεται τις ψήφους ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ- Οικολόγων (15- 9-3) και οι υπόλοιποι να μην καταλήξουν σε συνεννόηση για να εκλέξουν κάποιο άλλο πρόσωπο στην Προεδρία της Βουλής. Εκτός κι αν ο Άντρος παρουσιάσει κάποιο κρυμμένο άσσο στο μανίκι, δηλαδή βουλευτή άλλου κόμματος που τον ψηφίζει για διαφορετικούς λόγους…
  • Στο τραπέζι όμως τίθενται και οι υποψηφιότητες του Πρίγκιπα Νικόλαου αλλά και του Παμπίνου Θεοπέμπτου των Οικολόγων, οι οποίοι και περιμένουν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες για να διεκδικήσουν την έδρα. Ιδιαίτερα οι Οικολόγοι φαίνεται να επιδιώκουν και με την εκπεφρασμένη θέληση του κ. Θεοπέμπτου να διεκδικήσουν την Προεδρία φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους εν δυνάμει συμμάχους τους και με τυχοδιωκτική προσέγγιση να πάρουν το ύψιστο αξίωμα που είναι δυσανάλογο με τα ποσοστά τους ως κόμμα.
  • Από εκεί και έπειτα υποψήφιος για την Προεδρία του Κοινοβουλίου και για λόγους σημειολογικούς, αλλά και για την τιμή των όπλων, θα είναι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ. Την ίδια ώρα που προαλείφεται και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, αλλά δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, καθότι όπως πληροφορούμαστε δεν μπορεί να ελκύσει τις ψήφους του ΕΛΑΜ, κυρίως λόγω της επιθετικότητας τόσο του ιδίου όσο και στελεχών του κόμματος του εναντίον των ΕΛΑΜιτών στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
  • Κάποιες πληροφορίες που διαχέονται παρουσιάζουν στελέχη του ΔΗΣΥ να σπρώχνουν τον Πρόεδρο του κόμματος στην διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής, αν και ο Φούλης δεν φαίνεται ιδιαίτερα θερμός σε τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς να αποκλείεται οτιδήποτε. Σημειώνεται ότι ΔΗΣΥ- ΕΛΑΜ- ΕΔΕΚ – ΔΗΠΑ (17-4-4-4 έδρες) συγκεντρώνουν πλειοψηφία και μπορούν να εκλέξουν Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.
  • Υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συγκυρίες φαίνεται ότι την θέση διεκδικεί και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ που ευελπιστεί να συλλέξει τις ψήφους όλων των κομμάτων που περιστοιχίζονται εναντίον της συμμαχίας ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ.
  • Πάντως η ΞΥΠ σας μεταφέρει πληροφορίες από ενδότερα των κομμάτων ότι τίθεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και η υποψηφιότητα της βουλεύτριας και Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, σαν λύση που μπορεί να συγκεντρώσει ψήφους και πέραν από αυτούς ΑΚΕΛ - Οικολόγων. Τα κύρια ζητήματα ωστόσο που εγείρονται είναι αφενός οι επιθυμίες του Πρίγκιπα και του κονκλαβίου του που έχουν συνάρτηση και με τα εσωκομματικά δρώμενα και αφετέρου οι βλέψεις και η στρατηγική του ΔΗΣΥ και του Φούλη. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά μη αποκλειόμενης και της παρουσίας για πρώτη φορά στην Προεδρία της Βουλής… γυναίκας.
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Υποψήφιος βουλευτής πήρε μόνο 3 ψήφους. Δεν τον ψήφισαν δηλαδή ούτε καν οι συγγενείς του. Να που οι εκλογές δημιουργούν και οικογενειακές προστριβές.
  • ΥΓ: Η Βρετανία δεν προωθεί το κορωνοπάσο ή safepass όπως το αποκαλούν οι κυριλέ μας αξιωματούχοι. Κι επειδή η πλειοψηφία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, του στενομάκρουλου Υπ. Υγείας συμπεριλαμβανομένου, είναι απόφοιτοι Αγγλικών πανεπιστημίων ας το σκεφτούν διαφορετικά, αφού συχνά- πυκνά επικαλούνται την αυτοκρατορία…
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση