ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόβα εξουσίας από ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙκούς (ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ)

Ψήφισαν από κοινού κονδύλι για μουσείο της ΕΟΚΑ - Συμπολίτευση ή αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Ανίχνευσαν στο πεδίο όσα επιχειρούσαν μέσω ασκήσεων επί χάρτου, οπόταν και η πρώτη πρόβα ΕΞΟΥΣΙΑΣ από τα συγκυβερνώντα κόμματα, εφόσον φυσικά εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ. Αν και πέρασε απαρατήρητο από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, παρά την ΟΡΓΙΛΗ αντίδραση του ΑΚΕΛ, εμείς καταγράφουμε την εν λόγω εξέλιξη που διαδραματίστηκε στο Κοινοβούλιο και προφανώς έχει αρκετές παραμέτρους και περισσότερες προεκτάσεις, αλλά και καταγράφεται ευκρινώς το στίγμα της υβριδικής επόμενης μέρας υπό την Προεδρία ΝικΧρι.

ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΟΚΑ - ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Ας αρχίσουμε από το συγκεκριμένο γεγονός στο οποίο η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τις ψήφους ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ - ΔΗΠΑ - ΕΛΑΜ, αποδέσμευσε κονδύλι για την αγορά της οικίας Αζίνα στην Χλώρακα και της μετατροπής της σε μουσείο της ΕΟΚΑ. Ακόμη εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι για μίσθωση ιστορικού ο οποίος θα ξεναγεί και θα παρουσιάζει σε επισκέπτες τις ηρωικές θυσίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ στα μουσεία, υπό την καθοδήγηση του Στρατηγού Γρίβα.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2022, το εν λόγω κονδύλι σταυρώθηκε, όπως λέγεται στην κοινοβουλευτική αργκό και παραπέμφθηκε προς επανεξέταση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Υπέρ αποδέσμευσης του κονδυλίου τότε τάχθηκαν ΔΗΣΥ- ΕΛΑΜ - ανεξάρτητος Α. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ και εναντίον ΔΗΚΟ – ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ και φυσικά το ΑΚΕΛ. Για όσους εκ των αναγνωστών μας θυμούνται ήταν η περίπτωση που επισημάναμε ότι πιάστηκε ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ο κομματικός μηχανισμός, οι βουλευτές και η ηγεσία του ΑΚΕΛ αφού παραλίγο να ενέκριναν το κονδύλι που περιλαμβανόταν στον προϋπολογισμό, αφού δεν το πήραν χαμπάρι οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ της πολιτικής.

Το ΡΕΖΙΛΙΚΙ - μιλάμε για τα ΑΚΕΛικά δεδομένα - το γλίτωσαν λόγω του ότι ο βουλευτής του ΕΛΑΜ ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, προ της ψήφισης του κονδυλίου εκθείασε την στάση του ΑΚΕΛ που έκανε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και θα ψήφιζε για το μουσείο της ΕΟΚΑ. Τότε αντιλήφθηκαν οι κόκκινοι γίγαντες και υπέβαλαν , εκτός κοινοβουλευτικών θεσμίων σε μια πρωτοφανή κίνηση και με την ανοχή της Προέδρου της Βουλής ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, παραβιάζοντας τους κανονισμούς του σώματος, προφορικής τροπολογίας από τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΙΔΗ, για σταύρωμα του κονδυλίου. Αυτά γράφτηκαν στην ιστορία ως μια ΓΚΑΦΑ του ΑΚΕΛ που ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ επί εδάφους μάχης και τον ΑΣΤΙΚΟ ΜΥΘΟ χρόνων, περί της άψογης οργάνωσης του κόμματος…

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΚΟ – ΔΗΠΑ -ΕΔΕΚ - ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΚΕΛ

Πάμε και στην πρόβα εξουσίας των ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙκών. Σύμφωνα με πράκτορες της ΞΥΠ που περιφέρονται σε διάφορα κομματικά γραφεία, όπως ο ανεμογάμης σε ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ, ο πυγμάχος - αναμαλλιασμένος της ΕΔΕΚ και το λουκούμι Γεροσκήπου που περιφέρεται στα γραφεία του υποψηφίου Προέδρου, έγινε μια άσκηση, για ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επί συγκεκριμένου θέματος. Κι αφού δόθηκε το πράσινο φως και από τους τρεις Αρχηγούς ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ και ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ αποφασίστηκε να ψηφιστεί η έγκριση του κονδυλίου. Δεδομένες και οι ψήφοι ΔΗΣΥ- ΕΛΑΜ αφού τήρησαν την ίδια στάση. Έτσι το ΑΚΕΛ βρέθηκε ΜΟΝΟ στην γωνιά δαρμένο και κλαμένο.

Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ;

Εγείρονται φυσικά αρκετά ερωτηματικά, αν την άποψη του ΑΚΕΛ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ και ο υποψήφιος που υποστηρίζει ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ. Καλά είναι να τον ρωτήσουν οι εμπνευσμένοι δημοσιογράφοι των καναλιών που έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται στις τηλεμαχίες, την άποψη του ΜΠλακΤζον. Γιατί θα είναι δύσκολο να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την δράση του αγωνιστή της ΕΟΚΑ, πατέρα του ΔΙΟΜΗΔΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, που ήταν στενός συνεργάτης του στρατηγού Γρίβα, και ο ίδιος μεγάλωσε με τα νάματα της ΕΝΩΣΙΣ με την Μητέρα πατρίδα. Ενδεχομένως, το σκηνικό που παρατηρήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα να εμφανιστεί και στο άμεσο μέλλον, δηλαδή της απομόνωσης του ΑΚΕΛ, εφόσον φυσικά αποφασίσει ο ΔΗΣΥ, στην υποθετική περίπτωση που εκλεγεί ο ΝικΧρι, να είναι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ο ΔΗΣΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ή ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΑΚΕΛ - ΕΛΑΜ

Τεράστιο θέμα που θα το αναλύσουμε οσονούπω και σας το δίνουμε σαν κατ’ οίκον εργασία και κουβέντα στους καφενέδες, αν δηλαδή ο ΔΗΣΥ σε περίπτωση εκλογής ΝικΧρι, θα είναι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ή ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Σε τέτοια περίπτωση θα δούμε το κοσμογονικό ότι στην ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ θα είναι ΜΟΝΟ χέρι- χέρι ΑΚΕΛ - ΕΛΑΜ. Αμάν τα κόκκινα χάπια μου. Ε, μα οι σύντροφοι δεν έχουν προτίμηση στον ΚΟΡΥΦΑΙΟ τροβαδούρο της αγάπης, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟ, που άδει σε σχετικό άσμα τους στίχους «πιο καλή η μοναξιά/ από σένα που δεν φτάνω/ μια σ’ αφήνω μια σε χάνω/ πιο καλή η μοναξιά». Και αυτά τα αγόρια με τα μαύρα είναι και σκληροτράχηλα και δεν τους αρέσουν αυτά τα άσματα. Ε, τι να σας πουν ρε οι σύντροφοι για να πιαστείτε από το χέρι; Τον Εθνικό Ύμνο ή αυτό της ΕΟΚΑ;

ΜΕΤΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Η επόμενη παράμετρος που κρίθηκε από τους Χριστοδουλδικούς ως άκρως ενδιαφέρουσα είναι η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ των δυνάμεων που στηρίζουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο, για ένα θέμα - για πολλούς ελαφριάς πολιτικής - να συνασπιστούν και κυρίως να ΜΕΤΑΒΑΛΟΥΝ την θέση τους, για να επιτευχθεί ο στόχος και η ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. Όπως μας μετέφεραν και οι πράκτορες της ΞΥΠ αυτό παραπέμπει στην βούληση τους για να κάνουν ενίοτε ένα βήμα πίσω στις θέσεις τους, για να στηριχθεί η συμμαχία. Θα μου πείτε τώρα είναι αρχή και όλα είναι μέλι - γάλα και μετά την άνοδο στην εξουσία όλα θα μεταβληθούν, λόγω διορισμών και σκληρής καθημερινής πολιτικής πραγματικότητας, συμφερόντων, προσωπικών φιλοδοξιών και ατζέντων. Φυσικά και προφανώς.

Ε, μα εδώ θα καταδείξει τις ικανότητες του ο Πρόεδρος , αν καταφέρει να ΣΥΝΕΝΩΣΕΙ το πάζλ και να προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στην κοινωνία, όπως εξάλλου διαφημίζει στην προεκλογική του εκστρατεία. Τώρα αν ο ΝικΧρι έκανε στην Γεροσκήπου και μαθήματα ΑΚΡΟΒΑΣΙΑΣ και ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ και κατέχει τα αθλήματα, θα το δούμε επί πραγματικών πεδίων μαχών. Όλοι θα ΚΡΙΘΟΥΝ εκ του αποτελέσματος και εμείς, πρώτα ο Θεός, θα βρισκόμαστε επί των επάλξεων για να τους ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ, αν ξεφεύγουν…

 

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Από τις αυξήσεις των επιτοκίων θα αποκομίσουν υπέρμετρα κέρδη οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, επονομαζόμενα και γεράκια, όπως επισήμανε ο Χρηματοοικονομικός επίτροπος ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ. Καλά δεν χόρτασαν με τόσο αίμα που ήπιαν; Θέλουν να ρουφήξουν και την τελευταία ρανίδα του αίματος των πολιτών;

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση